-Η Οικονομική Επόπτης ΞΕΕ και Πρόεδρος του Δ.Σ Ξενοδόχων Λαγανά κ. Χριστίνα Τετράδη, φιλοξενούμενη στο ΙonianRadio.gr, αναφέρθηκε στην εκκίνηση της φετινής τουριστικής περιόδου, στα αποτελέσματα του Μαίου, σχετικά με τις αφίξεις, αλλά και στις χώρες που διαπιστώνεται μεγάλη μείωση , καθώς και στις χώρες που παρουσιάζουν αύξηση, αναλύοντας τις αγορές.Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από την πλευρά της  στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

 

Δήλωσε χαρακτηριστικά η κ.Τετράδη:

"Με μικρή αύξηση η εκκίνηση του τουρισμού φέτος. Άγνωστο λόγω κατάστασης τι να περιμένουμε. Η αύξηση είναι στο 3% δηλαδή μιλάμε για 2.000 επιβάτες περίπου. Καμία σχέση με το 30% που είχαμε αύξηση το Μάιο πέρυσι.

Δεν πάει καθόλου καλά η αγορά . Για την αγορά από Γερμανία ήταν αναμενόμενο να υπάρχει πτώση και είμαστε από τους τυχερούς που στη Ζάκυνθο έχουμε πολύ κόσμο από τη Βρετανική αγορά.

Σαφώς και η εικόνα της χώρας αλλά και το ΦΠΑ που ακούμε ότι από Ιούλιο αυξάνεται επηρεάζεται. Μιλάμε για κλεισμένα συμβόλαια που ναι μεν θα επηρεάσει εμάς τους επιχειρηματίες αλλά θα ανέβουν και οι άλλοι συντελεστές και οι επισκέπτες ερχόμενοι θα πρέπει να ξοδέψουν περισσότερα. Θα υπάρξει ζήτημα με τα συμβόλαια για την επόμενη χρονιά και σίγουρα θα επιφέρει ζήτημα στην ελληνική οικονομία.

Αναφορικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο Λαγανά , μετά τη συζήτηση που κάναμε σε προηγούμενη εκπομπή μαζί σας, υπήρξαν αρκετές συζητήσεις. Αμεσα ο κ.Μποτώνης ήρθε σε επαφή μαζί μας, καταγράφηκαν τα προβλήματα από όλους, η λίστα που τώρα τελείωσε δόθηκε στον κ.Μποτώνη που υποσχέθηκε αμέσως να τα επιλύσει τουλάχιστον όσα επιλύονται άμεσα και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες υποδομές. Θορυβήθηκε και νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Το να λύνεται κάτι είναι προς όφελος όλων και του Δήμου”.

 

-Ο γραμματέας της Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου κ.Αντώνης Κασσιμάτης, αναφέρθηκε στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, ενόψει της διαπραγμάτευσης, αλλά και ως μέλος της Δημοτικής Κίνησης «Ζακυνθινή Αναγέννηση», στις εξελίξεις μετά την παραίτηση του κ.Δημήτρη Μαρίνου Κουρή από Δημοτικός Σύμβουλος, τον οποίο και αντικαθιστά.

Δήλωσε χαρακτηριστικά:

"Eίναι γεγονός και το βιώνει ο κάθε έλληνας πολίτης ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και οι εταίροι μισθωτές είχαν αντίπαλα σχέδια. Δεν είχαμε κοινές απόψεις. Εμείς θεωρούμε ότι τα μνημονιακά προγράμματα χειροτέρεψαν την κατασταση στη χώρα μάς. Από την άλλη οι εταίροι μισθωτές εξακολουθούν να επιμένουν και να είναι υπέρ των ακραίων απαιτήσεων.

