ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Νίκος Τσίπηρας στο IonianRadio.gr -Διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο ζητά Ο Γεν.Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης.  Στην εκπομπή συμμετείχαν : Ν. Τσίπηρας - Τιμόθεος Ζώντος – Θ. Κολπονδίνος - Μαρίνα Μοσχάτ- Νίκος Ζαράνης 

 «Ο Γεν.Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης ζήτησε διαχειριστικό έλεγχο από το 2007 έως το 2014. Προ καιρού υπήρξε ερώτηση από τον Βουλευτή κ.Κοντονής για τα χρέη επιχειρήσεων του Δήμου που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια ζητώντας απάντηση.

 Θα μάθουν ακριβώς όλοι οι ζακυνθινοί τι έχει συμβεί και γιατί δημιουργήθηκαν τόσο μεγάλα χρέη. Θα ξεκαθαρίσει μία κατάσταση και που ακριβώς βρίσκεται ο Δήμος.

 Εικόνα δεν έχουμε πότε θα γίνει , το έγγραφο μας κοινοποιήθηκε και είμαι σίγουρος ότι σύντομα κλιμάκιο του Υπουργείου Οικονομικών θα βρεθεί στη Ζάκυνθο να αποδοθούν ευθύνες αμερόληπτα εκεί που υπάρχουν.

 Σίγουρα δεν έχει ενημερωθεί ακόμη η Αντιπολίτευση γιατί μόλις το μεσημέρι λάβαμε το έγγραφο. Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητηθεί το θέμα. Υπάρχει μια ανησυχία στους εργαζομένους αλλά όποιος έχει πράξει σωστά δεν έχει τίποτα να φοβηθεί»

 

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (13.03.2015)

Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την συνέντευξη στο IONIAN RADΙΟ

  

Για τοποθέτηση πλωτής προβλήτας στη Ζάκυνθο

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τιμόθεος Ζώντος μιλάει στο IonianRadio.gr για την σύσκεψη (μέσω τηλεδιάσκεψης) στη ΠΙΝ για το θέμα πλωτών προβλητών στα Ιόνια Νησιά με προτεραιότητα στη Ζάκυνθο


“Όσο αφορά την κατασκευή πλωτής προβλήτας θα πω ότι έχω καλή συνεργασία με όλους τους φορείς , υπάρχει σύμπνοια, κι εγώ εδώ και 2 χρόνια είχα κάνει μία πρόταση να μπει πλωτή μαρίνα Είχα επικοινωνία με τη Νορβηγική εταιρεία αλλά το κόστος άγγιζε τα 5 εκατομ. κι έτσι σταματήσαμε. Μετά ακολούθησε το MasterPlan. Tην περασμένη Πέμπτη μέσω τηλεδιάσκεψης μάθαμε ότι έχει γίνει μια κοινοπραξία της νορβηγικής εταιρείας με ελληνική όπου θα αναλάβει η νορβηγική εταιρεία και θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή προωθώντας παράλληλα την κρουαζιέρα. Περιμένουμε να έρθουν στην Ζάκυνθο να το συζητήσουμε.Το καλό είναι ότι έχουν γνωριμίες και θα βοηθήσουν πολύ τη Ζάκυνθο στην κρουαζιέρα. Εμείς εδώ δεν έχουμε δημιουργήσει διαδρομές. Ο μόνος που βοηθάει στο θέμα και θα μας εκπροσωπήσει και στο Μαϊάμι είναι ο κ.Κάπαρης. Το MasterPlan δεν σταματάει, προχωράει. Άλλωστε η πλωτή προβλήτα πάει το λιμάνι στο καράβι δεν πάει το καράβι στο λιμάνι. Τους καλέσαμε να έρθουν το συντομότερο δυνατό και πρώτα στη Ζάκυνθο γιατί δεν έχουμε καθόλου προβλήτα όπως έχουν Κεφαλλονιά και Κέρκυρα.”

 

 Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Αρκαδίων Θοδωρής Κολπονδίνος 


" Η κρουαζιέρα είναι αναπτυσσόμενη κατά 15-20% ετησίως. Λόγω το ότι υστερούμε σε υποδομές υπολειπόμεθα των γειτονικών μας νησιών και πρέπει να βρούμε λύση άμεσα.

