ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Σκληρή κριτική, αφενός για την επιλογή της επιστολικής ψήφου ως διαδικασίας έγκρισης του πολυνομοσχεδίου για το περιβάλλον, και αφετέρου για το περιεχόμενό του, άσκησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

 

Η ελαστικοποίηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, προκειμένου να ενθαρρυνθεί η εκμετάλλευση πόρων μέσω μιας άγριας, μη βιώσιμης ανάπτυξης, είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον, την ποιότητα ζωής όλων και στην ίδια την κοινωνία", είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε ενδεικτικά και σε επιμέρους σημεία του νομοσχεδίου.

"Προωθείτε την ιδιωτικοποίηση δημόσιων αγαθών, ενώ επιδιώκετε να ξαναστήσετε ένα μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο είναι ακριβώς αυτό που μας οδήγησε στην κρίση, με επίκεντρο την κερδοσκοπική υπερεκμετάλλευση της γης και των φυσικών πόρων, με επίκεντρο την οικοδομή και το real estate", υπογράμμισε.

"Η Δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα. Η κοινοβουλευτική λειτουργία δεν μπαίνει σε καραντίνα" ο Αλέξης Τσίπρας στην Βουλή λίγο πριν την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την συζήτηση του αντιπεριβαλλοντικού νομοσχεδίου. 

 

 

"Η Δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα. Η κοινοβουλευτική λειτουργία δεν μπαίνει σε καραντίνα. Η καραντίνα έγινε από όλους μας για το συλλογικό καλό. Εμείς δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία. Να είναι αυτή η πρώτη και τελευταία φορά διότι αν επαναληφθεί και πάλι δεν θα την ικανοποιήσει η αξιωματική αντιπολίτευση." ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: syrizazante