ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • Απάντηση στις συνεχείς ανακοινώσεις ΔΕΕΠ Ζακύνθου για τις δράσεις - κινητοποιήσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ζακύνθου
 Σε προηγούμενή της ανακοίνωση η ΔΕΕΠ Ζακύνθου είχε αναφέρει ότι δεν θα ασχολείται με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επειδή όσα κάνει και λέει είναι μάλλον ανάξια της προσοχής της…. Τελικά πρέπει να αναθεώρησε, γιατί έχουμε μπερδευτεί με όλες αυτές τις ανακοινώσεις που βγάζει απαντώντας και σχολιάζοντας τις ενέργειές του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Ειδικά, αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ψεύδεται διότι το Ναυάγιο δεν πωλείται επειδή –λένε- οι μετοχές της Ναυάγιο ΑΕ είναι μη μεταβιβάσιμες, λες και ο νόμος δεν αλλάζει το ίδιο εύκολα με τις άλλες «παρεκκλίσεις» τις οποίες περιγράφει το νομοσχέδιο. Λες και δεν άλλαξαν μέχρι σήμερα νόμους επειδή δεν τους βόλευαν στην προσπάθειά τους να «βολέψουν» τα δικά τους παιδιά που δεν πληρούσαν τα κριτήρια που προέβλεπαν οι νόμοι για την πλήρωση θέσεων… Λες και δεν καταλαβαίνουμε ότι έχουν κάνει το Σύνταγμα κουρελόχαρτο με το πρόσχημα της πανδημίας. Λες και η μπογδανοποίηση της πολιτικής της κυβέρνησης δεν αγγίζει την δημοκρατία μας και την αξιοπιστία της κυβέρνησης….
Είναι ψέμα ότι δεν εκπροσωπούνται οι Ζακυνθινοί -λένε-. Το ότι δεν έχει η Ζακυνθινή Κοινωνία το «πάνω χέρι» στην διοίκηση και την τύχη του Ναυαγίου και σχεδόν καμία ψήφο στο συμβούλιο της ΑΕ και καμία προοπτική εισπράξεων, δεν τους απασχολεί μάλλον. Τους αρκεί να είμαστε θεατές στις τύχες μας….
Λένε ότι η κοινωνία έχει γυρίσει την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επειδή (η… απόδειξη) τα 40 άτομα είναι πολύ λίγα που παρευρέθηκαν εκεί…. Λες και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα έπεφτε στο ατόπημα να διοργανώσει μαζική κινητοποίηση εν μέσω πανδημίας… Προφανώς δεν ενημερώθηκαν σωστά για την ουσιαστική συζήτηση που έγινε με τους ορεινούς συμπολίτες μας στο μοναστήρι. Λες και δεν αποδεικνύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ο μόνος τοπικός φορέας που πήγε (πρακτικά) στον τόπο του εγκλήματος Θεοχάρη και άκουσε την φωνή των ανθρώπων εκεί με πραγματικό ενδιαφέρον με στελέχη του και από την Περιφέρεια και από την Αθήνα. Και βεβαίως αδυνατούν να αναλογιστούν εκεί στην ΔΕΕΠ Ζακύνθου, ότι οι σαράντα (40) που λένε ότι μαζεύτηκαν εκεί είναι πάντως περισσότεροι από τους είκοσι (20) υπογράφοντες την κατάπτυστη «πράξη αποτυχίας εύρεσης λύσης», ειδικά όταν πολλοί απ’ όσους υπόγραψαν το «μπράβο» στον Θεοχάρη ήταν άνθρωποι που είχαν θέση ευθύνης και δύναμη να δώσουν λύση πολύ νωρίτερα αλλά απέτυχαν…
Και μην κόπτεστε για την πώληση: Θυμόμαστε πολύ καλά το πόσο στελέχη της κυβέρνησης «χαιρέτησαν» την προσπάθεια πώλησης του Ναυαγίου από τον κ. Χάρο χωρίς καν να γνωρίζουν όσα υπομονετικά και με ενδιαφέρον ακούσαμε από τους συντοπίτες μας. Το ότι η μπίζνα πρέπει να προχωρήσει έστω με άλλη μορφή φαίνεται και από τον πανικό των ανακοινώσεων της ΔΕΕΠ Ζακύνθου και από την προσπάθεια των «επιτηδείων» ώστε να μην ομονοούν οι θιγόμενοι….
Όσο για τα σχόλια που διαβάζουμε στο διαδίκτυο μερικών πρώην, που αντί να σωπαίνουν για την απουσία τους σχολιάζουν άλλους (μη Συριζαίους) που παραβρέθηκαν, μάλλον και οι ίδιοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η υπόθεση Ναυάγιο για την Ζάκυνθο είναι και υπερκομματική και αφορά κάθε έναν Ζακυνθινό πολίτη.
Η απουσία της ΔΕΕΠ από τέτοιες προσπάθειες είναι εκκωφαντική. Η αδυναμία πίεσης για μια λύση που θα δίνει στην Ζάκυνθο έσοδα από την διαχείριση του Ναυαγίου με διαφάνεια και τοπικό χαρακτήρα δεν είναι μόνον εκκωφαντική. Είναι απλά πάνω απ’ τις δυνάμεις τους. Η νοοτροπία δε, ότι οι πολίτες δεν είναι άξιοι να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους, αλλά μόνο η κυβέρνηση/πατερούλης μπορεί να δώσει υπέροχες λύσεις, δεν είναι μόνον θλιβερή αλλά και επικίνδυνη.
 
Από το Γραφείο Τύπου
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ζακύνθου