ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


O Αντιδήμαρχος Ζακύνθου κ.Γ.Στάθης σχολιάζει στο IonianRadio.gr τα προβλήματα της καθημερινότητας, υπογραμμίζει γι άλλη μια φορά ότι … «τα προβλήματα συνεχίζονται και χειροτερεύουν», αλλά, επισημαίνει ότι με τους … «πενταμηνίτες θα ξεμπλοκάρει η Ζάκυνθος». Αίσθηση προκαλεί η διαπίστωση του για την Πλατεία Σολωμού και για όσους εμπλέκονται.

Ο τ.Πρόεδρος Άκης Κομιώτης σχολιάζει την εικόνα της Δημοτικής Ενότητας Λαγανά και δίνει  έμφαση στην λειτουργία της Επιτροπής Τουρισμού τονίζοντας «Εμμένω κι επιμένω στην αρχική μου θέση. Η Ζάκυνθος χρειάζεται Οργανισμό Τουρισμού»

 

O Αντιδήμαρχος κ.Γιάννης Στάθης δηλώνει στο Ionianradio.gr

"Τα προβλήματα συνεχίζουν και χειροτερεύουν. Περιμένουμε τους πενταμηνίτες και τελικά υπάρχει μπλοκάρισμα. Είμαστε -140 άτομα συν όσοι συνταξιοδοτήθηκαν. Υπάρχει οικονομικό πρόβλημα και πρόβλημα προμηθειών. Τα ογκώδη που έχει γεμίσει η Ζάκυνθος τα τοποθετήσαμε σε ένα σημείο στην ευρύτερη περιοχή Λαγανά και κάποιοι έβαλαν φωτιά. Αυτό το πρόβλημα μου μπλοκάρει το πράσινο και την καθαριότητα. Κόβουμε και δεν έχουμε που να τα μεταφέρουμε.

Οι δυσκολίες πιστεύω λυθούν σε 15 ημέρες. Οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται μαζεύουμε ογκώδη και το μεσημέρι βρίσκουμε άλλα στη θέση τους. Είναι τόσο χάλια η κατάσταση και χειρότερη δεν θα υπάρξει.

Ήμουν ο πρώτος που έκανα κριτική και μάλιστα κακή.

Με την Πλατεία δεν ξέρω τι γίνεται . Ασχολείται ο Δήμαρχος και ο αντ΄ αυτού. Σαν πολίτης είμαι καμένος κι εγώ από την Πλατεία και ειλικρινά δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Περίμενουμε χρήματα σαν Δήμος για να φτιαχτεί η Πλατεία. Αν δεν σταλούν δεν θα φτιαχτεί ούτε σε 5 χρόνια. Ασχολείται και ο Βουλευτής άρα εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια παραπέρα παρέμβαση.

Ο κόσμος να καταλάβει ότι ευθύνη για την πλατεία δεν έχει ο κ.Κολοκοτσάς. Τον ειδοποίησαν ότι είναι εντάξει και μετά του είπαν ότι είναι απενταγμένο. Το καλοκαίρι η πλατεία θα είναι όπως είναι τώρα.

Όσο αφορά τα τραπεζοκαθίσματα κάνουμε ελέγχους έχουν γίνει αυτοψίες και θα μπουν πρόστιμα. Το αλλαλούμ στην Αλεξάνδρου Ρώμα γίνεται γιατί δεν ξέρουμε αν είναι πεζόδρομος ή όχι. Η πρόταση μου που είπα και στον κ. Τσίπηρα είναι να πεζοδρομηθεί. Η κίνηση οχημάτων το μόνο που δημιουργεί είναι πρόβλημα. Ο κ.Τσίπηρας μου είπε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρξει συνάντηση με τον κ.Νιοτόπουλο για την οριστική πεζοδρόμηση της.

Ερχόμενοι οι 5μηνίτες θα οργώσουμε την πόλη με παρεμβάσεις.

Το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής άνοιξε μετά από χρόνια, δέχεται μαθητές αλλά χρειάζεται να συντηρηθεί και να γίνουν παρεμβάσεις. Δεν μπορούσε να ανοίξει και να είναι τέλειο.

 

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ.Ακης Κομιώτης δηλώνει στο IonianRadio.gr:

"Η κατάσταση είναι εμφανής και μη συγκρίσιμη της εποχής των Καποδιστριακών Δήμων. Όπως είχα πει ο Καλλικράτης ήταν η ταφόπλακα της τοπικής Αυτοδιοίκησης.Εγώ σαν Δήμαρχος τότε με τις γνώσεις και την πείρα που είχα και με προσωπικό΄που είχα κοντά μου αλλά και οπλοστάσιο μηχανημάτων με εργοτάξιο που λειτουργησε από την πρώτη στιγμή έκανα παρεμβάσεις. Με τον Καλλικράτη διαλύθηκαν τα πάντα. Σήμερα έχει καταρρεύσει το σύστημα το Καλλικρατικό, δε λειτουργεί πια , δε μπορεί να σταθεί. Στο Λαγανά γίνονται παρεμβάσεις αλλά δεν μπορούν στα διαστήματα που γίνονται να κρατήσουν καλήεικόνα στο Λαγανά. Υπήρχε επίσης αδιαφορία και από την προηγούμενη τετραετία. Προτείνω η σημερινή δημοτική αρχή να πιάσει δύο θέματα. Να περπατήσουν οι επισκέπτες μας στους δρόμους μας αλλά να περπατήσουμε κι εμείς. Το θέμα της Πλατείας έπρεπε να είχε λυθεί. Ο Βουλευτής θα έπρεπε να μπορέσει να διεκδικήσει ένα κονδύλι για να τελειώσει. Η πολιτική φαίνεται από το αποτέλεσμα. Εκεί κρίνεται ο πολιτικός. Δεν μπορεί να μην είναι δυνατόν να δωθούν 500.000 ευρώ να φτιαχτεί η πλατεία του εθνικού ποιητή. Είναι αδύνατον είναι το άκρον άωτον να μην έχει φτιαχτεί η πλατεία. Πρέπει να πλακοστρωθεί, πρέπει να φύγουν οι τσίγκοι.

Δεν έχω επιλεγεί και δεν συμμετέχω στην Επιτροπή Τουρισμού. Παρακολουθώ τις εξελίξεις. Είμαι κατηγορηματικός όμως θα πρεπε να πάμε σε Οργανισμό Τουρισμού που θα μπορούσαν οι φορείς να συμμετέχουν και να συνεισφέρουν και οικονομικά.

Συνδέθηκαν οι γεωτρήσεις στο Κερκιδάρι στο Κερί μετά από 7 χρόνια και μετά τον αγώνα που πρωτοξεκίνησε ο Κομιώτης.

Η κατάσταση στην πόλη δεν εξελίσσεται καλά. Πλέον οι εταιρείες λένε πάρτε χρήματα μαζί σας γιατί μπορεί να μη λειτουργούν τα ΑΤΜ στην Ελλάδα. Τι άλλο χειρότερο μπορούμε να πάθουμε; Επίσης δεν μπορούμε να λέμε επί 3 μήνες διαπραγματευόμαστε αλλά αποτέλεσμα δεν έχουμε ή κοροϊδεύεις τον κόσμο ή κάτι άλλο συμβαίνει. Η διαπραγμάτευση, η ολιγωρία , η απραξία και η κοροϊδία έχουν τα όρια τους. Οι επισκέπτες που έρχονται είναι λιγότεροι.

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (13.05.2015)