Στο IonianRadio.gr  καλεσμένοι στο στούντιο , ο Πολιτευτής Ν.Δ και τ. Δήμαρχος Ζακύνθου κ. Διονύσης Ακτύπης (Α΄μέρος) και ο Περιφερειακός Σύμβουλος με Λαική Συσπείρωση κ.Γιάννης Κορφιάτης
Φιλοξενούμενοι στην εκπομπή οι Χρήστος Ξένος- Κάπτεν (ΠΟΤΑΜΙ) , Νίκος Τσίπηρας (Πρόεδρος Δ.Σ), Παναγιώτης Κολύρης (μέλος ΝΕ ΠΑΣΟΚ), Αντώνης Κασσιμάτης (Συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ)
Συνδέσεις με συγκεντρώσεις στην Αθήνα του ΝΑΙ και του ΟΧΙ

Ο Διονύσης Ακτύπης δηλώνει στο IonianRadio.gr:
"Αυτό που μας καίει δεν είναι αν θα φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να δοθεί μια λύση και ενώνουμε τη φωνή μας για να μείνει η χώρα μας στην Ευρώπη,
Αυτό που τίθεται στην κάλπη την Κυριακή είναι ή η παραμονή μας στην Ευρώπη και στο Ευρώ ή η έξοδος μας . Μεθοδευμένα οδηγηθήκαμε στο δημοψήφισμα.
Ο Χρήστος Ξένος - Κάπτεν δηλώνει στο IonianRadio.gr
"Σαφώς δεν έπρεπε να γίνει δημοψήφισμα. Η λογική της Κυβέρνησης δεν είναι λογική και σύννομη. Είναι λογική Καγκεμπε . Η συμφωνία είναι ένα ρευστό πράγμα. Για να μη διαλυθεί το κόμμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ πήγαμε στο δημοψήφισμα.
Το ερώτημα είναι αν μένουμε στην Ευρώπη
Αυτή η χρονιά τουριστικά θα μπορούσε να ήταν η καλύτερη χρονιά. Το ίδιο βράδυ που έγινε το κακό στην Τυνησία μας πήραν τηλέφωνο για κρατήσεις δωματίων . Την επομένη μεσολάβησε το δημοψήφισμα και φοβόντουσαν για ανεπάρκεια αγαθών και δυσκολίες στη χώρα. Αυτό και μόνο κάνοντας το γύρο του κόσμου θα πούνε στην Ελλάδα δεν έχουν τρόφιμα.
Οι επιχειρηματίες εδώ σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούν να προβούν σε προμήθειες λόγω ρευστότητας.
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έκαναν τεράστια λάθη αλλά η σημερινή Κυβέρνηση την αποτελείωσε την Ελλάδα και ήρθαμε και σε διχασμό, ενώ κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε εθνικό σπαραγμό.
Η κίνηση να κλείσουν οι τράπεζες είναι τραγική. Με τον Υφ. Κοντονή που είχα μιλήσει είχαμε πει να γίνει συμφωνία όσο πιο γρήγορα και ο κάθε επιχειρηματίας ας είχε όφελος μετά από κάποιο διάστημα
ΝΑΙ στην Ελλάδα για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ-ΣΥΝΟΡΑ
 
