ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Η ακραία, βάρβαρη και νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα δεν είναι μονόδρομος αλλά υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις, διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με την ηγεσία του PT, του κυβερνώντος κόμματος της Βραζιλίας.Παράλληλα ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι ένας από τους πρωταρχικούς σκοπούς της επίσκεψης στη Βραζιλία είναι να αξιολογηθεί η εμπειρία για το πώς η χώρα, 10 χρόνια πριν, κατάφερε από τα πρόθυρα της κοινωνικής κρίσης, στην οποία την είχαν οδηγήσει ακραίες φιλελεύθερες πολιτικές, να οδηγηθεί σε μια συντεταγμένη δημοκρατική έξοδο από την κρίση, με αναδιανομή του πλούτου, αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας και παραγωγική ανασυγκρότηση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του PT (Κόμμα των Εργατών) Ρούι Φαλκάου, εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος στην πολιτική λιτότητας που επιβάλλεται στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Ακόμα εξέφρασε την επιθυμία οι σχέσεις των δύο χωρών όσο και των δύο κομμάτων να ενδυναμωθούν και να μπορέσουν, μέσα από πολιτικές αλληλεγγύης, να βοηθήσουν την Ελλάδα.

Η ηγεσία του PT ήταν σαφής ως προς το ότι, οι μειώσεις μισθών, συντάξεων και η διάλυση του κοινωνικού ιστού μιας χώρας δεν μπορεί επ' ουδενί να αποτελεί λύση.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συναντήθηκε επίσης με τον γραμματέα διεθνών σχέσεων της Γενική Συνομοσπονδίας Εργατών Βραζιλίας αλλά και με εκπροσώπους του μεγαλύτερου κινήματος ακτημόνων.

Ο κ. Τσίπρας, χθες το βράδυ, συναντήθηκε με τους επικεφαλής των ελληνικών κοινοτήτων που ζουν και δραστηριοποιούνται επί χρόνια στη Βραζιλία.


πηγή proto thema