Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ένα κόμμα οργανωμένο γερά στους τόπους δουλειάς, με ταυτόχρονη ανάπτυξη ενός μαζικού εργατικού κινήματος, ανάπτυξη της μαζικής λαϊκής πάλης και δημιουργία ενός λαϊκού κινήματος στον δρόμο της ρήξης και της ανατροπής με την εξουσία των μονοπωλίων.

Αυτό υπογράμμισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια παρέμβασής της σε αποψινή εκδήλωση της Αχτίδας Χρηματοπιστωτικού της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής, στο ξενοδοχείο "Τιτάνια" με θέμα "Η καπιταλιστική κρίση, ο ρόλος του τραπεζικού συστήματος, οι επιπτώσεις στα εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά δικαιώματα και η πρόταση του ΚΚΕ".

Η κ. Παπαρήγα επισήμανε πως "Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ταυτόχρονα και δημιουργία ρωγμών στο σύστημα, και χτύπημα των εφεδρειών του, ενώ τις ρωγμές αυτές επιχειρούν να τις καλύψουν ΣΥΡΙΖΑ, "Ανεξάρτητοι Έλληνες" και "Χρυσή Αυγή" χωρίς να ταυτίζονται μεταξύ τους, ωστόσο θα επιτεθούν για να βγει το ΚΚΕ εκτός Βουλής" για να τονίσει ξανά πως "τα προβλήματα δεν λύνονται χωρίς ρήξη και ανατροπή".

Υπήρξαν πολλές ερωτήσεις από την πλευρά του κοινού προς τη γγ του ΚΚΕ, κυρίως γύρω τις αιτίες του χαμηλού εκλογικού ποσοστού του ΚΚΕ στις εκλογές του Ιουνίου, με την γγ της ΚΕ του ΚΚΕ να προτάσσει τα προαναφερθέντα για του τι σημαίνει "ισχυρό ΚΚΕ" και να προσθέτει ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο τα εκλογικά ποσοστά.

Δεν έκρυψε πάντως ότι πέρα από τις αντικειμενικές δυσκολίες, υπήρχαν και υπάρχουν αδυναμίες στην δουλειά του κόμματος, πρόσθεσε ότι αυτές πρέπει να διορθωθούν, ωστόσο τόνισε ότι η αιτία για τα χαμηλά εκλογικά ποσοστά δεν ήταν αυτές οι αδυναμίες

"Σε ένα μεγάλο τμήμα του λαού επιβιώνει μια ισχυρή ανάμνηση των δεκαετιών '70 και '80 με την σχετική ή και απόλυτη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, με παραχωρήσεις που όμως δεν χτυπούσαν την κερδοφορία του κεφαλαίου, με επιδοτήσεις, Μεσογειακά Προγράμματα και Πακέτα Ντελόρ που σκόπευσαν στην ενσωμάτωση της Ελλάδας στην ΕΕ" είπε η κ. Παπαρήγα, υπογραμμίζοντας ότι "η περίοδος των παραχωρήσεων τελείωσε, ότι είχε να δώσει ο ευρωπαϊκός καπιταλισμός, το έδωσε" και τονίζοντας ότι"«αυτήν την ισχυρή ανάμνηση συντηρούν μια σειρά κομμάτων".

Με άξονα αυτήν την ισχυρή ανάμνηση συνοδευόμενη και από την ανάμνηση των διαχειριστικών της πολιτικών, και αναφερόμενη στο "τώρα", η κ. Παπαρήγα είπε ότι "μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων μας έφυγε καθώς αρνηθήκαμε μια κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης, ενώ ταυτόχρονα πολύς κόσμος πίστευε ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έλυνε όλα τα προβλήματα".

Υποστήριξε πως ο ευρωπαϊκός καπιταλισμός "περνά στην πλήρη αντίδραση" και πρόσθεσε ότι η πολιτική της ΝΔ έχει εσωτερική συνοχή αναφορικά με την διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης, καθώς "πρώτα έρχεται η καταστροφή της εργατικής δύναμης και κατόπιν αν αυτή δεν είναι αρκετή, επέρχεται και η καταστροφή δυνάμεων του κεφαλαίου".

"Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει άλλο μείγμα διαχείρισης, είναι ασυνεπής με τον λαό, καθώς ως κυβέρνηση θα προσχωρήσει στην στρατηγική του κεφαλαίου" είπε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι "αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και 90% να πάρει δεν θα μπορέσει να τα εφαρμόσει γιατί η οικονομία θα βρίσκεται στα χέρια των μονοπωλίων".

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο σημειώνεται αναδιάταξη των δυνάμεων και τόνισε ότι στην ΕΕ μεγαλώνει η ανισόμετρη ανάπτυξη στον "σκληρό της πυρήνα" πλέον με όξυνση των αντιθέσεων μεταξύ Γερμανίας-Γαλλίας και Ιταλίας "και όταν δεν θα μπορούν να τις λύσουν με πολιτικά μέσα θα καταφύγουν στα στρατιωτικά".

"Αν η κρίση χτυπήσει την Γαλλία, τι θα γίνει; Αν η κρίση χτυπήσει την Κίνα που ήδη σημειώνει επιβράδυνση στους ρυθμούς ανάπτυξής της τι θα γίνει;" είπε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας "αυτά δεν τα συζητάνε, απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις τι αντιτάσσει ο ΣΥΡΙΖΑ, την μετενέργεια και τον νόμο περί ευθύνης υπουργών;".

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