ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πιστή στις ιδεοληψίες της, προχώρησε στην κατάθεση του νέου περιβαλοντολογικού νομοσχεδίου,που μεταξύ άλλων προβλέπει και την κατάργηση  του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου. Πρόκειται για ένα οικολογικό έγκλημα καθώς η εν λόγω περιοχή αφήνεται απροστάτευτη στις ορέξεις οικονομικών συμφερόντων.
Μην ξεχνάμε ότι η περιοχή του Θαλάσιου Πάρκου Ζακύνθου αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες να επισκεφτουν το νησί μας και ένα οικολογικό  <ατύχημα> θα αποτελέσει δυσφήμηση για την Ζάκυνθο με ανυπολόγιστες οικολογικές ,κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες.
Με το νομοσχέδιο οι 36 Φορείς Διαχείρισης γίνονται 24 Μονάδες Διαχείρισης , τα νέα σχήματα υποβαθμίζονται σε επίπεδο Τμήματος (από επιπέδου Δ/νσης που ήταν οι Φ.Δ.) και τους αφαιρείται η υποχρέωση παροχής Γνωμοδοτήσεων για έργα και δραστηριότητες εντός της προστατευόμενης περιοχής, κατά τη διαδικασία της Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης.
Σε ότι αφορά τους 349 συνολικά εργαζόμενους που απέμειναν στους Φ.Δ., αυτό που τους κατέλειπε ο κ. Χατζηδάκης είναι μια απλή αναφορά ότι μεταφέρονται στο νέο σχήμα. Το γεγονός ότι για αυτούς τους ανθρώπους ο κ. Χατζηδάκης δεν μπόρεσε να γράψει τίποτα περισσότερο , σε συνδυασμό με την άρνησή του να τους συναντήσει, φανερώνει τα πραγματικά του αισθήματα για τους εργαζόμενους και διαφαίνεται το μέλλον που τους επιφυλάσσει
Στην πραγματικότητα το πρόβλημα είναι οτι οι Φορείς Διαχείρησης αποτέλεσαν τον θεματοφύλακα της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, εδραιώθηκαν στη συνείδηση των τοπικών κοινωνιών και αποτέλεσαν ανάχωμα στις περιβαλλοντικές αυθαιρεσίες μικρών και μεγάλων συμφερόντων.
Ζητάμε την αποσυρση του νομοσχέδιου, οι διατάξεις του οποίου θα επιφέρουν μη αναστρέψιμη υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και των Προστατευόμενων Περιοχών της χώρας .
 
Ζάκυνθος 04-05-2020   
Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή Ζακύνθου ΜεΡα25