ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 
Επίκαιρη Ερώτηση στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών  κατέθεσε η Αντιπρόεδρος της βουλής των Ελλήνων Σοφία Σακοράφα, Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών ΜέΡΑ25, σχετικά με την ανάγκη άμεσης καταβολής των εφάπαξ ενισχύσεων στους σεισμοπαθείς της Ζακύνθου.
 Στην ερώτηση της η κα Σακοράφα επισημαίνει  ότι δύο χρόνια σχεδόν μετά το  σεισμό των 6,2 Ρίχτερ της 26ης Οκτωβρίου 2018 που έπληξε τη Ζάκυνθο δεν έχει καταβληθεί ακόμη  η  προβλεπόμενη από το νόμο  έκτακτη εφάπαξ Ενίσχυση  με τη μορφή επιδόματος, ποσού: α) πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ και β) χιλίων (1.000) ευρώ, στους σεισμοπαθείς της Ζακύνθου, με τις προϋποθέσεις της Υπουργικής Απόφασης.
Ενώ  έχει ολοκληρωθεί ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο η υποβολή των σχετικών αιτήσεων από μέρους των πληγέντων, και ενώ αυτές έχουν ελεγχθεί ήδη από την αρμόδια Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδος (ΔΑΕΦΚ-ΚΕ) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, εντούτοις όμως η Κυβέρνηση δεν έχει ακόμα προχωρήσει στην καταβολή των αποζημιώσεων αυτών.
 Η ανακούφιση των πληγέντων καθώς και η αποκατάσταση της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής στην σεισμόπληκτη Ζάκυνθο που βιώνει πρόσθετο βάρος λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας στον τουρισμό,  θα έπρεπε να αποτελεί άμεση προτεραιότητα της Διοίκησης .
Είναι εντελώς αδικαιολόγητη η Κυβέρνηση που  στήριξε , μέσα στην πανδημία, με τεράστια ποσά  «ημετέρους» και «βαρόνους των ΜΜΕ» , να αρνείται  καταβάλει άμεσα  αυτές τις ενισχύσεις  στους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας,
 
Από το γραφείο τύπου.