Ο Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς μιλάει στο IonianRadio.gr για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο για τα 15 χρόνια του ΕΘΠΖ., το κτίριο που θα στεγαστεί το ΚΔΑΠΜΕΑ

 

Αυτό που ζήτησα χθες είναι μια επικαιροποίηση της μελέτης "Παρασκευόπουλου¨" για την ανάπτυξη περιοχής.

Πρώτα πρώτα πρέπει να κάνουμε αναθεώρήση του Προεδρικού Διατάγματος , να προβάλλουμε όλο το θαλάσσιο πάρκο και τη χελώνα καρέτα-καρέτα. Ολα αυτά τα 15 χρόνια έπρεπε όλοι να είχαν βάλει ένα λιθαράκι με σεβασμό στο περιβάλλον για την προστασία του ΕΘΠΖ

Το πολυδύναμο στο Βασιλικό, ζήτησα άμεσα να ηλεκτροδοτηθεί, να στεγαστούν εκεί κάποιες υπηρεσίες όπως τοπικό συμβούλιο, σύλλογοι, και το ΕΘΠΖ. Είναι μεγάλο το κτίριο και είναι κρίμα να μείνει ανεκμετάλλευτο

Το θέμα με το ΚΔΑΠ ΜΕΑ με έχει λυπήσει πάρα πολύ και θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τους βοηθήσουμε. Το ΚΔΑΠ είναι ένα σχολείο. Αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται στο Ειδικό Σχολείο. Συγκρότησα μια επιτροπή να δει Καλλιπάδο, Ρομίρι κλπ και να μας πει ποιος είναι ο καταλληλότερος χώρος στέγασης. Δεν θα είναι προσωρινό σχολείο θα είναι κάτι μόνιμο.

Στο Γιάννη Βαρδακαστάνη έστειλα και επιστολή και έχω πει ότι κινούμαι προς την κατεύθυνση να δώσω λύση. Δε μπορώ όμως να αγνοήσω απόφαση τοπικού συμβουλίου αλλά και γενικής συνέλευσης κατοίκων. Η επιτροπή που προέρχεται από τεχνοκράτες και αιρετούς θα εισηγηθεί για ένα υποδειγματικό σχολείο γι αυτά τα άτομα. Κάποιοι το εκμεταλλεύονται, κάποιοι μιλάνε για ρατσισμό, ξεχνάνε όμως ότι εμείς στην Ζάκυνθο σώσαμε και τους Εβραίους.

Εμείς αυτό που υπόσχομαι είναι ότι ο Δήμος θα δώσει την καλύτερη λύση. Προχωράω στο χώρο που θα μου πει η επιτροπή τεχνοκρατών ότι είναι ο καταλληλότερος. Αυτή τη στείρα αντιπαράθεση που έχει και πολιτική χροιά εγώ δεν την αποδέχομαι

Πρώτος μου στόχος είναι οι κοινωνικές δομές του Δήμου.

Η πλατεία έχει ήδη χρηματοδοτηθεί,τα χρήματα είναι δεσμευμένα , περιμένουμε τη συμφωνία με τους εταίρους για να προχωρήσουμε σε εκταμίευση και δύο μήνες να είναι η πλατεία μας έτοιμη.

Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου είμαι εγώ. Ο κ. Αντίοχος έχει την εποπτεία των οικονομικών και ζήτησα και από τον κ.Ντούνο να είναι κοντά για να μαθαίνει.

 

O Ανδρέας Κλαυδιανός ,Γραμματέας Ν.Ε ΔΗΜΑΡ Ζακύνθου μιλά για το aπερχόμενο συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς αλλά και την γενικότερη πολιτική εικόνα της χώρας.

Ο κ.Κλαυδιανός δηλώνει

"Μετά την συντριπτική στα όρια της εξαφάνισης στις τελευταίες εκλογές της ΔΗΜΑΡ γίνεται μια προσπάθεια επανεκίνησης. Εγινε το συνέδριο, υπήρξε μεγάλη ανανέωση στηνκεντρική επιτροπή. Εγώ δεν έβαλα υποψήφιος για να διευκολύνουμε να υπάρξουν νέοι και Πρόεδρος εξελέγη ο Θανασης Θεοχαρόπουλος που ήταν γραμματέας στα προηγούμενα χρονια.

Είχαμε αναγνωρίσει την αναγκη να υπάρξουν αλλαγές, οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν οδηγούσαν πουθενά. Τα κατώτερα στρώματα ήταν αυτά που πλήρωσαν περισσότερο την κρίση ..... Εμείς συμβάλλαμε στο να υπάρξει αλλαγή με την ψήφο μας στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας . Ο Φώτης Κουβέλης θα μπορούσε να είναι και Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ενα από τα προβλήματα της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν οι απαριθμήσεις που έκανε. Σήμερα με Κυβέρνηση Τσίπρα βρισκόμαστε σε μια δυσχερή κατάσταση. Σήμερα είμαστε μεταξύ ρήξης που θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και από την άλλη να υπάρξει μια πολύ καλή συμφωνία.