Ο Παναγιώτης Κολύρης, Οικονομολόγος, μέλος ΝΕ ΠΑΣΟΚ δηλώνει στο IonianRadio.gr:
"Θέλω να τονίσω τη σοβαρότητα της κατάστασης. Καλώ τους συμπολίτες μου γιατί βρισκόμαστε σε μεταίχμιο που αν δεν ληφθούν αποφάσεις άμεσα για να αποφύγουμε τον τεράστιο κίνδυνο που βρίσκεται μπροστά μας φοβάμαι ότι μέχρι 22/7 χρεοκοπούν οι τράπεζες μας. Φοβάμαι ότι οι Κυβερνήσεις δεν θα προλάβουν να βγάλουν τη δραχμή η οποία και να βγει θα είναι υποτιμημένη και οι όποιες καταθέσεις αυτή τη στιγμή ο καθένας έχει θα χαθούν. Θα περάσουμε σκηνές του 50, μιας περιόδου πολύ δύσκολης για την Ελλάδα. Τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά και θα πρέπει να τα λάβουμε υπόψη. Πρέπει να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας και να βρούμε σύντομα λύση. Πρέπει σοβαρά να ενεργήσουμε πολίτες και πολιτική ηγεσία. Ότι και να συμβεί τη Δευτέρα θα πρέπει υπό το Πρόεδρο της Δημοκρατίας όλοι μαζί να λάβουν μία κοινή απόφαση.
Η Κυβέρνηση δεν διαχειρίστηκε καλά το θέμα. Ο κ.Βαρουφάκης μπλόφαρε , έπαιξε παιχνίδια αλλά δεν κατάφερε να έχει κλείσει συμφωνία. Όλοι οι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφεραν να κρατήσουν την οικονομία σε ένα επίπεδο λέγοντας ψέματα ότι φταίει ο Ντράγκι.
Θα πρέπει σοβαρά όλοι μας να λογιστούμε σοβαρά τι θα κάνουμε μεθαύριο στο δημοψήφισμα. Δεν ψηφίζουμε με βάση τη ψυχολογία μας αλλά υπεύθυνα σοβαρά με καθαρό μυαλό.
 
Στο στούντιο του ΙοnianRadio.gr o Γιάννης Κορφιάτης (Περιφ.Σύμβουλος-Λαική Συσπείρωση) συζητά με το Δημήτρη Τετράδη.
"Ο λαός είναι τόσο πολύ εγκλωβισμένος και τρομοκρατημένος που το καλούν να διαλέξει πως θα κρεμαστεί.
Εδώ τίθεται ένα ζήτημα απλής λογικής. Είτε ΝΑΙ είτε ΟΧΙ εμείς λέμε ότι ο λαός τη Δευτέρα θα πτωχεύσει.
Μπαίνουμε στο δίλημμα τι να απαντήσουμε στον κόσμο που μας ρωτάει. Το ΚΚΕ είναι καθαρό ούτε στη μία πόρτα ούτε στην άλλη. Στην κάλπη θα ρίξουμε το δικό μας ψηφοδέλτιο "ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ"
Εμείς λέμε να ρίξει ο λαός το δικό μας ψηφοδέλτιο που σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια είναι ΑΚΥΡΟ. Θα δουν όμως τη δυσαρέσκεια και θα πάρουν το μήνυμα.
Όλοι αγωνιούν για τη Δευτέρα. Η Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης από ότι φαντάζομαι θα είναι στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι εμείς δεν θα συμμετέχουμε.
Ο λαός δεν είναι έτοιμος για κάτι τέτοιο . Είναι στριμωγμένος στη γωνία και φοβάται για την τύχη την δική του και των παιδιών του. Μας είπαν εδώ και 10 ημέρες ότι μισθοί και συντάξεις έχουν διασφαλιστεί. Μας γέμισαν ψέματα. Εμείς συνεχίζουμε την ίδια τακτική. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μας εγκαλεί ότι είμαστε εκτός πραγματικότητας. Όμως ποιος άλλος είναι κοντά στο λαό; Αυτό το πράγμα δεν στέκει. Δε μπορεί ο λαός να αλλάξει τη μοίρα του. Έχουμε τώρα ένα λαό ξεγυμνωμένο και του λένε διάλεξε το σκοινί που θα σε κρεμάσουμε.
Μετά την Κυριακή οι ημέρες δεν θα είναι καλές γι αυτό είπαμε κι εμείς αλληλεγγύη. Δεν έχει ο λαός καμία δουλειά, δεν πρέπει να διαλέξει το σκοινί που θα τον κρεμάσουνε. Μνημόνια θα έχει και με το ΝΑΙ και με το ΟΧΙ το δικό τους.
Εμείς τους λέμε ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΡΕΙΑ

