Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μπόχαλης κ.Γιώργος Τσάκος μιλά στο IonianRadio.gr."Ο Δήμος για μένα θέλει εκ βάθων αλλαγή. Αν δεν γίνει επιχείρηση με στόχους και προϋπολογισμό αλλά δουλεύει μέσα από μια πολυκεντρική , πολυφωνική λειτουργία, θα βουλιάζει.

 

Η διάρθρωση προσωπικού του Δήμου είναι ελλιπής, είναι το επιτελείο και οι συντελεστές του Δήμου πολιτικό.

Λένε ότι έχω δώσει βάρος στις Βαρρές. Όχι δεν το έχει κάνει ο Δήμος, ο χορηγός , ο εθελοντής η ΕΝΤΟΜ ΓΚΡΟΥΠ καθαρίζει.

Λένε κάποιοι πληρώνουμε δημοτικά τέλη. Έχουν δίκιο αλλά ο Λευτεράτος με 3 εργάτες έχει ολόκληρη τη Ζάκυνθο.

Ζητάω να καθαριστεί το Ακρωτήρι και μου απαντάνε δεν έχω κόσμο. Όλα είναι διαλυμένα. Ας κλείσει ο Δήμος, μετά να κηρύξουμε το Δήμο σε πτώχευση και να δούμε τι θα κάνουμε. Ότι κάνω το κάνω με αυτοδιαχείριση και δεν έχω πάρει μισθό Προέδρου ούτε ένα σεντς από το Σεπτέμβριο. Η άλλη πλευρά είναι πληρώνουμε 5 ευρώ ο καθένας στο Ακρωτήρι (πχ) για να έχουμε καθαριότητα.

Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Μπαλιακράς έχουν αγαστή συνεργασία και η φαγωμάρα και τα παραμάγαζα δημιουργούνται έξω από αυτούς.

Θα πρέπει να πηγαίνουν στο Δημαρχείο όχι στις 9 αλλά στις 6 για να παραδειγματίζονται και οι υπάλληλοι.

Παράλληλα δεν πρέπει κάποιοι παρά τω Δήμω να μαζεύονται σε παρακείμενα καφέ για συζητήσεις παραφιλολογίας αντί να είναι στο Δήμο και να εργάζονται


Στη Μπόχαλη το ΥΠΕΚΑ δεν μας επιτρέπει να μπουν 3 ταμπέλες Έβγαλα και κάποιες άλλες που υπήρχε κίνδυνος να προκληθεί ατύχημα.

Υπάρχει επικινδυνότητα στη περιοχή Κοντή , ζητάω συρματόπλεγμα και πασσάλους να μπουν αλλά το ζήτημα μήνες τώρα παραμένει έτσι παρόλο που είναι θέμα ασφάλειας.

Το τουριστικό τρενάκι από το Λαγανά περιμένουμε υπογραφή από το Υπουργείο για να ξεκινήσει το άλλο περιμένουμε να φέρει κάποιο εξάρτημα. Η κίνηση στη Μπόχαλη είναι χαμηλή όπως συμβαίνει σε όλη τη Ζάκυνθο.

Ενδιαφέρομαι πολύ για τα προγράμματα του leader. Έγινε μία συνεδρίαση , πήγα με συγκεκριμένη πρόταση για το μονοπάτι από Αγ.Γεώργιο έως Πλατεία και βρήκα τείχος. Είπαν ότι θα περάσουν εγκεκριμένες προτάσεις που είναι από το 2000 και δεν δέχονταν νέες προτάσεις. Γιατί με αποκλείουν? Γιατί με βάζουν σε μια διαδικασία του 2000? Προετοιμαζόμαστε για το νέο leader 2016-2020 και οι συνεργάτες μου εργάζονται αφιλοκερδώς για να έχουμε κάποια έργα στη Μπόχαλη.

Δεν μπορούν να μου στέλνουν πρόσκληση-τετελεσμένο γεγονός, στις 18/6 για συνεδρίαση στις 19/6 και για έργο που λήγει την επόμενη ημέρα.

Μίλησα με τον κ.Κούτση της ΣΑΖ εμπεριστατωμένα , κατάλαβα ελλείψεις και που υπάρχει κώλυμα και προχωράω για το leader 2016-2020.

 

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (22.06.2015)
Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την συνέντευξη στο IONIAN RADΙΟ