ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


  • «Ο κεντρικός δρόμος του Λαγανά Ζακύνθου να πλημμυρίζει έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις με συνέπεια να μετατρέπεται σε αδιάβατο. Αυτό αφενός οφείλεται στην έλλειψη δικτύου άμεσης απορροής όμβριων υδάτων και αφετέρου στη σφοδρότητα των κακοκαιριών που πλήττουν το νησί»

ΕΡΩΤΗΣΗ
 
Θεσσαλονίκη, 11/01/2022
Του:               Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης
ΠΡΟΣ:            Τoν κ. Υπουργό Εσωτερικών
 
ΘΕΜΑ:           «Πλημμύρισε ο Λαγανάς Ζακύνθου»
 
Κύριε Υπουργέ,
 
Όπως ενημερωθήκαμε από κατοίκους της Ζακύνθου, συχνό είναι το φαινόμενο, όπως πρόσφατα, ο κεντρικός δρόμος του Λαγανά Ζακύνθου να πλημμυρίζει έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις με συνέπεια να μετατρέπεται σε αδιάβατο. Αυτό αφενός οφείλεται στην έλλειψη δικτύου άμεσης απορροής όμβριων υδάτων και αφετέρου στη σφοδρότητα των κακοκαιριών που πλήττουν το νησί. Ως γνωστόν, οι κακοκαιρίες με τα συνοδά έντονα καιρικά φαινόμενα κατευθυνόμενα από το Ιόνιο Πέλαγος προς τα ανατολικά πρώτα πλήττουν σφοδρά τα Επτάνησα και ιδιαίτερα τη Ζάκυνθο και κατόπιν προσεγγίζουν την ενδοχώρα.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
 
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
 
Προτίθεστε όπως αναλάβετε τις κατάλληλες πρωτοβουλίες, προκειμένου να δημιουργήσετε το κατάλληλο αντιπλημμυρικό δίκτυο απορροής όμβριων υδάτων στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά Ζακύνθου και όπου κρίνεται αναγκαίο στο ευρύτερο οδικό δίκτυο του εν λόγω παραλιακού οικισμού;
 
Ο ερωτών Βουλευτής ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