-Απάντηση μέσω του IonianRadio.gr, (ZantePress24), δίνει   στο Δήμαρχο Ζακύνθου Παύλο Κολοκοτσά , ο Πρόεδρος της ΕΣΑΜΕΑ,  Γιάννης Βαρδακαστάνης.

«Με την επιστολή του ο κ.Κολοκοτσάς δείχνει ότι βρίσκεται σε σύγχυση-Ο Δήμαρχος μετά τις καταγγελίες του γι αδιαφανείς στο σύνολο τους διαδικασίες, αναφορικά με την προγραμματική σύμβαση και τη διαμόρφωση του παλαιού σχολείου του Καλλιπάδου, μετατρέπεται σε ελεγκτή», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ.Βαρδακαστάνης και ρωτάει δημοσίως «Γιατί δεν καταφεύγει στον Εισαγγελέα».

«Δε μπορεί ο Δήμαρχος να διασύρει το σωματείο των ΠΟΠΟΛΑΡΩΝ… Δεν περνούν  τα εκβιαστικά μηνύματα … Ο Δήμαρχος ακούει λάθος συμβούλους… Ευθύνη φέρει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος…» κι επισημαίνει «το γινάτι βγάζει μάτι».

 

Ακολουθούν οι δηλώσεις του κ.Γ.Βαρδακαστάνη στο IonianRadio.gr

" Δεν γνωρίζω που πάμε, την ανακοίνωση του Δημάρχου δεν είχα την ευκαιρία να την διαβάσω, την άκουσα μόλις από εσάς. Νομίζω ότι αυτή η δομή πάει να εμπλακεί σε μια ιστορία που το χώρο της αναπηρίας δεν τον αφορά. Αν τον Οκτώβριο που συναντηθήκαμε με το Δήμαρχο είχε τεθεί το ζήτημα και μας είχε εξηγήσει αυτή τη θέση του θα μπαίναμε στη διαδικασία να το κουβεντιάσουμε. Νομίζω όμως ότί ο Δήμαρχος ακούει λάθος συμβούλους και το γινάτι βγάζει μάτι . Θα έπρεπε να είχε καλεστεί το σωματείο στη συνελευση του Καλλιπάδου και όχι να προχωράνε τέτοιου είδους διαδικασίες. Εχει ξεφύγει το θέμα από το κτιριακό. Η απόφαση για μένα του τοπικού συμβουλίου έχει διαπαραταξιακό χαρακτήρα.

Είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένος και θα σκεφτώ αν απαντήσω στο Δήμαρχο αλλά αν το κάνω θα απαντήσω λακωνικά.

Ο σύλλογος των ΠΟΠΟΛΑΡΩΝ είναι πιστοποιημένος φορέας και δεν χρειάζεται να υπογράφει συμβάσεις. Η προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε είναι διαφανής. Εάν ο κ.Δήμαρχος πιστεύει ότι είναι παράνομη να το στείλει στον Εισαγγελέα. Τον ευχαριστούμε για την προσωπική του αναγνώριση αλλά το θέμα δεν είναι προσωπικό. Δεν μπορεί να δεχόμαστε σπίλωση χωρίς να έχει διενεργηθεί έλεγχος. Πως τοποθετείται και γίνεται ελεγκτής ο ίδιος ο Δήμαρχος?

Η Δημοτική Αρχή έχει πείσμα και όχι άποψη ή θέση. Αν συνεχιστεί αυτό το πείσμα, το πρώτο λόγο θα τον έχει το σωματείο ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ. Εγώ έχω υποχρέωση να γίνουν τα πράγματα μετρημένα, μας ενδιαφέρει να λύνονται τα προβλήματα και να λειτουργούν οι δομές. Αυτό που λέμε στο Δήμαρχο είναι "Δήμαρχε τήρησε την δέσμευση σου που έδωσες τον Οκτώβριο σε μένα και στον Γ.Γρέκα. Ας στεγαστεί στο Καλλιπάδο και στην συνέχεια να δουμε τι χρειάζεται κι αν χρειάζεται ένα δεύτερο ΚΔΑΠ στα ορεινά. ΤΟ ΓΙΝΆΤΙ ΒΓΆΖΕΙ ΜΆΤΙ".

Τα παιδιά στο σωματείο μάζευαν χρήματα και είναι πολύ Αδικο. Υπάρχει όριο. Δεν μπορεί ο Δήμαρχος να διασύρει το σωματείο των ΠΟΠΟΛΑΡΩΝ και ας λέει ότι μας τιμά. Θέλω να στείλω μήνυμα ότι δεν περνούν τα εκβιαστικά μηνύματα. Ο τρόπος που λειτούργησε το Καλλιπάδο ήταν λάθος. Εκτός από ευαισθησία πρέπει να υπάρχει και κάτι άλλο. Τέλος να πω στο Δήμαρχο ότι τα αναπηρικά τα ξέρω πολύ καλύτερα από αυτόν ενώ δεν έχω την ίδια γνώση με αυτόν για τα στρατιωτικά."

