ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


O Γραμματέας Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ κ. Αντώνης Κασσιμάτης φιλοξενείται στην εκπομπή του Δημήτρη Τετράδη.

 

«Ο κ.Στάθης στρέφει την κριτική του σε λάθος κατέύθυνση. Εχει να κάνει με την πρόταση του Δήμου και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση που κάνει την επιλογή.

Είναι φανερό ότι βαδίζουμε σε μια συμφωνία η οποία ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί , φαίνεται ότι έχει δύσκολα σημεία , είναι προφανές ότι είναι ενας συμβιβασμός, εχει θετικά σημεία αλλά υπάρχουν και μέτρα υφεσιακά. Πρέπει όμως να δούμε την τελική συμφωνία για να κάνουμε την τελική αποτίμηση».

 

Ο Γιάννης Κεφαλληνός ναυτικός τουριστικός πράκτορας και αν.μέλος της νέας Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου δηλώνει στο IonianRadio.gr

«Υπάρχει κανένας μέσα στη νέα Λιμενική Επιτροπή που να έχει σχέση και να γνωρίζει από το Λιμάνι;

Εκπλήσσομαι που δεν είναι μέσα το όνομα του Άκη Ζήβα και πραγματικά δεν καταλαβαίνω την σκοπιμότητα. Τώρα αν αυτοί που ορίστηκαν ξέρουν καλύτερα τότε αυτό σημαίνει ότι θα πάμε μπροστά.

Εγώ στηρίζομαι στο "Γιαννάκη" και όχι σε πολιτικά πρόσωπα. Απλά πήραν όλα τα ονόματα των τοπικών πρακτόρων .Τώρα το να μην υπάρχουν μέσα άτομα που να μην έχουν γνώση με τα θέματα των κρουαζιερόπλοιων που αφήνουν χρήματα .... εντάξει..... δεν ξέρω πως έκριναν. Κατά τα άλλα τα πρόσωπα που έχουν εκλεγεί είναι εκλεκτά κι έντιμα.

Μου θυμίζει το συνονθύλευμα αυτό σύναξη αγροφυλάκων. Στη Ζάκυνθο αν πετάξεις πέτρα κατά 70% θα χτυπήσεις κεφάλι Προέδρου.

Θα δω τι στάση θα κρατήσω αλλά σίγουρα δεν θα σιωπήσω. Θα σκεφτώ και θα δω πως θα αντιδράσω.

Το θέμα είναι να ενεργοποιούμεθα. Εύχομαι ολόψυχα να πετύχουν κι εγώ θα τους βγάλω το καπέλο. Έπρεπε να γίνουν κάποιες αλλαγούλες αλλά εδώ δεν έγιναν απλά αλλαγούλες...»

 

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ζακύνθου κ.Ακης Κομιώτης δηλώνει στο IonianRadio.gr

«Η εικόνα και η κατάσταση στο Λαγανά δεν είναι καλή, διατηρείται γκρίζα αλλά πιστεύω ότι συμβαίνει και γενικότερα στη Ζάκυνθο.

Οι αριθμοί των επισκεπτών μπορεί να μην έχουν πέσει όμως το μοντέλο αυτή τη στιγμή στη Ζάκυνθο έχει πάρει την κατιούσα.

Έχω πει πολλές φορές ότι τα πράγματα έγιναν απελπιστικά δύσκολα με την εφαρμογή του Καλλικράτη. Διαλύθηκε η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η κατάσταση σε μια Ζάκυνθο χωρίς λεφτά, υποδομή και που κανένας βουλευτής δεν ενδιαφέρθηκε να φέρει ποτέ ένα έργο είναι τραγική. Δεν μπορούμε κανέναν να περιμένουμε να μας σώσει .

Εάν υπήρχαν οι 6 ή ακόμη και 3 δήμοι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Τώρα έχουμε ένα Δήμο που δεν εισπράττει και δεν μπορεί να κάνει καμία παρέμβαση.

Συνεχίζω δημόσια να το προτείνω ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΥΠΟΦΕΡΤΗ. Δε μπορούν οι τουριστικές περιοχές δια τηλεφώνου να διοικηθούν.

Ο Λαγανάς εγκαταλείφθηκε. Δεν έγινε καμία παρέμβαση , δεν αλλάχτηκε ούτε μία λάμπα δεν έπεσε ούτε ένα κιλό πίσσα.

Τα προβλήματα διογκώνονται και όσο δεν υπάρχει υλικοτεχνική υποδομή και αν δεν επανέρθουμε τουλάχιστον σε 3 δήμους στη Ζάκυνθο δεν πρόκειται να πάει μπροστά.

Πιστεύω ότι ο Δήμος θα πρέπει να προχωρήσει σε Οργανισμό Τουρισμό. Θα στηρίζω πάντα αυτή την άποψη και όσοι Δήμοι λειτούργησαν Οργανισμό πήγαν μπροστά

Όταν αυξάνεται ο ΦΠΑ στην εστίαση ποιους πάμε να ανταγωνιστούμε; Θα είμαστε μια ζωή πίσω και θα τρέχουμε από πίσω λαχανιασμένοι. Αν δεν επενδύσουμε στην παραγωγή και καταδικάσουμε τα νησιά μας και τις παραλίες μας δεν πρόκειται ποτέ να έχουμε ανάκαμψη.

Γιατί κορόιδεψαν τον ελληνικό λαό; Για να πάρουν την εξουσία; Ωραία την πήραν , τώρα τι κάνουν;

Θα καταλάβαινα απόλυτα την Κυβέρνηση αν από την αρχή έλεγε πως είναι τα πράγματα.

 

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (23.06.2015)