ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


-Στο ΙοnianRadio.gr , o Δημήτρης Μαρίνος Κουρής μιλά για την παραίτηση του από το Δημοτικό Συμβούλιο, αναφέρεται  στους λόγους που τον οδήγησαν ε αυτή την υπόθεση και καταθέτει προτάσεις...

 

"Είναι καιρός να τα βάλουμε όλα σε μια σειρά. Οι λόγοι που με οδήγησαν στην απόφαση μου ήταν ότι δεν μπορούσα να ανταποκριθώ σε αυτά που είχε ανάγκη το Δημοτικό Συμβούλιο, τουλάχιστον στο βαθμό που εγώ θα ήθελα. Δεν υπάρχει κανένα άλλο ζήτημα.

Δεν υπάρχει κανένας αναντικατάστατος και θεωρώ ότι η αντικατάσταση μου δεν θα αφήσει κενό. Παραμένω αισιόδοξος για την τύχη των δημοτικών πραγμάτων αρκεί όλοι να στηρίξουν ένα σχέδιο. Πρώτη υποχρέωση της δημοτικής αρχής είναι η καθημερινότητα και αυτό δεν θεωρείται επιτυχία της αλλά υποχρέωση της.

Ζητήματα όπως πλατεία , σκουπίδια, θέατρο προβλήτα πρέπει να γίνουν βάσει συγκεκριμένου σχεδίου που θα έχει στόχους. Λείπει ένα τέτοιο σχέδιο και επιμένω ότι πρέπει να προχωρήσουν στην κατάρτιση αυτού του σχεδίου. Επίσης θα έπρεπε να γίνει κατά τη γνώμη μου είναι η ευκαιρία του δημοτικού θεάτρου. Εύχομαι κι ελπίζω να ολοκληρωθεί. Πρέπει να προγραμματιστούν μια σειρά εκδηλώσεων για το 2017 και να ονομαστεί έτος Γρηγόριου Ξενόπουλου. Είναι καιρός να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε θετικά και δημιουργικά.

Ερχόμαστε σε ένα δύσκολο εγχείρημα , οι συνδημότες μας δεν είναι τόσο κινητικοί και δεν είναι δυνατόν να διεκδικούν ξαπλωμένοι για την πλατεία. Για το θέατρο οι λειτουργικές δυνάμεις στο χώρο της τέχνης είναι πάρα πολλές και σε όλους τους χώρους. Εγώ θα τους επισκεπτόμουν και θα τους εμπιστευόμουν να φέρουν εις πέρας αυτό το εγχείρημα. Υποχρέωση μας είναι να τους το προβάλλουμε κι εγώ προσωπικά θα τους εμπιστευόμουνα.

Το θέμα του θεάτρου που είναι στοιχείο πολιτιστικής κληρονομιάς πρέπει να προχωρήσει

Σε πολλές άλλες περιοχές υπάρχουν ομάδες εθελοντών που προσφέρουν σημαντικό έργο. Εδώ ήταν περιορισμένο σε κάποιες ομάδες. Πρέπει να επεκταθεί και για να γίνει αυτό πρέπει να ηγηθεί κάποιος που θα πείσει. Μακάρι να είχα τη δυνατότητα να ηγηθώ σε μια τέτοια ομάδα, όπως επειδή δεν έχω λόγω προσωπικών ζητημάτων την δυνατότητα , θα ενισχύσω και θα συμβάλλω όσο μπορώ.

Λέω στο Δήμαρχο να κάνει ένα σχεδιασμό πενταετίας για τη Ζάκυνθο

 

-Ο Αντώνης Αντίοχος Μπαλιακράς, σχολιάζει δημοσιεύματα και συζητήσεις των τελευταίων ημερών που τον θέλουν να απομακρύνεται από τη θέση του Προέδρου Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ζακύνθου. Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του ότι, «εξωθεσμικοί παράγοντες, επηρεάζουν αρνητικά το Δήμαρχο Ζακύνθου, επισημαίνοντας με νόημα «δεν θα τους περάσει».

