Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει ότι οι αντιθέσεις στην ΕΕ οξύνονται και χαρακτήρισε «εύθραυστο και προσωρινό» τον όποιο συμβιβασμό μεταξύ ΕΕ- ΔΝΤ.

«Για να δοθεί η δόση πρέπει να εφαρμοστούν στο ακέραιο ταβάρβαρα μέτρα που έχουν ψηφιστεί, να συνεχιστεί η δραματική μείωση μισθών,συντάξεων και των όποιων κρατικών δαπανών έχουν μείνει, αλλιώς θαενεργοποιηθούν αυτόματα οι ρήτρες. Ακόμα, να «ξανακουρευτούν» τα αποθέματα τωνασφαλιστικών ταμείων, να επιβληθούν νέα εξοντωτικά χαράτσια και φόροι. Μετά καιαπό αυτήν τη δόση, λοιπόν, ο βασανισμός του λαού συνεχίζεται και τα εκβιαστικάδιλήμματα δυναμώνουν» ανέφερε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, απαντώντας σεέρευνα της εφημερίδας «Τα Νέα-Σαββατοκύριακο» στην οποία εκκλήθησαν οιεπικεφαλής των κομμάτων να απαντήσουν στην ερώτηση «Μετά την δόση, τι;».

Η κ. Παπαρήγα επισήμανε ότι «η λεγόμενη επαναδιαπραγμάτευσηεντός της ΕΕ με γνώμονα τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων αποδεικνύεταιεπικίνδυνη για τον λαό, όποια κυβέρνηση κι αν την κάνει».

«Αυτή η διαμάχη αντανακλάται και στο εσωτερικό της ελληνικήςπλουτοκρατίας με κάποια τμήματά της να προσβλέπουν στη συμμαχία με ευρωζώνη-Γερμανία και κάποια άλλα στη συμμαχία ΔΝΤ- ΗΠΑ», προσθέτοντας ότι «αυτόεκφράζουν τα δύο μείγματα πολιτικής που προτείνουν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, ταοποία όμως για τον λαό έχουν καταστρεπτικά αποτελέσματα».
 

Πηγή ΑΠΕ,ΕΡΤ