Το να φτιαχτεί μια προβλήτα είναι εκτός από πολλά χρήματα ότι χρειάζονται ότι είναι και χρονοβόρα. Μια λύση είναι η πλωτή γέφυρα που θα φέρει κρουαζιερόπλοια στο νησί που σήμερα είναι μετρημένα στα δάχτυλα.

Εκτός της οποιαδήποτε προβλήτας θα πρέπει να υπάρχει και διαφήμιση ώστε να προωθηθεί η Ζάκυνθος στους προορισμούς κρουαζιέρας. Η Ζάκυνθος λόγω και του πολύ καλού αεροδρομίου που διαθέτει μπορεί να αποτελέσει και αφετηρία κρουαζιέρας. Πρέπει να δοθεί έμφαση στο μάρκετινγκ του νησιού μας.

 Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Νίκος Τσίπηρας

" Το θέμα ανάπτυξης της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού. Πρέπει να προωθηθεί γιατί δημιουργεί προοπτικές για τον τόπο. Θα στηριχθούν όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις και γι αυτό το λόγο η πλωτή εξέδρα είναι μία λύση. Το συζητήσαμε και πριν 2 χρόνια και τώρα επανήλθε στην ΠΙΝ το θέμα. Μπορεί να τοποθετηθεί μία πλατφόρμα σαν γρήγορη λύση και αμέσως η εταιρεία θα μπορούσε να προωθεί το νησί μας ως προορισμό κρουαζιέρας. Αυτό θα είναι ένα μεγάλο όφελος για το νησί μας που δυστυχώς είμαστε ουραγοί σε αυτό το θέμα. Η πρωτοβουλία ζητήσαμε να ξεκινήσει η πρωτοβουλία από Ζάκυνθο. Περιμένουμε την επίσκεψη της εταιρείας.

 

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

 

Η κ. Μαρίνα Μοσχάτ, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για θέματα τύπου της ΠΙΝ, μιλάει στο IonianRadio.gr


"Στην ΠΙΝ τα πράγματα αλλάζουν , ο Θ.Γαλιατσάτος επικεντρώνεται σε θέματα που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον, τον άνθρωπο, για το πως μπορούμε να δημιουργήσουμε μία Περιφέρεια με διαφορετικό status.

Κάτι γίνεται, κάτι εξελίσσεται και σε καμία περίπτωση δε γίνονται έργα μόνο στην και δεν είναι σε καλύτερη μοίρα των άλλων νησιών.

Στο ταξίδι που κάναμε στην Αλβανία τους στόχευε στο να πούμε ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ και η διάθεση ήταν θετική, ήταν μια πρώτη επαφή που θέλαμε να ισχυροποιήσει την παρουσία της ΠΙΝ και να ξεκινήσει η συνεργασία. Αναφερθήκαμε σε θέματα όπως περιβάλλον , υποστήριξη επιχειρηματικότητας, πολιτισμός, διαχείριση πολιτιστικής κληρονομιάς κλπ, αλλά βρήκαμε και καλή διάθεση. Στόχος μας είναι να υπάρξει μια αναπτυξιακή πορεία και να έχει διάρκεια και συνέχεια.

 

Πολίτες για την ανάπλαση της πλατείας Σολωμού

 

Ο Νίκος Ζαράνης μιλάει για την Πλατεία Σολωμού στο IonianRadio.gr:


"Θεωρώ υποχρέωση μου να πηγαίνω και το κάνω στα Δημοτικά Συμβούλια. Βρεθήκαμε αυθόρμητα εκεί όχι για αντιπαράθεση αλλά για ενημέρωση, να μάθουμε πότε θα είναι έτοιμη η πλατεία μας. Θεωρώ ότι μπήκαμε σε ένα διάλογο που δεν πήραμε απαντήσεις αλλά επέρριπταν μεταξύ τους για το ποιος φταίει.Το ποιος είναι υπεύθυνος δεν μας ενδιαφέρει αυτό όμως που πρέπει είναι να μην καθυστερεί η πλατεία.

Η σύμβαση από Δημαρχίας Μποζίκη έλεγε ότι Οκτώβριο 2014 θα έμπαινε και θα παρέδιδε το έργο 20/8. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Επίσης εγώ σαν πολίτης ζητώ να έχουμε πιο συχνά δημοτικά συμβούλια και να ακουγόμαστε κι εμείς οι πολίτες"

 

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (13.03.2015)

Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την συνέντευξη στο IONIAN RADΙΟ