ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

- «Με την σκέψη στραμμένη στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό «γιορτάζεται» φέτος η Παγκόσμια  ημέρα της Γυναίκας»

- «Η Ημέρα της Γυναίκας είναι Ημέρα  Συνειδητοποίησης των αγώνων που ακόμα απαιτούνται για ισοτιμία και σεβασμό»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ |
Με την σκέψη στραμμένη στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό «γιορτάζεται» φέτος η Παγκόσμια  ημέρα της Γυναίκας.
- Πως θα μπορούσε να είναι αλλιώς αφού τα πρώτα δεινά  του πολέμου στην γειτονιά μας έχουν ξεριζώσει 1,5 εκ. πρόσφυγες  που στην πλειοψηφία τους είναι γυναίκες και παιδιά;
- Πως θα μπορούσε να είναι αλλιώς αφού ένας στρεβλός ανδροκρατούμενος κόσμος επιβάλλει το δίκαιο του ισχυρού με πολέμους, γενοκτονίες, φτώχεια, ξεριζωμούς, προσφυγιά;
Ο κόσμος  της καταπάτησης των διεθνών κανόνων δικαίου είναι ο ίδιος που δημιουργεί τον κόσμο των ανισοτήτων, είναι ο ίδιος που  καταδικάζει υποκριτικά την βία την ίδια στιγμή που την παράγει.
Είναι ο ίδιος που νομοθετεί για την ισότητα των φύλων στην εργασία, την  οικογένεια, την εκπροσώπηση των γυναικών, την ίδια στιγμή που καταδικάζει το «ασθενές» φύλο (όχι γιατί είναι ασθενές αλλά γιατί το υποτιμά) σε ανεργία, υποβαθμισμένη εργασία, απλήρωτη εργασία, σεξουαλική παρενόχληση.
Είναι η αντίληψη που χαρακτηρίζει τις 17 γυναικοκτονίες στην Ελλάδα το 2021, απλώς ανθρωποκτονίες. Είναι η αντίληψη που αντιστέκεται στην αλήθεια των βιασμών και το Μe Too, με την γνωστή φράση «γιατί τώρα».
Μετράμε ένα αιώνα από την καθιέρωση της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας από το Σοσιαλιστικό Κόμμα των ΗΠΑ και την Σοσιαλιστική Διεθνή.
Μετράμε σχεδόν μισό αιώνα που η Ημέρα της Γυναίκας τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για την ανάδειξη των γυναικείων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο.
Η Ημέρα της Γυναίκας είναι Ημέρα  Συνειδητοποίησης των αγώνων που ακόμα απαιτούνται για ισοτιμία και σεβασμό. Το Γυναικείο ζήτημα και οι αγώνες του, έχουν να επιδείξουν, ότι τίποτα δεν είναι αυτονόητο και ότι οι δρόμοι της Δικαιοσύνης, της Ειρήνης και των Δικαιωμάτων ανοίγουν  και ανήκουν σε εκείνους που γνωρίζουν να διεκδικούν.
Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ – Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής

PHOTO | INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