Με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, συναντήθηκε το προεδρείο της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αποτελούμενο από πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών τους Γιάννη Αδαμόπουλο και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Στέλιο Μανουσάκη.Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή κατά τη συνάντηση οι κ.κ. Αδαμόπουλος και Μανουσάκης «εξέθεσαν στον κ. Βενιζέλο τις απόψεις του δικηγορικού σώματος σχετικά με τις νομοθετικές μεταρρυθμίσεις που της δικηγορίας, τη σύγχρονη κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο, την εισοδηματική και, εν γένει, οικονομική κατάσταση του μέσου συναδέλφου».

Οι δυο εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής, «επεσήμαναν την αναγκαιότητα σεβασμού και προάσπισης της διαχρονικά κατοχυρωμένης ιδιότητας του Δικηγόρου ως συλλειτουργού στην απονομή της Δικαιοσύνης, ενόψει και της νομοπαραγωγικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη για την αναμόρφωση του Κώδικα Δικηγόρων».

Επί τάπητος τέθηκε και το θέμα της απελευθέρωσης του δικηγορικού επαγγέλματος με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής να «επιχειρηματολογούν τεκμηριωμένα υπέρ της ανάγκης να αποκηρυχτούν έμπρακτα ασύμβατες με το δικαιϊκό μας σύστημα λογικές που πλήττουν το χαρακτήρα της δικηγορίας ως δημόσιου λειτουργήματος και νοθεύουν το σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης, στο όνομα μιας δήθεν αναγκαιότητας «απελευθέρωσης», η οποία ουδόλως ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης πραγματικότητας και στην κατάσταση της αγοράς».

Η Συντονιστική Επιτροπή, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε «εκφράζει την ικανοποίησή της για την άμεση ανταπόκριση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ» στο αίτημα που υπέβαλλε αλλά και για «την προσοχή και το ενδιαφέρον με τα οποία προσέγγισε τις απόψεις και τους προβληματισμούς του δικηγορικού σώματος και ευελπιστεί σε μία ουσιαστική μελλοντική συνεργασία για την επίτευξη αναγκαίων τομών και όχι επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων που στοχοποιούν τον κλάδο, προς όφελος της Δικαιοσύνης και των δικαιωμάτων των πολιτών που προσφεύγουν σε αυτήν».

πηγή proto thema