Στο νησί της Ζακύνθου θα βρίσκεται την Πέμπτη (16/7/2020) ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στα πλαίσια των επισκέψεων που πραγματοποιεί στην ελληνική περιφέρεια και στις τουριστικές περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση του Covid-19
Στα πλαίσια αυτά, ο πρώην Πρωθυπουργός  ,στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Κέρκυρα  άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό για «ανυπαρξία σχεδίου, ασυνεννοησία, ερασιτεχνισμό», με αποτέλεσμα ένα «πρωτοφανές μπάχαλο» στην επανεκκίνηση του τουρισμού.
Επίσης , μίλησε για «δραματική και τραγική» εικόνα σε όλα τα μεγάλα νησιά, για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, επιρρίπτοντας στην κυβέρνηση την ευθύνη για την επιδείνωση της κατάστασης. Ενώ ,κάλεσε την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη «να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να στηρίξουν τον κόσμο της εργασίας και τις επιχειρήσεις και κυρίως να σταματήσουν αυτό το απίστευτο αλαλούμ σε σχέση με την επανεκκίνηση του τουρισμού». Σε διαφορετική περίπτωση, τόνισε, το φθινόπωρο δεν θα μιλάμε για στήριξη της εργασίας και των επιχειρήσεων, αλλά για οργάνωση συσσιτίων. 
Αναμένεται το επίσημο Δελτίο Τύπου  με το πρόγραμμα της επίσκεψης του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα  στη Ζάκυνθο.

 

PHOTO| Kathimerini