ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση, κατά πλειοψηφία, του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης με τίτλο «Αναπτυξιακός νόμος Ελλάδα Ισχυρή Ελλάδα».
Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν  οι βουλευτές της ΝΔ ενώ το καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Οπτικοακουστικό υλικό της εισηγήσεως του Βουλευτή Ν. Ζακύνθου Διονύση Ακτύπη στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων: «Αναπτυξιακός Νόμος - Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη».

https://www.facebook.com/100003478469247/videos/477980560605803


ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΑΚΤΥΠΗΣ: Ευχαριστώ πολύ, κυρία Πρόεδρε. Δεν το πιστεύω ότι τα κατάφερα!
Τελικά, εκείνο το οποίο νομίζω ότι πετύχαμε αυτές τις δύο μέρες είναι μάλλον κάποιοι να μην συζητούν για τον αναπτυξιακό νόμο και βέβαια αυτό φαίνεται ότι ήταν εις γνώσιν τους, όταν ξεκινούσαν αυτή την αντιπαράθεση χθες, να τοποθετούμαστε πάνω σε ένα θέμα το οποίο ήταν πραγματικά άσχημο για το Κοινοβούλιο και να μην μπορέσουμε να πούμε τις απόψεις μας, όσον αφορά τον αναπτυξιακό νόμο. Αυτοί οι οποίοι δεν έχουν τελικά προτάσεις για να καταθέσουν, κατέφυγαν σε άλλες μεθόδους, απ’ ό,τι φάνηκε από τη χθεσινή ημέρα.
Το κυριότερο, όμως, που έχω να πω γι’ αυτό είναι ότι το γεγονός πως δεν γίνονται αποδεκτές οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης, το τελευταίο δηλαδή καταφύγιο των πολιτών για δικαίωση, είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να υπάρξει.
Ο νέος αναπτυξιακός νόμος συνιστά ένα νέο σύγχρονο και αποτελεσματικό θεσμικό εργαλείο για τη συνολική και δυναμική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Πρόκειται για ένα πλέγμα διατάξεων στο οποίο αποτυπώνεται η ουσία των στρατηγικών σχεδίων ανάπτυξης, δηλαδή της έκθεσης της επιτροπής Πισσαρίδη του «Ελλάδα 2.0», ένας νόμος που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις του διεθνούς επιχειρηματικού γίγνεσθαι, που εκφράζει τον ιδεολογικό προσανατολισμό της Κυβέρνησης αυτής, που καλύπτει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του μετασχηματισμού της ελληνικής κοινωνίας.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η κριτική που ασκείται με τρόπο εμμονικό από την Αξιωματική Αντιπολίτευση αναλώνεται στο σαθρό και πάντα ψευδές επιχείρημα πως το νομοσχέδιο αυτό, ο νέος αναπτυξιακός νόμος, αφορά τους λίγους και όχι τους πολλούς. Για μία ακόμα φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να ασκήσει αντιπολίτευση πάνω σε ψέματα. Αν τελικά το είχατε διαβάσει, θα βλέπατε ότι είναι για τους πολλούς. Φυσικά, και ωφελεί και στηρίζει κυρίως τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, αφού τα επενδυτικά σχέδια ξεκινούν από το ποσό των 100.000 ευρώ.
Στο σημείο αυτό δεν μπορώ να μην τονίσω τη σημασία της ένταξης των ξενοδοχείο τριών αστέρων στο νόμο, κάτι που αποτέλεσε αίτημα των τουριστικών περιοχών του τόπου μας, άρθρο 87, υπαγόμενα στα επενδυτικά σχέδια.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η Νέα Δημοκρατία απέδειξε ότι στηρίζει τη μεσαία τάξη, που εσείς την εξαθλιώσατε μέχρι εξαφάνισης, αφού ήταν στρατηγική σας επιλογή, όπως παραδέχθηκε ο κ. Τσακαλώτος.
Άλλωστε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, του ΣΥΡΙΖΑ η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι η κυβέρνηση που μέσα σε δυόμιση χρόνια εισήγαγε παρεμβάσεις σημαντικές και πολλές για τη στήριξη της μεσαίας τάξης. Για την οικονομία του χρόνου δεν θα τις αναφέρω, αφού αναφέρθηκαν αρκετές φορές το προηγούμενο τριήμερο.
Ακόμα, έρχεται να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ πως το νομοσχέδιο αυτό είναι συγκεντρωτικό. Προφανώς και αυτό αποτελεί ένα άστοχο και κενό περιεχομένου αντιπολιτευτικό σχόλιο. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο το οποίο, κατά κύριο λόγο, αφορά την περιφέρεια η οποία και ενισχύεται με κάθε τρόπο.
