"Νομίζω ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ξεπεράσουμε την κρίση και αυτό οφείλεται και σε έναν λαό, ο οποίος έχει υποφέρει πολλά και δεν μπορεί, δεν αντέχει πλέον, γιατί η φτώχεια έχει φτάσει στο μεδούλι των λαϊκών στρωμάτων".

Αυτό σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο του κυπριακού ΔΗΣΥ και υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου, Ν. Αναστασιάδη.

Ο κ. Παπούλιας προσέθεσε ακόμη ότι "απαιτείται μια μεγάλη προσπάθεια από την κυβέρνηση και από όλους αυτούς που συμμερίζονται, ώστε ο δρόμος αυτός να μας βγάλει από την κρίση".

Ο κ. Αναστασιάδης από την πλευρά του αναφέρθηκε στην κρίση στην Κύπρο λέγοντας ανάμεσα σε άλλα πως υπάρχει μια γενική υπευθυνότητα, ένα αίσθημα ευθύνης, γιατί, όπως είπε,"«περάσαμε τα ανάλογα του 1974 και ξεπεράσαμε πάρα πολύ σύντομα την κρίση, έτσι και τώρα πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε".

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ δήλωσε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση στη Κύπρο "στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα χωρίς κομματικές ή ιδεολογικές αγκυλώσεις για το καλό της πατρίδας μας, της Κύπρου".

Όπως ήταν επόμενο συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στο Κυπριακό με τον κ. Παπούλια να τονίζει πώς "η αδιαλλαξία της Άγκυρας δεν είναι ελπιδοφόρα, παρόλα αυτά ο κυπριακός λαός, η ηγεσία νομίζω ότι δίνει τη μάχη της. Βέβαια, περιπλέκεται κάπως με τις νέες εκλογές, αλλά πιστεύω ότι και αυτός είναι ένας σταθμός πολύ σημαντικός".

Από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε πώς "μόνο με τη συλλογικότητα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την τουρκική αδιαλλαξία".
πηγή news247.gr