"Είχα σε μια πλειοψηφία κάνει θέμα με το λογαριασμό της Πειραιώς κι έτσι δημιουργήθηκε το ζήτημα. Σε τοπικό μέσο αναφέρουν δημοσιεύματα ότι η παρουσία μου είναι ελλειμματική όπως και άλλα πολλά και διάφορα που δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ. Προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Με τον Δήμαρχο δεν έχουμε κουβεντιάσει αναλυτικά αλλά όταν είμαστε τετ α τετ δεν υπάρχει διαφωνία. Είμαι ήρεμος , ξέρω να χειρίζομαι τα θέματα και ο Δήμαρχος δεν θα ενδώσει στις φοβερές πιέσεις που δέχεται να αντικατασταθώ από Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και να πάει κάποιος νεότερος.

Με την πλατεία Σολωμού μπορώ να πω ότι όταν τακτοποιηθεί το κράτος θα τακτοποιηθεί και η Πλατεία. Αυτό το λέω μετά βεβαιότητας

 

-Η Νίκη Μαλαφούρη, λογίστρια και Γραμματέας του Επιμελητηρίου Ζακύνθου ,μιλά στο IonianRadio.gr, με αφορμή τη συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ και δηλώνει «έχουμε για πρώτη φορά λογιστικό κραχ». Αναφέρεται αναλυτικά  στα έξι εκατομμύρια δηλώσεις που πρέπει να υποβληθούν σε είκοσι ημέρες, στα φορολογικά θέματα που απασχολούν τους αγρότες και στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα. 

"Εκείνο που μας καίει άμεσα είναι ότι 6 εκατ. δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν σε 20 ημέρες. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει συνέπεια και υπεύθυνο είναι το υπουργείο που καθυστέρησε 4 μήνες να ενεργοποιήσει το σύστημα.

Δεν έχουν λυθεί καίρια ζητήματα για τους αγρότες Είναι θέματα που κάναμε έκκληση και δεν είναι τοπικά όλη η Ελλάδα βράζει γι αυτό.

Ο κόσμος έχει ένστικτο και αυτά τα θέματα τον αγγίζουν. Τώρα λοιπόν καλούμε τους αγρότες να ενημερωθούν και να κινητοποιηθούν γιατί όλοι πλέον οι λογιστές πριν τις 1 μετά τα μεσάνυχτα δεν φεύγουμε από τα γραφεία μας. Η κ.Βαλαβάνη είπε δεν θα δοθεί παράταση. Εμείς δεν θέλουμε παράταση να εφαρμοστεί ο νόμος θέλουμε. Συσσωρεύονται οι δηλώσεις . Μετά έρχονται νέα μέτρα, ΕΝΦΙΑ, πως θα πληρώσει ο κόσμος. Καθημερινά έρχονται διευκρινιστικά για τις δηλώσεις που κατατίθενται. Λυπάμαι πραγματικά και ντρεπόμαστε για την κατάσταση. Την Παρασκευή κάνουμε μια συγκέντρωση για το ζήτημα αυτό στο Σύνταγμα."

 

- O κ.Νίκος Τσουκαλάς, μιλά για ζητήματα γενικότερα της οικονομίας και τη φορολόγηση

"Ενημερώσαμε σήμερα τους φορολογούμενους. Η γενική γραμματεία έχει δώσει ημερομηνία 30/6 . Το φορολογητέο εισόδημα των αγροτών φέτος θα είναι με έσοδα μείον έξοδα. Ο μέχρι τώρα υπολογισμός καταργείται. Οι τελευταίες διευκρινιστικές αποφάσεις ολοκληρώθηκαν πριν 4 μέρες.

Φέτος δόθηκε πολύ βάναυσα η φορολόγηση των αγροτών.

Η εύκολη συλλογή χρημάτων είναι από τον ΕΝΦΙΑ.

Η χώρα περνάει πολύ δύσκολα, οι συντάξεις οι μισθοί πρέπει να πληρωθούν .

Έχουμε μια πλειάδα γεγονότων. Κάναμε έκκληση στους αγρότες να πάνε στα λογιστικά γραφεία άμεσα γιατί θα υπάρξει δουλειά που στο τέλος δεν θα μπορεί αν καθυστερήσουν να διεκπεραιωθεί».

 

 

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (08.06.2015)