"Ο χώρος της Κεντροαριστεράς είναι εδώ και περιμένει. Δυστυχώς όμως δεν τον εκφράζουμε πλέον", σημειώνει σε επιστολή προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο Θ. Πάγκαλος, εκφράζοντας έτσι την λύπη του για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Την επιστολή τη δημοσιοποίησε και στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Ως προς τη συμμετοχή του στις διαδικασίες του επικείμενου συνεδρίου, ο κ. Πάγκαλος αναφέρει ότι "είναι αυτονόητη στο βαθμό που αυτές θα έχουν πιθανότητες να οδηγήσουν το κίνημά μας σε καλύτερες μέρες".

Αφού χαρακτηρίζει "ιδιαίτερα θετική εξέλιξη" την εκκίνηση των διαδικασιών του συνεδρίου, υποστηρίζει ότι "για να έχουν νόημα όμως και πιθανότητες επιτυχίας οι διαδικασίες αυτές, υπάρχουν δύο προϋποθέσεις":

-Πρώτον, "η έναρξη συζήτησης για το εκλογικό σύστημα και η κατάργηση του σταυρού προτίμησης, που ευθύνεται για τη σημερινή πελατειακή λογική, για τον υδροκέφαλο και αναποτελεσματικό δημόσιο τομέα".

-Δεύτερον, "η αναγνώριση τάσεων με συγκεκριμένες προτάσεις και σημεία, που θα οδηγήσουν σε στρατηγικές αποφάσεις και στην αναλογική εκλογή των οργάνων και της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από το συνέδριο".

Αναγνωρίζει, μεταξύ άλλων, "σοβαρές ευθύνες για την εδραίωση των πελατειακών σχέσεων που διόγκωσαν τον δημόσιο τομέα και οδήγησαν στα σημερινά ελλείμματα" και συμπληρώνει πως "εκτός απ' τις ευθύνες, το ΠΑΣΟΚ πληρώνει την υπεύθυνη διαχείριση της κρίσης χρέους που βιώνει η χώρα".

Σε αναφορά του στο Γ. Παπανδρέου λέει ότι η κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού "γλίτωσε την Ελλάδα από την ανεξέλεγκτη χρεωκοπία και έβαλε τις βάσεις για την παγκόσμια πρωτοτυπία του μηχανισμού χρηματοδοτικής στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ, ο οποίος μας χρηματοδοτεί με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους για όσο χρόνο προχωράμε στις απαραίτητες δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις".

Επιπλέον, κάνει λόγο για κόστος από την "απραξία των υπουργών μας", την "αδικαιολόγητη άρση στήριξης της Κυβέρνησής μας από τους δικούς μας βουλευτές" και την "απουσία διαλόγου, διαδικασιών και προσανατολισμού στο κίνημα μας".
πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