ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

«Ήταν πολύ σημαντικό να τιμηθεί η μνήμη αυτών που στους σεισμούς του 1953 κάηκαν, δεν αναγνωρίστηκαν και τάφηκαν σε ένα ομαδικό τάφο που ανοίχτηκε…» δήλωσε φιλοξενούμενος στο IonianRadio.gr , ο Αντιδήμαρχος κ.Γιάννης Στάθης , μετά την πρωτοβουλία του να φτιαχτεί μνημείο για τους άδικα χαμένους συμπολίτες μας τότε, αν και όπως δήλωσε «θα έπρεπε να  υπήρχε από εκείνη την εποχή».

«Το έκανα μόνο και μόνο για να τιμήσω αυτούς τους ανθρώπους και γι αυτό δεν έδωσα και δημοσιότητα. Το Ψυχοσάββατο ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το μνημείο κι εναπόθεσε ένα μπουκέτο λουλούδια …Κάποιοι είπαν ότι μπήκαμε σε έξοδα και χαλάσαμε χρήματα, όμως θεωρώ ότι άξιζε γι αυτούς τους ανθρώπους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Στάθης, ενώ κατέθεσε την  συγκινητική μαρτυρία ενός συμπολίτη μας που είπε «εκεί μέσα έχει ταφεί η μητέρα μου και η αδερφή μου αγκαλιά».

Στη συνέχεια ο κ.Στάθης αναφέρθηκε στην μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων, κρατώντας ως επτασφράγιστο μυστικό το χώρο  που θα τοποθετηθεί, αλλά κάνοντας την διευκρίνιση ότι «θα είναι κινητή, δεν θα επηρεάζει το περιβάλλον και αν υπάρξει πρόβλημα θα είναι πολύ εύκολο να μεταφερθεί».

« Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 3-4 περιοχές και το σωστό είναι να καταλήξουν οι επιστήμονες στην καλύτερη λύση, η οποία θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν μπορούμε να έχουμε την αντίδραση από περιοχές που υπάρχει πιθανότητα 5% να πάνε τα σκουπίδια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα της κυκλοφοριακής μελέτης ο Αντιδήμαρχος δεν θέλησε να αναφερθεί επισημαίνοντας ότι ο ίδιος έχει κάποιες ενστάσεις , αλλά το θέμα είναι… υπό διερεύνηση.

Τέλος ο κ. Στάθης δηλώνοντας  αισιόδοξος για το έργο της Πλατείας Σολωμού, επεσήμανε ότι κατά την προσωπική του άποψη , «αν όλα πάνε καλά τέλος Ιουνίου θα παραδοθεί , και αναφερόμενος στην Κανονιστική δήλωσε χαρακτηριστικά , «η χειρότερη κανονιστική που θα μπορούσε να έχει υπάρξει αν ήταν υλοποιήσιμη θα ήταν καλύτερη από το χάλι που επικρατεί. Το πρόβλημα μας τώρα λοιπόν είναι αυτή η υλοποίηση. Οτιδήποτε κάνουμε αν δεν το στηρίξουμε, θα ταλαιπωρηθούμε, θα αποτύχουμε και θα είμαστε πάλι στο μηδέν. Νομίζω ότι είναι έντιμο να ζητήσω να βγουν οι νάιλον κατασκευές ενόψει του καλοκαιριού αλλά να μην τοποθετηθούν το φθινόπωρο ξανά. Υποστηρίζω έτσι τους καταστηματάρχες , θέλω να είμαι μαζί τους αλλά τα νάιλον τελειώνουν και τον Οκτώβριο δεν θα υπάρχουν. Οι παραβάτες θα πληρώσουν και  πρόστιμο και θα αναγκαστούν να βάλουν και την νέα κατασκευή που προβλέπεται από την Κανονιστική . Πρέπει το καλοκαίρι του 2016 να υπάρχει άλλη όψη στο λιμάνι».

 

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (05.03.2015)

Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την συνέντευξη στο IONIAN RADΙΟ