- O Πρόεδρος Ξενοδόχων Ζακύνθου κ. Χρήστος Ξένος φιλοξενούμενος στην εκπομπή του Δημήτρη Τετράδη μιλάει για θέματα τουριστικού ενδιαφέροντος, καταθέτει την πρόταση του για την Πλατεία Σολωμού, σχολιάζει την στασιμότητα για την κατασκευή προβλήτας στη Ζάκυνθο, επιρρίπτοντας ευθύνες και καταθέτει την ανησυχία του για την “μικρή” μείωση στις κρατήσεις τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι αποτέλεσμα της αβεβαιότητας που υπάρχει μέχρι την τελική συμφωνία της χώρας με τους δανειστές».

Ακολουθούν οι δηλώσεις του κ.Βαρδακαστάνη στο IonianRadio.gr

«Η χρονιά που διανύουμε έχει ξεκινήσει με κρατήσεις από τον περασμένο χρόνο με καλούς οιωνούς της τάξεως του 30-40%. Σήμερα έχουμε μια μικρή μείωση που αν συνεχιστεί η αβεβαιότητα, όσο αναφορά το ΦΠΑ θα είναι άσχημο.

Τοπικά βλέπω στο Τσιλιβί ότι πάει καλά, όπως και το Καλαμάκι και σε κάποιες άλλες περιοχές ίσως λιγότερο. Στο Αργάσι ήδη έχει αρχίσει και μπαίνει κόσμος όμως πρώτος είναι ο Πλάνος με ποσοστό 70-75%.

Ολοι οι Πρόεδροι που πέρασαν από τον Πλάνο , έδειξαν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το χωριό. Είναι ακριβότερα τα προιόντα στον Πλάνο κατά 20% και αυτό λόγω καλύτερης προσφοράς ποιότητας.

Οι κάτοικοι του Πλάνου και οι επιχειρηματίες πριν 15-20 χρόνια παρακαλούσαν το Κράτος να κάνει κάτι για το αποχετευτικό. Πήραν την τύχη του χωριού στα χέρια τους οι ίδιοι οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι και έγινε το αποχετευτικό το οποίο έσωσε την περιοχή. Οι μόνοι που απογοητεύτηκαν τότε για δικούς τους λόγους ήταν οι γιατροί.

Τελείωσε πολύ γρήγορα το αποχετευτικό και ενθαρρύνθηκαν και οι κάτοικοι Αργασίου να προχωρήσουν σε αποχετευτικό ενώ τελείωσε το αποχετευτικό Λαγανά που κρατούσε 8 χρόνια. Το ίδιο πρέπει να γίνει και με τις Αλυκές.

Για την Πλατεία υπάρχουν λύσεις ώστε σε 7 ημέρες να μπορεί να είναι προσβάσιμη με χώμα που μπορεί να στρωθεί, κάποια λουλούδια και μια πινακίδα με Συγνώμη στους επισκέπτες για τα έργα που γίνονται. Δεν βλάπτεται έτσι με τον τρόπο αυτό ο εργολάβος αλλά δίνεται μια άλλη εικόνα στην Πλατεία.

Δεν υπάρχει πολιτική βούληση και δεν καταλαβαίνουν εδώ και χρόνια οι άρχοντες του νησιού ότι τα κρουαζιερόπλοια είναι το Α και το Ω.

Αν δεν κινηθούν οι φορείς δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Ο Μάκης Τσουλούφης που είχε ξεκινήσει ενέργειες απογοητεύτηκε.. .

Το All inclusive βαίνει προς μείωση γιατί μόδα ήταν και θα περάσει. Πιστεύω ότι σύντομα θα συμβεί στα επόμενα χρόνια, γιατί ήδη οι εταιρείες ζητάνε και όχι all inclusive πακέτα.»

- Ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Γιάννης Φεραδούρος ενημερώνει στο IonianRadio.gr για τη συνεδρίαση του σώματος:

"Τα θέματα ήταν καθαρα οικονομικά διαδικαστικά. Δεν μπορούσαν να μπουν αλλα θεματα και την ερχόμενη Τετάρτη θα υπάρχει νέα συνεδρίαση που θα συζητηθεί και το θέμα του ΚΔΑΠ.

Σήμερα ήταν ο απολογισμός του 2012. Ηταν εκεί και οι ορκωτοί λογιστές αλλά θα ολοκληρωθεί και θα ψηφιστεί περίπου σε ένα μήνα. Η συνεδρίαση έγινε κανονικά και ακολούθησε μια δεύτερη συνεδρίαση για το πρόγραμμα δράσης των επιχειρήσεων του Δήμου για το 2015".

 

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (03.06.2015)
Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την συνέντευξη στο IONIAN RADΙΟ