Την δέσμευσή του πως ο ίδιος και η κυβέρνηση έχουν σαφή στόχο να αποκαταστήσουν την αξιοπιστία της Ελλάδας επανέλαβε και από το Μόναχο ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στη Βαυαρία όπου και συναντήθηκε, το απόγευμα της Κυριακής, σε θερμό κλίμα, με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ.

Ο κ. Ζεεχόφερ, πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών, κυβερνητικός εταίρος της Μέρκελ και μέχρι χθες έντονα επικριτικός απέναντι στην χώρα μας, στις δηλώσεις του μετά το δείπνο που παρέθεσε στον κ. Σαμαρά τόνισε ότι σέβεται τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα και υπογράμμισε την ανάγκη να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας και να προωθηθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

«Πρέπει να κοιτάμε στο μέλλον, δεν έχει νόημα να κοιτάμε στο παρελθόν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βαυαρός πρωθυπουργός.

Η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Μόναχο στοχεύει στην ενίσχυση της κατανόησης μεταξύ των δύο πλευρών, κάτι που φαίνεται να επετεύχθη. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό ο κ. Ζεεχόφερ απεδέχθη την πρόσκληση του κ. Σαμαρά και θα επισκεφθεί την Αθήνα την προσεχή Άνοιξη.

Πέραν αυτού εντύπωση προκάλεσαν τόσο οι θερμές δηλώσεις του Βαυαρού πρωθυπουργού για την αλματώδη πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα στο θέμα της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, όσο και το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Die Welt, πριν τη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Ζεεχόφερ δήλωσε ότι «θα υπάρξει στο εξής πιο συγκρατημένος τρόπος έκφρασης σε ό,τι αφορά τη διατύπωση θέσεων των Βαυαρών πολιτικών για την Ελλάδα»!

Σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα, ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε την ελπίδα για επανεκκίνηση των σχέσεων με τη Γερμανία.

«Είμαστε εταίροι, μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και ιδανικά, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα ο ένας από τον άλλο, αλλά έχουμε πολλά να κερδίσουμε, αν συνομιλούμε πιο πολύ. Προσβλέπω σε ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις μας» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

πηγή proto thema