ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στον δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη,

το μέλος του δ.σ της ΔΕΥΑΖ Σάκης Βαρυπάτης, απαντώντας παράλληλα και σε ερωτήσεις διαδικτυακών ακροατών του IonianRadio.gr, κυρίως για θέματα καθημερινότητας ….

 

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (10.03.2015)

Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την συνέντευξη στο IONIAN RADΙΟ

 

Ακολουθεί  μια σύντομη αναφορά στις σημαντικότερες επισημάνσεις του κ. Βαρυπάτη...

"Έχουμε πάρει κληρονομιές κακών διοικήσεων. Όταν υπήρχαν χρήματα δεν γίνονταν έργα και τώρα δεν υπάρχουν χρήματα για να αλλάξει η καθημερινότητα του πολίτη προς το καλύτερο.

Στο επίπεδο της καθημερινότητας έχουμε να χειριστούμε πολλά σοβαρά ζητήματα. Η Φωσκόλου για παράδειγμα είναι βομβαρδισμένο τοπίο.......Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε αφήσει τα πάντα στο έλεος του Θεού.... Όλη μέρα γυρνάμε στην Πόλη. Η πραγματικότητα είναι ότι μιλάμε για ένα Δήμο που τα κατασχετήρια έρχονται σωρηδόν, και μιλάμε για βαρέλι που δεν έχει πάτο. Ο Οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος έχει τους δικούς του ρυθμούς, ακολουθείται μία διαδικασία που είναι χρονοβόρα, υπάρχει μία εικόνα αλλά πρέπει να ολοκληρωθεί η εικόνα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας ΧΥΤΑ κλειστός. Εκκρεμούν πρόστιμα και σε 4 μήνες ο κ. Μυλωνάς βρήκε μία μεταβατική λύση για να μην πάμε σε πρόστιμα.

Εμείς από την πρώτη ημέρα είπαμε Όλα στο φως. Αυτό που είπε ο κ.Ξένος ότι τελείωσε η περίοδος χάριτος, δεν μπορώ να το ερμηνεύσω τι σημαίνει περίοδος χάριτος. Ουδέποτε έχει γίνει νοικοκύρεμα, ουδέποτε έχει γίνει παραλαβή και παράδοση με υπογραφές. Η επόμενη Δημοτική Αρχή θα παραδώσει αυτό που πρέπει και όπως πρέπει.

Στην πλατεία Αγ.Μάρκου και όχι μόνο εκεί πρέπει να μπει τάξη. Η Πόλη είναι ένα χάλι εδώ και χρόνια υπάρχει ασυδοσία , υπάρχει ένα καθεστώς πελατειακό που χαρακτηρίζεται από ριπές δοσοληψίες.

Έχουν γίνει σε διάφορα σημεία και σε οικόπεδα παρεμβάσεις. Για τον ηλεκτροφωτισμό αγοράστηκαν 8 χιλιάδες λάμπες. Η Τερτσέτη, η Κάλβου ήταν στο σκοτάδι και έχει αποκατασταθεί ο φωτισμός όπως και σε άλλες περιοχές όπως στο Αργάσι. Υπάρχει όμως γενικότερα πρόβλημα και με το δίκτυο και καίγονται οι λάμπες.

Η οδός Καραμπίνη στην Αγία Τριάδα είναι διαλυμένη και έγινε παρέμβαση στον δρόμο. Υπήρχαν παράνομες συνδέσεις, πέφτουν τα λύματα στα όμβρια και γίνονται έλεγχοι.

Η εικόνα στη ΔΕΥΑΖ. Σαν ΔΣ είπαμε να δώσουμε κοινωνικές παροχές, βγάλαμε ανακοινώσεις να έρθει ο κόσμος να πληρώσει παλιά χρέη. Δώσαμε και παράταση . Μετά όμως για μεγαλοοφειλέτες που σε πρώτη φάση μιλάμε από 5.000 ευρώ και πάνω κόψαμε ρολόγια. Υπήρχαν και οικίες που είχαν 4-5 χιλιάδες και 15 - 20 χρόνια ποτέ δεν είχαν πληρώσει νερό. Διαπιστώσαμε οικονομικές εκκρεμότητες και άλλα πολλά που σύντομα θα δημοσιοποιηθούν. Ολα στο φώς, όπως είπε και ο κ.Φεραδούρος.

Η πλατεία είχε απενταχθεί και επανεντάχθηκε.

Κοντονής-Νιοτόπουλος-Κολοκοτσάς από την πρώτη ημέρα συνεργάζονται με αρμονία, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Δεν μπορεί η αντιπολίτευση να αμφισβητήσει το έγγραφο του Υπουργού, διαφορετικά ας βγάλει ανακοίνωση.

Η κίνηση που έγινε για παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι άκαιρη γιατί τώρα επανεντάχθηκε η Πλατεία, δεν έμεινε στάσιμο το έργο. Όταν απεντάχθηκε έπρεπε να αντιδράσει ο κόσμος. Αυτό το έργο ξεκίνησε από 4,5 εκατ. Αύριο ο Δήμαρχος θα συναντηθεί στο γραφείο του κ.Κοντονή και με τον κ.Σταμάτη και θα προχωρήσει η χρηματοδότηση του έργου.

Η σήμανση στη Ζάκυνθο έχει σοβαρό πρόβλημα είναι απαρχαιωμένη αλλά και ελλιπέστατη.

Οι μυκηναικοί τάφοι είναι πόλος έλξης, είναι η ακρόπολη της Ζακύνθου.....

Το πάντρεμα του τουρισμού και του πολιτισμού τα τελευταία χρόνια έφαγε το ένα προιόν το άλλο........

Τα κτιριακά συγκροτήματα έχουν παρα πολλά προβλήματα. Από τον ΟΣΚ έταν έγινε η μετάβαση στις Νομαρχίες και μετά στους Δήμους δημιουργήθηκαν παθογένειες που δεν μπορούν να αποκατασταθούν ούτε σε ένα μήνα ούτε σε ένα χρόνο. Μιλάμε για το απόλυτο χάος".

δηλώνει ο κ. Βαρυπάτης, ενώ ξεκινώντας τη συζήτηση έστειλε τις ευχές του στον κ.Νιοτόπουλο μετά την πολύμηνη απουσία του από την Ζάκυνθο.