Ο κ. Λέκκας μίλησε στο IonianRadio.gr  για την εκδήλωση του εργαστηρίου επιχειρησιακού σχεδιασμού που αφορούσε μία ενδεχόμενη μελλοντική σεισμική δραστηριότητα, επισημαίνοντας ότι η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη και δεν πραγματοποιήθηκε λόγω του ότι επίκειται σεισμική δόνηση.                  

Ειδική αναφορά έκανε στην άρνηση κάποιων ξενοδόχων από την Ελλάδα, να προωθήσουν φυλλάδιο του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας που ενημερώνεις για τους σεισμούς.

 

Η κ.Μπουζιάνου σχολίασε τις δηλώσεις του Αντιδημάρχου Γιάννη Στάθη στο IonianRadio.gr, αναφορικά με την «απόφαση» πεζοδρόμησης της Αλεξάνδρου Ρώμα.

Άσκησε κριτική στην σημερινή Δημοτική Αρχή, επισημαίνοντας γι άλλη μια φορά «άλλα δήλωναν προεκλογικά και άλλα εφαρμόζουν μετεκλογικά».

 

 

Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωολογίας, Ευθύμης Λέκκας φιλοξενούμενος στην εκπομπή του Δημήτρη Τετράδη δηλώνει στο IonianRadio.gr:

"Πρέπει να διευκρινήσουμε ότι η σημερινή εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη και έχει γίνει και σε άλλα σημεία της χώρας, συνεπώς η δραστηριότητα σήμερα έγινε για να οργανωθούμε και για προληπτικούς λόγους.

Δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε κανείς να ανακοινώσει για επερχόμενο σεισμό. Η Ζάκυνθος σε επίπεδο προετοιμασίας ως προς τους σεισμούς δεν έχει κάποιο ορατό πρόβλημα. Βεβαίως πρέπει να εκπαιδίευόμαστε προκειμένου να είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε αν συμβεί κάποια σεισμική δόνηση.

Πριν 17 χρόνια είχα επισημάνει κάποια πράγματα στη Ζάκυνθο, είναι μια μακρόστενη πόλη, οι δρόμοι είναι μικροί, προς το βορρά στην περιοχή του κόκκινου βράχου είναι μια ασταθής περιοχή και βέβαια το διάστημα που πέρασε κατα καιρούς υπήρξε ενδιαφέρον όπως κατά διαστήματα υπήρξε λήθη και οι δημοτικές αρχές δεν ήξεραν που βρίσκονταναι. Αυτό που προέκυψε σήμερα είναι ότι θα πρέπει να δούμε την επικαιροποίηση όλων αυτών των σχεδίων. Σε ένα μήνα θα επανέλθω στη Ζάκυνθο.

Ο Οργανισμός Αντισεισμικής Προστασίας εξέδωσε φυλλάδια για τους τουρίστες αλλά δυστυχώς πανελλαδικά ένα μεγάλο μέρος επιχειρηματιών-ξενοδόχων δεν δέχθηκε να προβληθεί

 

 

Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ.Λίλη Μπουζιάνου φιλοξενούμενη στην εκπομπή του Δημήτρη Τετράδη.


Η κ.Μπουζιάνου δηλώνει:

"Δεν έχω ενημερωθεί για τη συνάντηση της Δευτέρας του κ.Νιοτόπουλου με το Δήμο παρόλο που είμαι σε αναμονή να κληθώ για σύσκεψη και παρόλο που από τον περασμένο Νοέμβριο προσπαθούσαμε να δούμε το θέμα. Από όσο γνωρίζω ούτε ο φαρμακευτικός σύλλογος έχει ενημερωθεί ούτε το τεχνικό επιμελητήριο. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο τι μας αρέσει όχι στο που είναι η νομιμότητα, γιατί για να υπήρχε νομιμότητα έπρεπε να έχει φύγει η σήμανση. Θεωρώ ότι εσκεμμένα δεν φεύγει η σήμανση , έπρεπε βάση Νόμου να έχει αποκατασταθεί και να έχει φύγει από πέρυσι τον Απρίλιο. Αποποιούνται την ευθύνη τους, αποποιούνται ότι εφαρμόζουν μελέτες πανεπιστημίου και όχι μελέτες οδικής κυκλοφορίας. Έχω δώσει την πρόταση γραπτώς στον κ.Αντιπεριφερειάρχη που είναι η ίδια εδώ και χρόνια και ο κ. Τσίπηρας την γνωρίζει πολύ καλά.

