ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΝΟΜΑΡΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ|
         «Το Πολυτεχνείο ζει». Ένα σύνθημα που για 47 χρόνια μεταπολίτευσης, αναδεικνύει  το Πολυτεχνείο, ως ζωντανό σύμβολο αντίστασης, δημοκρατίας, αγώνων κατά του φασισμού και διεκδικήσεων της νεολαίας και του λαού μας.
         Ο φετινός εορτασμός της 17 Νοέμβρη βρίσκει την χώρα μας  στο γύψο, όχι μόνο λόγω πανδημίας, αλλά γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη εργαλειοποιώντας την πανδημία αναστέλλει το κράτος δικαίου, τις δημοκρατικές και συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών.
        Με στάση υπευθυνότητας -λόγω των έκτακτων συνθηκών-ο ΣΥΡΙΖΑ, η δημοκρατική αντιπολίτευση, οι συλλογικότητες, αποφάσισαν να τιμήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου συμβολικά. Η μεγάλη απόσταση της κυβέρνησης της ΝΔ από το μήνυμα και τους αγώνες του Πολυτεχνείου, επιβεβαιώνονται καθημερινά, τόσο με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της στους χώρους της εργασίας, της παιδείας, της υγείας, όσο και με το "νόμος και τάξη", του Χρυσοχοΐδη, που εκφράζεται με αυταρχισμό και βία, ως επίδειξη δύναμης και επιβολής φόβου προκειμένου να καλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωναϊού, αλλά συνάμα δείχνοντας την «ανευθυνότητα» της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ και των ανυπάκουων πολιτών. Λογαριάζει όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη χωρίς τον ξενοδόχο. Η κατάργηση του ,άρθρου 11 του συντάγματος περί του" συνευρίσκεσθαι " -ακόμα και σε περιοχές που δεν τελούνται εκδηλώσεις μνήμης για την 17η Νοέμβρη.-με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, αποτελεί συνταγματική εκτροπή. Η Ένωση εισαγγελέων, έγκριτοι συνταγματολόγοι και σύσσωμη η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, κατακεραυνώνουν την κυβέρνηση και καταγγέλλουν την πολιτική της. Μόνο Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ  11του συντάγματος, στις 27 Απριλίου 1967 και στις 17 Νοέμβρη 1973!!!
           Κύριοι της κυβέρνησης  μπορεί να φορέσαμε μάσκα για την πανδημία  αλλά όχι φίμωτρο!! ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!!  ΜΟΝΙΜΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΑΣ. Γιατί Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΝΙΚΑ
Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε