ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Η αποστροφή του Σαλί Μπερίσα ότι τα αλβανικά εδάφη εκτείνονται μέχρι την Πρέβεζα έχει προκαλέσει συνεχή ανταλλαγή διπλωματικών επιθέσεων.

Με σκληρή του δήλωση, ο υπουργός των Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος σχολιάζει τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Μπερίσα προσπάθησε να ανασκευάσει το γλωσσικό ολίσθημα (;).

"Οι πολιτικοί δεν σκέπτονται και μιλούν κοιτώντας εκατό χρόνια πίσω, αλλά βλέποντας εκατό χρόνια μπροστά", δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως αρχική δήλωση του κ. Μπερίσα ήταν η εξής:

"Στην Αυλώνα, στους πολίτες της, στον Ισμαήλ Κεμάλι Βλόρα και τους άλλους άνδρες του έθνους, οι οποίοι ανακήρυξαν στην αιώνια αυτή πόλη, στις 28 Νοεμβρίου 1912, την ανεξαρτησία της Αλβανίας, την ανεξαρτησία της Εθνικής Αλβανίας, της Αλβανίας όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα. Αιώνιος ο σεβασμός για τον πατέρα της ανεξαρτησίας της Αλβανίας, τον Ισμαήλ Κεμάλ Βλόρα, τους άνδρες που υπέγραψαν την πράξη ανακήρυξης της ανεξαρτησίας, τους πολίτες της Αυλώνας και όλης της Αλβανίας! Χρόνια πολλά για την 100η επέτειο!".

Μετά την έντονη διαμαρτυρία της ελληνικής κυβέρνησης και το διάβημα του πρεσβευτή της Ελλάδας στα Τίρανα για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας ότι η Πρέβεζα αποτελεί... αλβανικό έδαφος, ο Σαλί Μπερίσα προσπάθησε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του.

"Η δήλωση του πρωθυπουργού αναφέρεται στο ιστορικό πλαίσιο 100 χρόνων πριν και δεν εκφράζει καμία εδαφική διεκδίκηση σε βάρος των γειτόνων μας του Νότου, του Βορρά ή της Ανατολής", υποστήριξε η Έρλα Μεχλίλι, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα.

πηγή news247.gr