«Ο πολιτικός κομπογιαννιτισμός του κ. βουλευτή στοιχίζει στη Ζάκυνθο μια υπέρμετρη και άσκοπη καθυστέρηση στον εκσυγχρονισμό του λιμανιού. Και δεν μπορεί να επικαλεστεί το συνηθισμένο άλλοθι, ότι δηλαδή φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφαση κόλαφος ελήφθη από την ΕΣΑΛ, την οποία θεωρούσε τόσο κομματικά μεροληπτική, ώστε ουδείς παράγων της ΝΔ παρέστη για να υποστηρίξει την πρόταση στη συνεδρίαση»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ |                                                          
«Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Σχεδιασμού Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) την οποία ο κ. βουλευτής και το υπόλοιπο πολιτικό «Αριστείο» της ΝΔ Ζακύνθου επιμελώς απέκρυψαν από τον Αύγουστο του 2021 όταν αναρτήθηκε στη Διαύγεια.
Είχαν τους λόγους τους φυσικά. Διότι η απόφαση καταρρίπτει ένα προς ένα όλα τα ανυπόστατα επιχειρήματα τα οποία χρησιμοποίησαν προκειμένου να μεταφέρουν την προβλήτα κρουαζιερόπλοιων σε διαφορετική θέση από την ήδη εγκεκριμένη με ΦΕΚ το 2017.
Μας έλεγαν ότι η νέα χωροθέτηση είναι πολύ φθηνότερη λύση (έως και δέκα φορές φθηνότερη). Η απόφαση αναφέρει ρητά ότι η λύση στον Άγιο Διονύσιο «έχει χαμηλότερο κόστος κατασκευής». Άλλωστε μια απλή ανάγνωση της μελέτης αρκεί για να δείξει ότι η προτεινόμενη λύση του Αγίου Νικολάου είναι ακριβότερη τουλάχιστον κατά 3,7 εκατομμύρια.
Μας έλεγαν ότι το θέμα δεν είναι πολιτικό αλλά καθαρά τεχνικό, κάτι που αποδομείται σημείο προς σημείο από την απόφαση της ΕΣΑΛ. Στα περισσότερα τεχνικά θέματα (είσοδος λιμένα, κυματικές συνθήκες, συντήρηση κρηπιδωμάτων, χώροι στάθμευσης ακτοπλοΐας, επιβάρυνση κέντρου πόλης, κόστος), η υπεροχή της ισχύουσας χωροθέτησης (μόλος Αγίου Διονυσίου) είναι από αναμφισβήτητη έως συντριπτική.
Επιπλέον, η απόφαση καυτηριάζει την εξόφθαλμη, κουτοπόνηρη σκοπιμότητα της νέας μελέτης του κ. βουλευτή γράφοντας επί λέξει: «Η αναγνώριση πλεονεκτημάτων-μειονεκτημάτων για τις δύο κύριες εναλλακτικές λύσεις δεν είναι αντικειμενική αλλά τείνει συστηματικά να ευνοήσει την προτεινόμενη λύση 1 (Άγιος Νικόλαος)».
Αποδεικνύεται λοιπόν ότι δεν υπήρξε καμία τεχνική δυσκολία ή άλλος λόγος που τους υποχρέωνε να ακυρώσουν ένα έτοιμο, εγκεκριμένο έργο. Ήταν μόνο οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες εξυπηρέτησης ενός μικρού αριθμού ψηφοφόρων του που ώθησαν τον κ. βουλευτή να καταστρέψει μία λύση που προσέφερε συνολικά στον τόπο και όχι στα κακώς εννοούμενα επιχειρηματικά συμφέροντα μιας μειοψηφίας.
Ο πολιτικός κομπογιαννιτισμός του κ. βουλευτή στοιχίζει στη Ζάκυνθο μια υπέρμετρη και άσκοπη καθυστέρηση στον εκσυγχρονισμό του λιμανιού. Και δεν μπορεί να επικαλεστεί το συνηθισμένο άλλοθι, ότι δηλαδή φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφαση κόλαφος ελήφθη από την ΕΣΑΛ, την οποία θεωρούσε τόσο κομματικά μεροληπτική, ώστε ουδείς παράγων της ΝΔ παρέστη για να υποστηρίξει την πρόταση στη συνεδρίαση.
Συναισθάνονται άραγε ο κ. βουλευτής και οι λοιποί της ΝΔ τη ζημιά που προκάλεσαν στο νησί και στην επιχειρηματικότητα για την οποία δεν χάνουν ευκαιρία να στοχοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ ως κατ΄ εξοχήν εχθρό της; Τι σκοπεύουν να πράξουν; Θα ζητήσουν τουλάχιστον μια συγνώμη;»