Λιγότερο από δύο ώρες διήρκησε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.
Εξερχόμενος ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι πρέπει να στραφεί η χώρα στην έξοδο από την κρίση και πως άμεσος στόχος είναι «να πέσει χρήμα στην αγορά». Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «ξέρουμε τα προβλήματα, ξέρουμε τι σημαίνει να είσαι άνεργος» απως το κλίμα έχει αλλάξει και πως «πρέπει πλέον να το πιστέψουμε αυτό».


Κατά τη σύσκεψη δεν έγινε συζήτηση για ανασχηματισμό όπως δήλωσε ο κ. Φώτης Κουβέλης. Ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ είπε ότι επιβεβαιώθηκε η επιλογή του κόμματός του να στηρίξει την κυβέρνηση, πως τώρα είναι αναγκαίο ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας και χαρακτήρισε τα αποτελέσματα του Eurogroup ως εξαιρετικά θετικά.

Στη σύσκεψη ήταν παρών και ο Γ. Στουρνάρας ο οποίος ενημέρωσε περίπου για μία ώρα τους αρχηγούς για τα αποτελέσματα του Eurogroup. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο Γ. Στουρνάρας εμφανίστηκε αισιόδοξος για το θέμα της επαναγοράς των ομολόγων. «Τίποτε δεν είναι εύκολο, αλλά προσπαθούμε», αρκέστηκε να πει απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.


Η σύσκεψη ήταν συμβολικά η πρώτη ενέργεια του πρωθυπουργού μετά την απόφαση του Eurogroup.

Στη συνέχεια συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο, με τον πρωθυπουργό να θέτει τους στόχους του και να ζητά από τους υπουργούς επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και εντατικοποίηση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων.

Σημειώνεται ότι στις 11:30 το πρωί ο πρωθυπουργός δέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την υφυπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Έμιλι Χάμπερ.


πηγή proto thema