Η έλλειψη στρατηγικής και ομαδικής συνεργασίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, αποτελούν παθογένεια των Δημοτικών Αρχών  πανελλαδικά , καθώς στρέφονται ευθέως εναντίον των πολιτών και των διεκδικήσεων τους…

 

Στην εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη, που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη και στο IonianRadio.gr (ZantePress24 ), ο κ Νίκος Βαρδακαστάνης, πρόεδρος του συλλόγου τουριστικών επιχειρήσεων Βασιλικού «Ο ΣΚΟΠΟΣ»,  δίνοντας βαρύτητα στα χρονίζοντα προβλήματα της περιοχής , αλλά παράλληλα, απαντώντας «στις οικονομικές δυσκολίες», που αντιμετωπίζουν οι διοικούντες  για την επίλυση σημαντικών  προβλημάτων της καθημερινότητας (ακόμη και χαμηλού κόστους) , επισήμανε ότι η χρηστή διαχείριση των οικονομικών  (θέση και της δημοτικής αρχής), δίνει λύσεις  στα  προβλήματα των πολιτών …

Ιδιαίτερο ενδιαφέρων παρουσιάζουν οι απόψεις του κ Βαρδακαστάνη, αναφορικά με την λειτουργία της επιτροπής τουρισμού και το νέο πλαίσιο που προωθεί η δημοτική αρχή και στο οποίο περιλαμβάνεται και ο πολιτισμός .

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά την διάρκεια της συζήτησης ο πρόεδρος του συλλόγου «Ο ΣΚΟΠΟΣ», έδωσε στη δημοσιότητα τις προτάσεις του με στόχο την εξασφάλιση της σωστής, δίκαιης και αποτελεσματικής λειτουργίας της επιτροπής τουρισμού..

 

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (09.03.2015)

Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την συνέντευξη στο IONIAN RADΙΟ

 

 

Ακολουθουν οι σημαντικότερες επισημάνσεις του κ.Βαρδακαστάνη κατά την διάρκεια της εκπομπής …

 

Για τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις του Συλλόγου

«Λόγω του ότι στο Βασιλικό ο Πολιτιστικός Σύλλογος είναι σε αδράνεια, προσπαθώ να δώσω ζωή στο χωριό. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει κρίση, αρρώστιες, απώλειες, όμως, οι εκδηλώσεις είναι ανάσα ζωής. Η οργάνωση των εκδηλώσεων έχει κόπο , τρέξιμο, οικονομικές απώλειες και ανταμοιβή μας είναι η συμμετοχή του κόσμου. Επίσης πρέπει να υπάρχει συμμετοχή νέων ανθρώπων για να υπάρξει συνέχεια…»

«Κοπή πίτας έγινε για πρώτη φορά, ήταν μια καλή, ήσυχη βραδιά , ήρθε αρκετός κόσμος . Εξίσου καλή ήταν και η Τσικνοπέμπτη στο σχολείο του Βασιλικού.»

« Όσο για το Καρναβάλι ο Δήμαρχος έκανε το σωστό που ακύρωσε την καρναβαλική  παρέλαση, όμως, θα μπορούσαν να ερωτηθούν οι επικεφαλείς των γκρουπ γιατί πιθανόν κάποιοι να ήθελαν να κάνουν έστω ένα πέρασμα. Χαλάσαμε αρκετά χρήματα και για μας θα ήταν μια εκτόνωση που δυστυχώς δεν μπορούσε να μεταφερθεί για άλλη ημέρα αλλά μόνο για την επόμενη χρονιά. Κανείς όμως δεν μπορεί να πει κάτι γι αυτήν την απόφαση του Δημάρχου γιατί ήταν ακραία τα καιρικά φαινόμενα.»

 

Για τον  … Οργανισμό και την Επιτροπή Τουρισμού

« Πρέπει να υπάρχει μία και μοναδική πρόταση , με όλους μαζί , για να μπορέσουμε να πετύχουμε θετικά αποτελέσματα. Όσο για τον Οργανισμό πιστεύω ότι  κάποια στιγμή,  θα  πρέπει να ενεργοποιηθεί. Μπορεί να χρειάζονται αλλαγές και τροποποιήσεις…. Η Επιτροπή δεν είναι κακή για  αρχή  … στην επόμενη συνάντηση, νομίζω, θα τα πούμε πιο αναλυτικά. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι είναι το γεγονός ότι στην Διεύθυνση Τουρισμού περιλαμβάνεται και ο πολιτισμός .»

«Αυτό που εισέπραξα στην πρώτη συνάντηση όσο αφορά τον Οργανισμό Τουρισμού είναι ότι δεν τον θέλει αυτή η Δημοτική Αρχή.»

«Η Επιτροπή είναι κομμάτι του Δήμου. Εγώ, θα ήθελα, αυτή η Επιτροπή να λειτουργήσει και οι προτάσεις όλων των μελών να αξιολογούνται από το Δημοτικό Συμβούλιο»

 

Σε προτεραιότητα τα προβλήματα της περιοχής

«Δεν έχει αλλάξει κάτι στο Βασιλικό , και θα πρέπει να καταλάβουμε ότι Ζάκυνθος δεν είναι μόνο η Πλατεία Σολωμού . Έπρεπε να δώσουμε χρόνο στους νεοεκλεγέντες αλλά τώρα όμως θα πρέπει να ανανεώνουμε όλα όσα γραπτώς στείλαμε στους φορείς για να δούμε άμεσα τι μπορούμε να κάνουμε με την καθημερινότητα. Υπάρχει πλήρης εγκατάλειψη από πολύ παλιά. ¨Έρχεται το καλοκαίρι και πρέπει να γίνουν πράξεις οι υποσχέσεις

Θα είμαι πανταχού παρών και πάντα καλοπροαίρετος και θέλω να πω σε όλους όσους μπορούν να έρθουν να προσφέρουν στον τομέα τουρισμού»