Στο 14ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε η κ.Λένια Μαυρίκου, Υπεύθυνη Δ.Σ. της Cavo Mare Villas Deluxe ,η οποία επικεντρώθηκε στον Τουρισμό και στις θέσεις εργασίας για τους νέους σε αυτόν.
Αναλυτικά η ομιλία της «ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ» - «Τουρισμός η μηχανή της ελληνικής οικονομίας και οι θέσεις εργασίας για τους νέους σε αυτόν»

«Χαιρετίζω και εγώ με τη σειρά μου τις εργασίες του 14ου Συνεδρίου της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης.
Ο τουρισμός στη χώρα μας αποτελεί την κινητήρια δύναμη της ελληνικής οικονομίας με συνολική συμμετοχή στο ΑΕΠ 25 % περίπου.
Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό ανέρχονται περίπου στο 1 εκατ.
  Οι κυριότερες ηλικιακές ομάδες απασχολουμένων στον τουρισμό προέρχονται από το ηλικιακό εύρος 30-44 (37,4%). Βέβαια, από το 2009 έως το 2021 το ποσοστό των εργαζομένων στις ηλικίες 25-29, (από 15,5% σε 17,2% ), επιβεβαιώνει ότι ο τουρισμός προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης σε ομάδες του πληθυσμού που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στην αγορά εργασίας.
Με τη συνεχή αύξηση του τουρισμού στην χώρα μας και τις επενδύσεις σε αυτόν να σημειώνουν σημαντική άνοδο όλο και περισσότεροι νέοι εισέρχονται στους κόλπους του.
Εν μέσω των τελευταίων, δύσκολων ετών για την ελληνική οικονομία, ο τομέας του τουρισμού αποτέλεσε και αποτελεί μία από τις «ατμομηχανές» που προσπαθούν να τραβήξουν τη χώρα μας από την κρίση. Ωστόσο, όπως και σε κάθε τομέα οικονομικής δραστηριότητας, ο κόσμος προχωρά, και για να διατηρήσει και για να βελτιώσει τη θέση της, η ελληνική τουριστική βιομηχανία οφείλει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, αξιοποιώντας τις αλλαγές στον χώρο τόσο σε επίπεδο κερδοφορίας αλλά και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.
«Ήλιος και Θάλασσα», αλλά και υποδομές»
Ο ακριβός τουρισμός και η διαμονή πολυτελείας ανακάμπτουν πολύ ταχύτερα από τον μαζικό τουρισμό μετά την κρίση. Το brand «Ήλιος και Θάλασσα» δεν φτάνει όταν στοχεύεις τον ποιοτικό τουρισμό, τους τουρίστες εκείνους που ενδιαφέρονται για τουριστικά προϊόντα υψηλότερης αξίας και έχουν την δυνατότητα για πολυτελή διαμονή και πολύ υψηλέ ς δαπάνες.
Απαιτείται βελτίωση της ποιότητας και πιστοποίηση των ξενοδοχειακών μονάδων, καθώς επίσης και δημιουργία πολυτελών θερέτρων .
Είναι ακριβώς η στιγμή που πρέπει η χώρα μας να στοχεύσει πιο ψηλά.
Είναι ακριβώς η στιγμή που η κυβέρνηση μας πρέπει να δώσει τα κίνητρα στους νέους να ασχοληθούν με τον τουρισμό.
Νέες επενδύσεις με τη φρεσκάδα και το όραμα νέων ανθρώπων  μπορούν να λάμψουν.
Με τη νέα γενιά όλο ένα και περισσότερο να εκπαιδεύεται,να μελετάει,να προσπαθεί έχουμε να περιμένουμε πολλά.
Εξειδίκευση,προσπάθεια,φαντασία
Αυτά είναι τα τρία χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει κάθε νέος που θέλει να επιχειρήσει ή να ασχοληθεί με τον τουρισμό.
Είναι σημαντικό για μια βιομηχανία να είναι υγιής, αλλά εάν δεν εγγυάται τη μελλοντική απασχόληση, τότε δεν θα ήταν τόσο επιθυμητή για τους ανθρώπους που θέλουν να εργαστούν σε αυτήν.
Ευτυχώς, ο Τουρισμός είναι ένας από εκείνους τους κλάδους που αναμένεται να είναι αρκετά ανθεκτικός ενόψει της αύξησης της αυτοματοποίησης και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρατηρείται σε άλλους κλάδους.
Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας
Και εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου μας».