Μετά τον Θοδωρή Κολπονδίνο που σε παλιότερη συνέντευξη του στο IonianRadio.gr και στην ZantePress24, κατέθεσε ως εναλλακτική πρόταση αλλά και μοναδική διέξοδο για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στο νησί μας ,

(και μέχρι ολοκλήρωσης των μελετών και κατασκευής του μόλου κρουαζιεροπλοίων), την τοποθέτηση πλωτής προβλήτας που θα προσεγγίσει επισκέπτες και θα καθιερώσει  παράλληλα τη Ζάκυνθο ως προορισμό κρουαζιέρας.

Πρίν λίγες ημέρες σε σύσκεψη (μέσω τηλεδιάσκεψης) στην Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι των Ιόνιων νησιών , συζητήθηκε  το ενδιαφέρον που εκδήλωσε νορβηγική εταιρεία , κάνοντας   πρόταση στην  οποία προβλέπεται η χρηματοδότηση του κόστους (το κόστος κατασκευής είναι 5 εκατομμύρια δολάρια) να γίνει από την ίδια την εταιρεία με  αποπληρωμή από μέρος των εισπράξεων φιλοξενίας των πλοίων.

Στη σύσκεψη από τη Ζάκυνθο , μεταξύ άλλων έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τιμόθεος Ζώντος και ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΑΕΝ Νίκος Τσίπηρας.

 

Αναλυτική ενημέρωση  στο IonianRadio.gr

Aπο Θοδωρή Κολπονδινο – Πρόεδρο Ξενοδόχων Δ.Ε Αρκαδίων - Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τιμόθεος Ζώντος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιπρόεδρος του ΕΟΑΕΝ Νίκος Τσίπηρας ...

 

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (13.03.2015)

Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την συνέντευξη στο IONIAN RADΙΟ