ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

«Η εργασία στο προσκήνιο» ήταν ο τίτλος της διαδικτυακής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16/05 από τις Ν.Ε Κέρκυρας, Λευκάδας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Η κεντρική ομιλήτρια Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στις διατάξεις του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη, στην επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων με την κατάργηση του 8ώρου, τις επιπτώσεις του νομοσχεδίου στην αύξηση της ανεργίας και στην κατάργηση κάθε έννοιας συνδικαλιστικής προοπτικής και διεκδικήσεων των εργαζομένων.

Από την μεριά τους οι εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, αλλά και εργαζόμενοι από πολλούς και διαφορετικούς κλάδους, ανέπτυξαν τον προβληματισμό τους, τις ενστάσεις, αλλά και την αντίθεσή τους με το νομοσχέδιο.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ν. Ζακύνθου, αναφέρεται:

«Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως επανέλαβε η τομεάρχης Μ Ξενογιαννακοπούλου, καλεί τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση, αντίδραση και αγωνιστική συσπείρωση, προκειμένου να καμφθεί η άκρατη νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ, που την υπαγορεύουν συγκεκριμένα κέντρα συμφερόντων, τα οποία υπηρετεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας έχει επανειλημμένα τονίσει, δεσμεύεται για την κατάργηση του αντεργατικού νομοσχεδίου και την προάσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης».