ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

               Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ,δεδομένων των ταμειακών αποθεμάτων της χώρας, αλλά και των ευρωπαϊκών πόρων που θα διατεθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, κατέθεσε τροπολογίες στο σχέδιο νόμου του υπ. Εργασίας,στις 19/11, οι οποίες συζητήθηκαν στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων,  και με τις οποίες ζητεί την τόνωση των νοικοκυριών που πλήττονται από την πανδημία.
Με αυτές τις τροπολογίες ζητείται:
  1. 1. Η πλήρης κάλυψη από το κράτος του δώρου των Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα, όσον αφορά στους εργαζόμενους των πληττομένων επιχειρήσεων, με βάση τον ονομαστικό μισθό, χωρίς να επιβαρυνθούν κι’ άλλο οι επιχειρήσεις σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο.
  2. Η χορήγηση εκτάκτου εισοδήματος στήριξης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, με την καταβολή 400 ευρώ για το πρώτο ενήλικο μέλος, 200 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος και 100 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος. Το εισόδημα έκτακτης ανάγκης, συνολικού κόστους 900 εκατομμύρια ευρώ καλύπτει 4 εκατομμύρια ωφελούμενους (1.900.000 νοικοκυριά) στα οποία συμμετέχουν άνεργοι, επισφαλώς εργαζόμενοι (εργαζόμενοι με μπλοκάκι, με εργόσημο και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου), εποχικοί εργαζόμενοι, ιδίως στον τομέα του τουρισμού, αγρότες, πληττόμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, δημιουργοί, καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στον τομέα του πολιτισμού καθως και ΑΜΕΑ.
  3. Επίσης στήριξη των δοκιμαζόμενων νοικοκυριών με δωρεάν παροχή ρεύματος, φυσικού αερίου και internet.Καμία διακοπή αυτών των υπηρεσιών.
  4. Ειδικά για τα ΑΜΕΑ: Παράταση για όλους όσους παίρνουν αναπηρικό επίδομα, για έξι ακόμα μήνες. Χορήγηση επιδόματος για όσους κατέθεσαν  για πρώτη φορά, πλήρεις φακέλους στον ΟΠΕΚΑ, καθώς επίσης και αποζημίωση της διάγνωσης για όσους κατέφυγαν σε ιδιώτες γιατρούς προκειμένου να συμπληρώσουν τον φάκελό τους και όχι σε νοσοκομεία, λόγω του covid-19. Τέλος, χορήγηση διπλού επιδόματος αναπηρίας, για τον μήνα Δεκέμβριο. 
Η κυβέρνηση της ΝΔ αντί για όλα αυτά, με ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα έφερε στη Βουλή μια ελάχιστη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η οποία ισοδυναμεί με ψίχουλα για τα νοικοκυριά, ενώ ταυτόχρονα επιβαρύνει σημαντικά τα προγράμματα στήριξης του ΟΑΕΔ, υπέρ εργαζομένων και ανέργων. .
Η κυβέρνηση, αρνείται να καταβάλει εξ ολοκλήρου το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους των πληττόμενων επιχειρήσεων και δεν υιοθετεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ για καταβολή εισοδήματος έκτατης ανάγκης. Με απόλυτη συνέπεια στις νεοφιλελεύθερες, ιδεοληπτικές της εμμονές, συνεχίζει να επιδοτεί την ανεργία αντί της εργασίας, καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, πρωτοτυπώντας έτσι στην ΕΕ, με αποτέλεσμα να αφήνει στην μοίρα τους, εργαζόμενους και επιχειρηματίες, εφόσον, με την πολιτική της, καταφέρνει να  πολλαπλασιάζονται τα χρέη τους.
 Η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, συνέπεια των νεοφιλελεύθερων εμμονών της κυβέρνησης. Ας προσγειωθούν, λοιπόν, στην πραγματικότητα, αφήνοντας για λίγο έστω τα επικοινωνιακά τρικ και υιοθετώντας τις προτάσεις μας, μη τυχόν και προλάβουμε να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί, έστω και τώρα. 
 Από το γραφείο τύπου της Ν.Ε