• Δελτίο Τύπου του βουλευτή Κέρκυρας και Αναπληρωτή Τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρου Αυλωνίτη.
Από το βήμα της Βουλής τοποθετήθηκε εχθές ο Βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης κατά τη συζήτηση του δήθεν Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου.
Ο κ. Αυλωνίτης σημείωσε πως «Κάθε φορά που επικαλείται η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός κ. Γεωργιάδης τον αναπτυξιακό αέρα ενός νομοσχεδίου, φυσά κρύος βοριάς για τους μεσαίους και μικρούς επιχειρηματίες». Συνέχισε, ερωτώντας τους βουλευτές της συμπολίτευσης «Επιδιώκετε περισσότερα για αυτούς που κερδίζουν κάθε χρόνο και μεγαλύτερο τμήμα της αγοράς ανά κλάδο ή θεσπίζετε ευνοϊκότερες ρυθμίσεις ενίσχυσης σε ένα όλο και ευρύτερο μέγεθος επιχειρήσεων που παλεύουν να βγάλουν κάθε ημέρα, πληρώνοντας δάνεια, ενοίκια, ημερομίσθια, λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, προμηθευτές κ.ο.κ.;».
Μιλώντας για τον Τουρισμό εξήγησε πως «για κάθε μορφή ενίσχυσης (επιχορήγηση, επιδότηση ή απαλλαγή) τα μικρά τουριστικά καταλύματα και οι μικρές ξενοδοχειακές μονάδες σε περιφέρεια, στα νησιά και τις ορεινές περιοχές μένουν εντελώς εκτός», ενώ μιλώντας για την Κέρκυρα ανέδειξε τη δυσαρέσκεια του Εμπορικού Συλλόγου, των Ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων, της Ομοσπονδίας των τουριστικών καταλυμάτων και άλλων φορέων που έχουν εκφράσει απόψεις για τον αντιαναπτυξιακό χαρακτήρα του νομοσχεδίου.