ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά από επαφές που είχε ο Βουλευτής Ν. Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης με στελέχη του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας είναι σε θέση να διαβεβαιώσει τους ζακυνθινούς πολίτες πως η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει το πρόβλημα του κορωνοϊού με σοβαρότητα, προνοητικότητα και υπευθυνότητα, ακολουθώντας, σε κάθε βήμα, τις εισηγήσεις των ειδικών. Μάλιστα, έχει καταρτιστεί συγκεκριμένο σχέδιο αποτροπής της μετάδοσης του ιού και εκδόθηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ανοίγει το δρόμο για όποια βήματα χρειαστούν, ώστε να είμαστε έτοιμοι ακόμη και για το χειρότερο σενάριο. Το σχέδιο μπαίνει ήδη σε σταδιακή εφαρμογή, ανάλογα με τις εξελίξεις και τις εισηγήσεις της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, που αποτελείται από ειδικούς επιστήμονες, καθηγητές επιδημιολόγους και λοιμωξιολόγους με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα. Να σημειωθεί ότι για το συντονισμό των ενεργειών των κρατών-μελών, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 6 Μαρτίου, έκτακτη σύνοδος των Υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες.

   Ο Βουλευτής βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, το οποίο είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την πρόγνωση και την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού στο νησί μας.

   Όπως υπογράμμισε ο Βουλευτής, “Θα πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία σε όλα τα επίπεδα, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και μπορούμε να διαχειριστούμε με επάρκεια την απειλή του κορωνοϊού”.