Θεωρώ καταστροφικό να πάμε σε εκλογές. Τότε θα έχουμε τελειώσει. Θα υπάρξει καταστροφή στον τουρισμό αν ισχύσουν αυτά που λένε ότι θα υπάρξουν.

Εμείς θα πρέπει να είμαστε παρόντες στην Ευρώπη και όταν θα υπάρξουν αλλαγές να είμαστε εντός.

Δυστυχώς τα αποτελέσματα της όποιας συμφωνίας υπάρξουν θα είναι δυσμενέστατα για τον ελληνικό λαό

Ο ΕΝΦΙΑ είναι ο πιο άδικος νόμος που έχει ψηφιστεί. Υπήρχαν λύσεις που θα είχαν τα ίδια αποτελέσματα. Εμείς λέγαμε να μπει φόρος επί της ακίνητης περιουσίας όχι επί του ακινήτου. Υπήρχαν λύσεις πιο σωστές και δίκαιες που θα πλήρωναν αυτοί που είχαν.

Σήμερα η ίδια η Κυβέρνηση άνοιξε θέμα αναμόρφωσης του ΦΠΑ γιατί ενώ αναγνωρίζει ότι έχουμε ανείσπρακτο 6.5 εκατ. βρίσκει την εύκολη λύση να αυξήσει το ΦΠΑ.

Πιστεύω πολύ στην εθνική συνεννόηση αλλά δυστυχώς αυτό δεν υπάρχει. Υπάρχουν μίνιμουμ στα οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε

Η συζήτηση προχθές στη Βουλή ήταν περισσότερο για την δημιουργία εντυπώσεων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι δανειστές έχουν τεράστιες ευθύνες και όπως επίσης και οι πολιτικές των 5 τελευταίων χρόνων Σαμαρά-Βενιζέλου

Προεκλογικά εγώ επέμενα να λέμε την αλήθεια στο λαό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βασικά θα κριθεί από το τι θα αλλάξει στο εξωτερικό. Αυτά που κάνει στην παιδεία εμείς τα καταδικάσαμε. Μας έλεγε οτι είναι έτοιμος να κυβερνήσει. Δεν μπορούσε να φέρει ένα νομοσχέδιο για το φορολογικό??? Δεν μπορούσε να φέρει ένα νομοσχέδιο για το συνταξιοδοτικό???

Οδηγούμαστε σε μια ύφεση . Αυτή η πορεία της ύφεσης έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο απλά ο ΣΥΡΙΖΑ την επιτάχυνε μεγαλώνοντας παράλληλα και την μαύρη τρύπα.

Όσο υπάρχει η αβεβαιότητα για το αν θα μείνουμε στο Ευρώ δεν υπάρχει περίπτωση να έρθουν επενδυτές.

Χρειάζεται να υπάρξει μια μεταρρυθμιστική ατζέντα. Πρέπει και είναι το μεγαλύτερο όπλο που μας δίνει πλεονεκτήματα να είμαστε αξιόπιστοι και σοβαροί .

Επανειλημμένα ο Δήμαρχος έχει κάνει δηλώσεις όπως τα σκουπίδια΄οτι 1η Μαίου τα σκουπίδια θα είχαν τακτοποιηθεί. Δεν είναι σοβαρός σε αυτό που κάνει έπρεπε να είχε δώσει ήδη λύση. Όφειλε να μην διαβεβαιώνει γιατί απο τη στιγμή που διαβεβαιώνει οφειλει και να το κάνει.

Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος άμεσα να ολισθήσουν τα σκουπίδια στον κόλπο του Λαγανά.

Η πλατεία Σολωμού επηρεάζει την ζωή όλων μας. Αρχισαν τα "είναι ενταγμένο-δεν είναι ενταγμένο". Εγώ ξέρω ότι περασε από το ελεγκτικό συνέδριο το οποίο αποκλείεται να έδωσε το οκ, αν δεν ήταν ενταγμένο.

Η κατάσταση γενικότερα στην πόλη είναι τραγική. 'Ολα αυτά απογοητεύουν τους πολίτες. Όταν ανέλαβε ο Μποζίκης τον κατηγορούσαν για διάφορα πράγματα , σήμερα επικρατεί ένα πέπλο σιγής που μου θυμίζει την περίοδο του Τσαγκαρόπουλου.

Η Πλατεία Σολωμού θα πρεπε να συζητείται παντού.

Υπάρχουν ΜΜΕ που επενδύουν στο λαικισμό και δημιουργούν καταστάσεις που αλλοιώνουν την πραγματικότητα.

Εύχομαι να πετύχουν οι διαπραγματεύσεις , να πάμε σε συμφωνία και να σταματήσουν οι παλικαρισμοί από εδώ και οι εκβιασμοί απέξω. Πρέπει να λέγεται η αλήθεια. Σημερα που λεφτά δεν υπάρχουν είναι αναγκη να αναζητήσουμε όλοι την αλήθεια. Χρειάζεται προσπάθεια, σοβαρότητα, μεταρρύθμίσεις...

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (09.06.2015)
Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την συνέντευξη στο IONIAN RADΙΟ