ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Συνάντηση με το νέο πρέσβη της Δημοκρατίας της Κούβας στην Αθήνα, Osvaldo J. Cobacho Martinez, είχε την τετάρτη ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, οι δύο πλευρές ανέλυσαν σε βάθος τις σύνθετες και πολύπλοκες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις που ταλανίζουν την Ευρώπη.

Ειδικότερα, από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον πρέσβη "για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός και τις διαστάσεις της ανθρωπιστικής κρίσης που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα", τονίζοντας "τη σημασία του να εισακουστούν οι εναλλακτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, οι οποίες θα ανοίξουν το δρόμο για την υπέρβαση από τη σημερινή κρίση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη".

Ο κ. Martinez, "για άλλη μία φορά, τόνισε τις πολύ καλές σχέσεις του Κ.Κ. Κούβας και του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, καθώς και την ανάγκη αυτές οι σχέσεις να ενισχυθούν", ενώ, τέλος, "οι δύο πλευρές διαπίστωσαν από κοινού τα σημεία και τους τομείς της αναγκαίας συνεργασίας των δύο χωρών και λαών".

Στη συνάντηση συμμετείχε ο συντονιστής της Γραμματείας του Τμήματος Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, Κώστας Ήσυχος.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