Ο Νίκος Τσίπηρας (Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου) δηλώνει στο IonianRadio.gr
" Το δημοψήφισμα αυτό μας βάζει σε κίνδυνο . Το ΝΑΙ εγγυάται τη σταθερότητα και το μέλλον των παιδιών μας.
Δεν θα μπορούσα να μείνω αμέτοχος σε αυτή τη καταστροφή τη χώρα μας που δεν είχε ανάγκη να βρεθεί σε αυτή τη θέση. Ανεξαιρέτως αποτελέσματος τις τελευταίες ημέρες η χώρα μας υπέστη μία τεράστια ζημιά.
Είμαι επιχειρηματίας και ήδη η εταιρεία που συνεργάζομαι με έχει καλέσει για μείωση 20% αυτή τη χρονιά και για μειωμένο συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά.
Η κ. Κατσέλη είπε ότι ενδεχομένως μέχρι τη Δευτέρα τα χρήματα δε θα φτάσουν που έχουν μείνει.
Αν χρεοκοπήσει η χώρα και αν χρεοκοπήσει το τραπεζικό σύστημα δεν θα επιφέρει κούρεμα. Όταν χρεοκοπήσει το τραπεζικό σύστημα αυτό σημαίνει ότι θα χαθούν όλες οι καταθέσεις.
Καμία επιχείρηση αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πληρώσει το προσωπικό της . Πολλές επιχειρήσεις έχουν πει στους εργαζόμενους να μην πάνε για δουλειά μέχρι νεωτέρας. Αυτή είναι η ανάπτυξη;
Το ταμείο του Δήμου τις τελευταίες ημέρες δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ. Πως θα πληρωθούν οι μισθοδοσίες, οι προμήθειες των παιδικών σταθμών, η βοήθεια στο σπίτι, τα καύσιμα των οχημάτων;
Εγώ που συμμετέχω στη διοίκηση του Δήμου μου φαίνεται ότι είναι η απόλυτη καταστροφή. Έχουν σταματήσει τα πάντα, δεν μπορεί να κινηθεί τίποτα
Κινδυνεύουμε να χάσουμε τα προγράμματα ΕΣΠΑ, Θα πρέπει να στηρίξουμε την παραμονή μας στην Ευρώπη και το μέλλον των παιδιών μας.
Είναι γεγονός ότι οι εταιρείες ανησυχούν ή μπορεί και να εκμεταλλεύονται την κατάσταση κι εδώ κι ένα μήνα οι κρατήσεις έχουν σταματήσει. Εκεί που είχαμε σταθερή πορεία, διαταράχτηκε, λόγω της πολιτικής αστάθειας. Αυτά είναι αποτελέσματα μιας ανευθυνης πολιτικής
 
O Αντώνης Κασσιμάτης (Γ.Γ. ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ) στο IonianRadio.gr
"Είναι γεγονός και κλείνει για όλους η μάχη που προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα που άνοιξε ο λαός στις 25/1. Μετά 5 χρόνια άνοιξε δρόμος ελπίδας και θα πρέπει την Κυριακή να κρατηθεί ανοιχτός. Οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις ήθελαν το λαό στο περιθώριο. Το παιχνίδι τελείωσε. Αυτή τη στιμή πρέπει να ορθωθεί ένα τοίχος , Μπορούμε να δεχτούμε μέτρα, να γίνει μία συμφωνία αλλά΄με κόκκινες γραμμές. Κατά συνέπεια το ΟΧΙ ενισχύει τη διαπραγματευτική προσπάθεια, ενισχύει την Κυβέρνηση.
Ένα συντριπτικό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα θα είναι ένα πανίσχυρο όπλο. Αν δεν τους ενδιέφερε δεν θα είχαν πέσει όλοι επάνω στο ΝΑΙ και μιλάω για τους θεσμούς.
Είναι πολύ σημαντική σήμερα η έκθεση του ΔΝΤ και αυτό είναι ένα ακόμη επιχείρημα ότι το ΟΧΙ θα ανοίξει άλλες προοπτικές.
Το κλείσιμο των τραπεζών δημιούργησε πρόβλημα αναμφισβήτητα και ήταν το ισχυρό όπλο που είχαν για να εξουδετερώσουν την Κυβέρνηση γιατί το είπαν καθαρά ότι πρέπει να φύγει ο Τσίπρας. Αυτό το όπλο που έριξαν για να πανικοβληθεί ο κόσμος δεν θα πρέπει να καταφέρουν να πανικοβληθεί.
Αυτές τις ημέρες στις τράπεζες μπήκαν 700 εκατ. ευρώ από οφειλές που χρωστούσαν.
Η προσπάθεια δεν τελειώνει μέχρι την ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες αν και νομίζω ότι η πλάστιγγα γέρνει ξεκάθαρα στο ΟΧΙ.

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (03.07.2015)