Με τον αναπτυξιακό νόμο που έχουμε στα χέρια μας η Κυβέρνηση στοχεύει μεταξύ άλλων και στη σημαντική αύξηση των επενδύσεων στη χώρα μας. Πιστεύουμε, άλλωστε, πως με βάση το πώς διαμορφώνεται η οικονομία μας σήμερα, οι επενδύσεις είναι ίσως ο μόνος τρόπος δημιουργίας νέου πλούτου και πολλών καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας. Γι’ αυτό η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επαναπροσδιορίζει την επενδυτική πολιτική της προκειμένου να προσελκύσει επενδύσεις στοχευμένες, οι οποίες θα έχουν πολλαπλά οφέλη για την ελληνική κοινωνία και οικονομία. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως οι νευραλγικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης αυτής έχουν ήδη αποδώσει τα μέγιστα, αφού η χώρα μας αναβαθμίζεται συνεχώς από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, ενώ παγκόσμιοι κολοσσοί όπως η Microsoft, η Amazon, η Pfizer, η Cisco και όπως όλα δείχνουν ο παγκόσμιος χρηματοπιστωτικός κολοσσός JP Morgan επενδύουν στην Ελλάδα, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης προς τη χώρα και την οικονομία μας. Μάλιστα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις, στη χώρα παρατηρείται η δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση στην Ευρωζώνη.
Όλα αυτά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αποδεικνύουν με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο πως η σημερινή Κυβέρνηση έχει ορθό, εμπεριστατωμένο, ουσιαστικό σχέδιο, ενώ παράλληλα διαθέτει και όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να το εφαρμόσει.
Εσείς απ’ ό,τι φαίνεται δεν είχατε σχέδιο για την χώρα, ούτε αρχή ούτε τέλος. Το χειρότερο, όμως, που συμβαίνει με εσάς είναι ότι θέλετε να ξανακυβερνήσετε τη χώρα. Μας το είπατε και προχθές, να φύγουμε εμείς, να έρθετε εσείς.  Δεν μας είπατε, όμως, τι πρόγραμμα έχετε. Ούτε σχέδιο είχατε ούτε όραμα για τον τόπο.
Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να φέρει τη χώρα μας στο προσκήνιο αυτή τη φορά ως ένα παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή. Ανακτήσαμε την εμπιστοσύνη των εταίρων μας και των διεθνών αγορών και επενδυτών μα πάνω απ’ όλα αποκαταστήσαμε την υπερηφάνεια των συμπολιτών μας η οποία επί ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκάθαρα απολεσθεί.
Μάλιστα -και αυτό είναι σημαντικό να ακουστεί για μια ακόμα φορά- η Ελλάδα βρέθηκε στην υψηλότερη θέση οικονομικής εμπιστοσύνης που έχει να βρεθεί από τον Δεκέμβριο του 2000, πριν από είκοσι δύο χρόνια δηλαδή. Αλήθεια, εσείς εκεί οι συνάδελφοι στην Αντιπολίτευση, ποιους δείκτες κοιτάτε για να δείτε την πορεία της χώρας; Για να δούμε, όμως, τι ακριβώς παραδώσατε όταν εσείς φύγατε. Παραδώσατε ιδιωτικό χρέος που ξεπέρασε το ετήσιο ΑΕΠ, χρέος Δημοσίου προς ιδιώτες πάνω από 2 δισεκατομμύρια και πλήρη επενδυτική άπνοια, το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο ξεπέρασε στο τέλος του 2018 το ποσό των 190 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η κυβέρνηση Τσίπρα παρέλαβε το δημόσιο χρέος προς ιδιώτες στα 3,8 δισεκατομμύρια, ενώ κατά τη διάρκεια της θητείας του έλαβε από τους δανειστές 6 δισεκατομμύρια ώστε να το αποπληρώσει. Κι όμως, φεύγοντας παραδώσατε τα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες να ξεπερνούν τα 2,1 δισεκατομμύρια. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους!
Επί των ημερών σας υπήρξε επενδυτική άπνοια, σε μια χώρα που χρειαζόταν επενδύσεις. Εσείς, όμως, τι κάνατε; Θυμόσαστε τι κάνατε ή δεν θυμάστε; Πήρατε απόφαση να μειώσετε το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ώστε να αναπτύξετε την επιδοματική σας πολιτική, γιατί βλέπατε μπροστά τις κάλπες οι οποίες έρχονταν τον Μάιο. Η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, που ήταν το φιλί ζωής για την ελληνική οικονομία, δεν ήρθαν ποτέ, αλλά ούτε και εξαγωγικός προσανατολισμός της παραγωγής υπήρχε. Δύο δείκτες που κατά γενική ομολογία είναι οι πιο σημαντικοί για βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.
Κλείνοντας, θα σας έλεγα, αγαπητοί συνάδελφοι, ότι η Ελλάδα πλήρωσε 100 δισεκατομμύρια για να εκπαιδευτείτε σε βασικά μαθήματα διακυβέρνησης της χώρας. Αυτό, όμως, που μας στεναχωρεί είναι ότι παρά το ακριβό κόστος των μαθημάτων, τίποτα δεν μάθατε. Σίγουρο είναι ότι η πιο εύκολη θητεία στη Βουλή είναι να λες συνέχεια «όχι» σε όλα.
 Μετά από όλα αυτά, νομίζω ότι δεν μπορείτε να ξανακυβερνήσετε. Ένα μόνο μπορώ να πω. «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»
Ευχαριστώ πολύ.