Ειναι γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση τηρώντας τις δεσμεύσεις της μπήκε σε μια σκληρή διαπραγμάτευση. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αντίπαλοι μας προεκλογικά έλεγαν ότι αυτό θα κρατούσε 5 λεπτά. Ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι αυτή η Κυβέρνηση πραγματικά διαπραγματεύεται και μάλιστα έχει δώσει χαρακτηριστικά η Κυβερνηση που αφορούν όχι μόνο τη χώρα μας αλλά όλη την Ευρώπη. Ισχυριζόμαστε ότι η συνέχεια αυτών των πολιτικών εγκυμονεί τον κίνδυνο να διαλυθεί ολόκληρη η Ευρω- ζώνη.

Οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης προσεγγίζουν τα πράγματα με ρεαλισμό. Δεν συμφέρει ο δρόμος της ρήξης, της καταστροφής.

Το απότελεσμα της χθεσινής συνάντησης Τσίπρα-Γιούνκερ έδειξε μια ακραία στάση για τη χώρα που ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αποδεκτές τέτοιες στάσεις. Δεν έχουμε δει όλο το έργο και θα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε τη συζήτηση που θα γίνει αύριο το απόγευμα στη Βουλή.

Σε αυτή τη διαπραγματευτική στάση μπαίνει και το θέμα πληρωμής της αυριανής δόσης

Εχουμε πει ότι παλεύουμε για μια συμφωνία που θα σέβεται την λαική εντολή του Φεβρουαρίου.Η Κυβέρνηση προσπαθεί την στήριξη που έχει από το λαό να την μετατρέψει σε συμφωνία, δεν σκέφτεται να παραιτηθεί. Ομως υπάρχουν πάντα αποκλίσεις που δεν μπορείς να υπολογίσεις.

Στη συνέντευξη σήμερα της Ζακυνθινής Αναγέννησης κάναμε ένα απολογισμό που δυστυχώς ενώ ήταν πλούσιος είχε την αποχώρηση του κ.Κουρή. Μπαίνει ένα ζήτημα αναπλήρωσης. Με βάση τα αποτελέσματα του Πρωτοδικείου ο επόμενος είμαι εγώ άρα πιστεύω ότι θα προχωρήσουν οι διαδικασίες και θα είμαι στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ.Κουρής πάντα θα έχει μια ξεχωριστή θέση, είναι προφανές αυτό”.

 

-Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ κ.Ακης Κοντονής, ενημέρωσε για θέματα της αρμοδιότητας του, ενώ σχολίασε και ζητήματα της καθημερινότητας, εκφράζοντας ταυτόχρονα και την πικρία του ότι συνεχώς δέχεται μηνύσεις.

Μεταξύ άλλων δήλωσε

" Oσο αφορά τα οικονομικά είναι γενικά για όλο τον κόσμο και είναι και σε μας. Προσπαθούμε για το καλύτερο, να τελειώσει η αποκατασταση του κεντρικού αγωγού και να ελαχιστοποιηθούν οι βλάβες. Θεωρώ ότι ο αγωγός σε διάστημα 2 μηνών θα έχει λυθεί. Τη Δευτέρα ξεκινάνε οι εργασίες από το Γυμνάσιο της Λιθακιάς.

Με την υδροδότηση τα προβλήματα έχουν αποκατασταθεί στις περισσότερες περιοχές. Σήμερα στο Τσιλιβί είχαμε διαρροή λυμάτων στην περιοχή Αυγουστή αλλά αποκαταστάθηκε άμεσα. Μας έγινε και μήνυση που το έμαθα αργά το μεσημέρι.

Αυτή τη στιγμή ο κάθε πολίτης έχει την απαίτηση να εξυπηρετηθεί. Αν δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε να τα πουλήσουμε να τα πάρει ένας ιδιώτης. Οχι κοροϊδία με τον κόσμο.

Γενικά στο Δήμο προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε με χίλιους τρόπους , υπάρχουν πολλά θέματα να αντιμετωπιστούν και πολλά πράγματα της καθημερινότητας μπορούν να γίνουν άμεσα και χωρίς κόστος .“

 

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (04.06.2015)
Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την συνέντευξη στο IONIAN RADΙΟ