ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Στη Zantepress24 και στο IonianRadio.gr, οι προοπτικές της χώρας μετά το "ΟΧΙ" ή το "ΝΑΙ" και ποια θα είναι η καθημερινότητα των πολιτών συζητά ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τετράδης με τους Δημήτρη Βαρβαρίγο (εκπρ. ΣΥΡΙΖΑ Επιτροπής υποστήριξης ΟΧΙ και τ.Βουλευτής Ζακύνθου).
Παρεμβαίνουν
Ανδρέας Μαρίνος (π.Βουλευτής ΝΔ Νομού Ηλείας)
Γεράσιμος Γεωργάτος (ΠΟΤΑΜΙ),
Χάρης Μαρκουτσάς (ΚΙΝΗΜΑ)
Γιάννης Σκαρτσής (ΑΝΕΛ))
Ο τ.Βουλευτής Ζακύνθου Δημήτρης Βαρβαρίγος φιλοξενείται στο στούντιο του IonianRadio.gr
"Για χίλιους λόγους ΟΧΙ. Το ΝΑΙ σημαίνει θάνατος στην ελπίδα. To αύριο θα καθοριστεί από τη στάση του ελληνικού λαού την Κυριακή. Αν ψηφίσουν ΝΑΙ τότε θα συνεχιστούν οι αιματηρές θυσίες που επί πέντε χρόνια κάνει ο λαός και που τις δεχόταν για να έρθει μια καλύτερη ημέρα. Η σημερινή Κυβέρνηση προσπαθεί να αντιστρέψει τα λάθη των προγραμμάτων που έγιναν. Δεν μπορούμε χωρίς κατανάλωση να έχουμε ανάπτυξη.Διαφωνία δεν υπήρξε στα μέτρα, θα ήταν αποδεκτό έστω κι ένα βαρύτερο πακέτο μέτρων αν υπήρχε λύση. Η Κυβέρνηση έλεγε βιώσιμη λύση με έντιμο συμβιβασμό. Αρνήθηκαν τη λύση. Μετά την εξαγγελία του δημοψηφίσματος είναι διαθέσιμοι να συζητήσουν για το χρέος αλλά μετά το δημοψήφισμα
Ο Έλληνας πολίτης δέχεται πίεση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Οι εταίροι μας που υποτίθεται θέλουν να μας βοηθήσουν στηνπράξη τις στραγγάλισαν.
Νόμισαν ότι θα ξεσηκώσουν τον κόσμο με αυτό το στραγγαλισμό και ο κόσμος θα έριχνε τον Πρωθυπουργό. Προσπαθούν να εκβιάσουν την Κυβέρνηση.
 
Είτε ΝΑΙ είτε ΟΧΙ το πρώτο μέλημα της Κυβέρνησης είναι να επιδιώξει να δοθεί παράταση στο πρόγραμμα. Να μη λέει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δε μπορώ να σας χρηματοδοτήσω.
Ψηφίζουμε την Κυριακή για μια δημοκρατική Ευρώπη και όχι για δραχμή ή ευρώ.
Αποκλείω να περάσουμε σε κάποιο άλλο νόμισμα . Οι ευρωπαίοι δεν τους συμφέρει η Ελλάδα να βγει έξω από το ευρώ το ίδιο και οι αμερικάνοι. Θα μείνουμε στο ευρώ και προσπαθούμε να μείνουμε όχι με όρους εξαθλίωσης αλλά βιωσιμότητας.
Δεν είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ , πολιτικά συντάσσομαι και στηρίζω την Κυβέρνηση όσο κάνει προσπάθεια αλλά δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΝΑΙ σημαίνει αδιέξοδη προοπτική , με το ΟΧΙ θα αρχίσει σταδιακά η οικονομία να βγαίνει από το τέλμα
 
Ο π. Βουλευτής Ηλείας (ΝΔ) κ. Ανδρέας Μαρίνος μιλά στο IonianRadio.gr
"Μένουμε στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια για να αλλάξουμε τα πράγματα από μέσα. Ένα ΟΧΙ θα είναι το πρώτο βήμα εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Κυβέρνηση θέλει να θολώσει τα νερά σε όλα τα επίπεδα. Δεν έχουμε ακόμη από τους δανειστές ενεργοποίηση ρητρών μπορούσε αυτό το δημοψήφισμα όχι να βρίσκεται στον αέρα και εφόσον έχει λήξει το πρόγραμμα. Σήμερα το ερώτημα είναι μένουμε στην Ευρώπη? ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Με το ΟΧΙ πάμε απευθείας στην δραχμή
Τα σύνορα της Ελλάδας πρέπει να παραμείνουν σύνορα της Ευρώπης και να ρίξουμε ένα ισχυρότατο ΝΑΙ".
 
