ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Δραματικές Εξελίξεις με την Πανδημία

Η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας είναι δραματική με τα αρνητικά ρεκόρ να διαδέχονται το ένα το άλλο, τα κρούσματα κινούνται ανοδικά πάνω από τις 6.000, δεκάδες καθημερινοί θάνατοι, αύξηση των διασωληνώσεων, τελμάτωση του εμβολιαστικού εγχειρήματος και δυσοίωνες επιστημονικές προβλέψεις για το επόμενο διάστημα.

Με αυτά τα δεδομένα ο πρωθυπουργός, σαν να βρίσκεται αλλού, δηλώνει ότι η πανδημία δεν έχει ξεφύγει και συνεχίζει να εκπέμπει αντιφατικά μηνύματα στους πολίτες με μέτρα – ημίμετρα. Συνεχίζει να επιδίδεται σε αυτά που γνωρίζει πολύ καλά, επικοινωνιακά τερτίπια, διαστρέβλωση της πραγματικότητας, ψέματα και ψηφοθηρία.

Ο κ. Μητσοτάκης και τα κυβερνητικά στελέχη αποποιούνται των ευθυνών τους θεωρώντας ότι τα έχουν κάνει όλα τέλεια και συνεχίζουν να μιλάνε για ατομική ευθύνη και να κουνάνε το δάχτυλο στους πολίτες. Γιατί, αν μη τι άλλο είναι στα πλαίσια της ατομικής ευθύνης, οι στοιβαγμένοι πολίτες στα ΜΜΜ που πηγαίνουν στη δουλειά τους, τα στοιβαγμένα παιδιά στα σχολεία, που όχι μόνο δεν φρόντισαν για μια ασφαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς με λιγότερα παιδιά στην τάξη, αλλά νομοθέτησαν την αύξηση των μαθητών και προχωρούν σε συμπτύξεις τμημάτων. Επίσης, η μη εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων στους χώρους δουλειάς και τόσα άλλα που θα έπρεπε και είχαν το χρόνο να κάνουν και δεν έκαναν γιατί δεν τους ενδιέφερε.

Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός υγείας δεν τεκμηριώνονται επιστημονικά, δεν είναι ορθολογικά και στοχεύουν στους ανεμβολίαστους πολίτες με τιμωρητική διάθεση. Μόνο γέλιο και ειρωνικά σχόλια προκαλούν ενισχύοντας τις σκοταδιστικές αντιλήψεις και τη δυσπιστία των πολιτών, σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την πορεία της πανδημίας και για τη δημόσια υγεία.

Είναι στα πλαίσια της ατομικής ευθύνης η διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Με τοτέταρτο κύμα της πανδημίας σε πλήρη εξέλιξη, οι δημόσιες δομές υγείας βρίσκονται στη χειρότερη κατάσταση εξαιτίας της κυβερνητικής αναλγησίας και της ιδεοληπτικής τους άρνησης να τις ενισχύσουν και να τις στελεχώσουν. Το υγειονομικό προσωπικό, που έδωσε μάχη με αυταπάρνηση να κρατήσει όρθιο το ΕΣΥ, είναι κουρασμένο, εξουθενωμένο και εργάζεται στα όρια της κατάρρευσης.

 Το υπουργείο υγείας συνεχίζει τις εμβαλωματικές λύσεις με μετακινήσεις και ανακύκλωση του ίδιου εξουθενωμένου προσωπικού από μια δομή σε άλλη και τις «προσκλήσεις» σε ιδιώτες γιατρούς οι οποίοι, όπως είναι λογικό, δεν ανταποκρίνονται. Ο υπουργός υγείας κύριος Πλεύρης, εμμένει στην αναστολή των μη εμβολιασμένων υγειονομικών, εκβιάζει με επιτάξεις ιδιωτικών γιατρών και όχι των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών που προστατεύει, προχωρά σε  εκδικητικές απολύσεις και δηλώνει ότι θα απολυθούν οι επικουρικοί υγειονομικοί, που είναι σε αναστολή, τη στιγμή που στο δημόσιο σύστημα υγείας δεν περισσεύει ούτε ένας.   

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι μόνο κατώτερη των περιστάσεων, είναι ανεύθυνη, προσβλητική, επικίνδυνη και εγκληματική. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την παταγώδη αποτυχία τόσο στη διαχείριση της πανδημίας όσο και του εμβολιαστικού εγχειρήματος. Είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τις αρνητικές πρωτιές της χώρας και για τη θέση της στον αριθμό των νεκρών ανά εκατ. πληθυσμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από την αρχή κατέθεσε προτάσεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ, για το σημαντικό ρόλο της ΠΦΥ, για την αποσυμφόρηση στα ΜΜΜ και στις σχολικές τάξεις, για την εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων στους χώρους δουλειάς, για θεραπευτικά πρωτόκολλα και φαρμακευτικά σκευάσματα που χρησιμοποιούνται σε άλλες χώρες, για στοχευμένο και επιστημονικά τεκμηριωμένο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

 Όχι μόνο δεν εισακούστηκε ούτε μια πρόταση, αντίθετα, λοιδορήθηκε και κατασυκοφαντήθηκε. Για άλλη μια φορά και μπροστά στις υπάρχουσες δυσμενείς συνθήκες, ο Αλέξης Τσίπρας κάνει ένα βήμα ελάχιστης συναίνεσης προτείνοντας τη δημιουργία μιας ολιγομελούς επιτροπής επιστημόνων κοινής αποδοχής, οι οποίοι θα προτείνουν τα ενδεδειγμένα μέτρα χωρίς τον περιορισμό του πολιτικού κόστους και θα γίνουν αποδεκτά από όλους.