Έχουμε συζητήσει με τον κ. Νιοτόπουλο ότι αυτό που θα γίνει θα είναι νόμιμο. Για να δούμε την γενική εικόνα στην Αλεξάνδρου Ρώμα, τα τραπεζοκαθίσματα θα φτάσουν στην απέναντι πλευρά??? Θέλουμε μια Ζάκυνθο τουριστικό θέρετρο και κανείς δεν σκέφτεται ότι θα κάνουμε μια Ζάκυνθο νεκρή.

Έχουμε μια πλατεία με τσίγκους γύρω - γύρω, που οι επιχειρηματίες υποφέρουν από την σκόνη .

Η οικονομική κατάσταση στο κέντρο της Πόλης είναι δραματική και η εικόνα με το άπλωμα των τραπεζοκαθισμάτων που τα έχουν αφήσει ανεξέλεγκτα έχουν γίνει παράφωνα από τουρίστες ότι δεν μπορούν να περπατήσουν. Διαμαρτύρονται και απομακρύνονται. Δεν θέλουν να κάνουν πεζόδρομο για να περπατάει ο κόσμος αλλά για να τον γεμίσουν εμπορεύματα και τραπεζοκαθίσματα.

Δε νοείται πεζόδρομος και να κυκλοφορούν οι delivery, και να μην υπάρχει φωτισμός, για να δούμε τι θα κάνουν οι κάτοικοι τα ιχ τους??? τι θα γίνει με τους ΑΜΕΑ και τους ηλικιωμένους που δεν θα μπορούν να μπουν Αλεξάνδρου Ρώμα για να ψωνίσουν???

Πολύ φοβάμαι ότι δεν υπάρξει συζήτηση αλλά θα παρθεί απόφαση.

Έχω και μια πληροφορία ότι θα γίνει Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα. Σήμερα έλαβα επιστολή από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη ότι αντί να κάνει σύσκεψη κάνει πρόταση στο Δήμο και ζητά επικυρωμένη μελέτη.

Δεν έχουμε καμία ενημέρωση, θεωρώ ότι μας εμπαίζουν και ίσως πληρώνουμε γραμμάτια. Άλλα είχε υποσχεθεί η Δημοτική Αρχή πριν τις εκλογές και από τον Αντιπεριφερειάρχη περιμέναμε σύσκεψη που δεν έγινε. Τι θα πρέπει να πω??? ότι είναι τυχαία όλα αυτά???

Nα σκεφτούν και τους ζακυνθινούς πριν αποφασίσουν και όχι μόνο τους τουρίστες. Μη νεκρώνουν την πόλη, μην προσπαθούν να την κάνουν τουριστική μόνο αγορά. Θα γίνει μια διαλυμένη αγορά.

Δεν έχουν μπει στο κόπο να ελευθερώσουν τους χώρους στάθμευσης από καφάσι; και χαρτοκιβώτια, δεν έχουν βάλει ούτε μία λάμπα και είμαστε χωρίς φωτισμό. Δεν έχουν καμία πρόβλεψη, τα βλέπουν όλα ρομαντικά και ωραία. Πρέπει να εξυπηρετηθούμε όλοι με πεζοδρόμηση το απόγευμα. Εμείς ζητήσαμε από το ΚΤΕΛ να υπάρχει πρόσβαση στην Πόλη από τα χωριά ."

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (14.05.2015)
Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την συνέντευξη στο IONIAN RADΙΟ