Κάνοντας λόγο για στασιμότητα και αναποτελεσματικότητα από πλευράς δημοτικής αρχής, στα θέματα καθημερινότητας της Ζακύνθου, ο τ.Πρόεδρος ΦΟΔΣΑ κ.Ανδρέας Ξένος, φιλοξενούμενος στο IonianRadio.gr, απάντησε, υψώνοντας σε κάποια σημεία τη φωνή του, σε δηλώσεις του Δημάρχου «που προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις επιρρίπτει σε όλα ευθύνες στην Δημαρχία Μποζίκη»,

διατύπωσε την άποψη του  για το διαχειριστικό έλεγχο, αναρωτώμενος με νόημα «γιατί δεν ξεκινάει από το 2003;» και για μια ακόμη φορά υπεραμύνθηκε της θέσεως της παράταξης ¨Μαζί για τη Ζάκυνθο ότι το έργο της Πλατείας … δεν απεντάχθηκε.

 "Διαφωνούμε στον Διαχειριστικό έλεγχο από το 2007. Θα έπρεπε να ξεκινήσει από το 2003 γιατί εμείς παραλάβαμε "θαλασσοδάνεια π ου έπρεπε να αποπληρώσουμε. Καλό λοιπόν θα ήταν να ξεκινήσει από το 2003 ο έλεγχος. Είναι μια  διαδικασία που θα ολοκληρωθεί ύστερα από 20-25 χρόνια. Εμείς θα θέλαμε να έχει ολοκληρωθεί σε 2 χρόνια γιατί αυτός ο έλεγχος θα μας δικαιώσει…» δήλωσε ο κ.Ξένος ενώ επεσήμανε ότι εκεί που θα έπρεπε να δείξει βάρος ο Δήμος είναι στα προβλήματα της καθημερινότητας. «Ήδη η κοινωνία βλέπει στασιμότητα και όχι αποτελέσματα όσο αφορά τα προβλήματα της καθημερινότητας. Ένας περίπατος στην Πόλη πείθει και τον πιο δύσπιστο ότι η Δημοτική Αρχή είναι απλός θεατής»

Στη συνέχεια ο κ.Ξένος  αναφέρθηκε στο θέατρο και στη πλατεία  όπου μεταξύ άλλων δήλωσε.

«Όσο αφορά   το Θέατρο ας διαβάσουν πρώτα τη μελέτη. Υπάρχει μία συμπληρωματική μελέτη των 2,5 εκατομ. για προαύλιο χώρο και εσωτερική διαμόρφωση. Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και της Διαχειριστικής Αρχής δεν μας βοήθησαν ώστε να ξεμπλέξουμε το ζήτημα αν στην συμπληρωματική μελέτη υπάρχουν εργασίες που έπρεπε να γίνουν με την προηγούμενη μελέτη. Για το ζήτημα είχε γίνει και σύσκεψη στην Κέρκυρα . Πρέπει άμεσα να λυθεί το ζήτημα για να φανεί πλέον ως κόσμημα το Θέατρο και για το ζήτημα του Θεάτρου ο Δήμαρχος θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση μας.
Την Πλατεία είναι υποχρεωμένοι να την ολοκληρώσουν και για κάθε ψύλλο που πετάει δεν φταίει ο Μποζίκης. Άμεσα πρέπει να γίνει γιατί αν ήταν Δήμαρχος ο Μποζίκης την Μ.Παρασκευή η Πλατεία θα ήταν έτοιμη.
Τα έργα εντάσσονται και απεντάσσονται. Ας μας δείξουν το έγγραφο απένταξης. Εχει υπογραφεί η σύμβαση και έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος. Η αλήθεια και η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, πρόβλημα χρηματοδότησης και όχι απένταξης.
Στο προηγούμενο ΕΣΠΑ τα χρήματα έρχονταν και η Ελλάδα έβαζε το ποσοστό της, τώρα υπάρχει όμως πρόβλημα ρευστότητας.

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (19.03.2015)

Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την συνέντευξη στο IONIAN RADΙΟ