Ο Γεράσιμος Γεωργάτος συντονιστής των τομέων πολιτικής στο ΠΟΤΑΜΙ μιλά στο IonianRadio.gr
"Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και πρέπει τάχιστα να πάμε σε μια νέα συμφωνία με τους εταίρους για να ανοίξουν και οι τράπεζες. Η ανθρωπιστική κρίση τώρα αρχίζει . Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι όσο χρόνο χάνουμε τόσο επιβαρύνουμε την κατάσταση μας. Σε μία διαπραγμάτευση το χάσιμο χρόνου είναι πάντα εις βάρος του αδύναμου.
Το δημοψήφισμα το θεωρώ αδύνατο να μη γίνει. Θα μπορούσε να το ακυρώσει αν ήθελε ο κ.Τσίπρας με τις ψήφους άλλων κομμάτων αλλά θεωρό ότι παρόλο που είναι στον αέρα θα γίνει. Δεν υπάρχει πρόταση. Είναι αστείο. Το ερώτημα είναι ευρώ ή δραχμή. Δεν υπάρχει ένα χαρτί που να λέει αυτά συμφωνήσαμε με τους εταίρους τα δέχεστε ή όχι.
Σε περίπτωση που βγει ΝΑΙ και αφού η Κυβέρνηση υποστηρίζει το ΟΧΙ ο κ.Τσίπρας έχει υποχρέωση να βγάλει ένα σχήμα που θα πάει να διαπραγματευτεί. Δεν χρειαζόμαστε εκλογές. Αν προκηρύξουμε εκλογές για τον Αύγουστο θα είναι η ολοκληρωτική καταστροφή για τον τουρισμό
Είμαι απολύτως κατά του διχασμού και των μετωπικών συγκρούσεων. Ο διχασμός ξεκίνησε από το κεφάλι. Φοβάμαι  μήπως το δημοψήφισμα αναδείξει το διχασμό".

Ο Χάρης Μαρκουτσάς (εκπρ.ΚΙΝΗΜΑ) μιλά στο IonianRadio.gr
"Το δημοψήφισμα έχει μεταφραστεί αν θέλουμε Ευρώπη ή όχι.
Πιστεύω ότι η διαπραγμάτευση ήταν λάθος. Ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε λέγοντας στον κόσμο ότι θα χαρίσει δάνεια. Με αυτή τη λογική πολιτεύτηκε. Όταν αυτό δεν μπόρεσε να γίνει έφτασε σε ένα σημείο να μην ξέρει τι θέλει. Εμείς σαν ΚΙΝΗΜΑ θα ψηφίσουμε ΝΑΙ . Ναι στην Ευρώπη Ναι στη διαπραγμάτευση αλλά δεν μπορεί να την υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Τσίπρας στην αρχή είπε ότι αν βγει το ΝΑΙ θα παραιτηθεί. Τώρα που βλέπει ότι το ΝΑΙ πάει μπροστά δείχνει άγχος να μη πέσει από τη καρέκλα. Ότι και να βγει θα πάρει την ανάλογη θέση ώστε να μείνει Πρωθυπουργός. Πιστεύω μετά το ΝΑΙ που τελικά θα βγει θ α κάνει αγώνα να μείνει σε κάτι που δεν το πιστεύει και μετά από ένα χρονικό διάστημα που δεν θα ξέρει τι θα κάνει θα πάμε σε εκλογές.
Όταν τελείωσαν οι εκλογές εγώ είπα ότι αν ο Τσίπρας καταφέρει να δαμάσει το τέρας που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ θα πήγαινα κι εγώ στο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Προσπαθεί να μείνει στην καρέκλα του. Η άποψη μου είναι ότι για να προχωρήσει η Ελλάδα θα πρέπει να γίνουν εκλογές να υπάρξουν ξεκάθαρες θέσεις , να προχωρήσουμε στην Ευρώπη. Θα πρέπει να πάμε σε μια Κυβέρνηση εθνικής ενότητας και να προχωρήσουμε σε μια πλατφόρμα για τα επόμενα 60 χρόνια. Πρέπει  να  ψηφίσουν  ΝΑΙ"
 
Ο Γιάννης Σκαρτσής εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ δηλώνει στο IonianRadio.gr
"Όσο αφορά το θέμα ευρώ ή δραχμή είναι σαφές ότι θα σου πει ο κόσμος ευρώ. Όμως στην Ελλάδα βλέπουμε ότι με το ευρώ χρεοκοπούμε όχι με τη δραχμή.
Θεωρώ ότι σε ένα ποσοστό 60% θα υπάρχει μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής.
Υπάρχει κι ένα ποσοστό 20% να γυρίσουμε στη δραχμή.
Πιστεύω ότι το δημοψήφισμα είναι η συνέχιση του διαλόγου με άλλα μέσα. Το δικό μου πιστεύω είναι ότι έστω την τελευταία στιγμή θα υπάρξει συμφωνία"
Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (02.07.2015)