ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Λ. Μπουζιάνου:Αιχμές για ΠΕΖ και Δημοτική Αρχή-Τι δηλώνει για Αλ.Ρώμα και αγοραστική κίνηση – Ν.Βαρδακαστάνης: Οργισμένη αντίδραση για το «κυκλοφοριακό χάος» στο Αργάσι-Δηλώνει «αποφασισμένος να το αντιμετωπίσει» ενώ σχολιάζει την 3η συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού – Ο Πρόεδρος της Λαϊκής Αγοράς Βασίλης Φλάμπουρας, μιλά για το σύγχρονο τρόπο προβολής των τοπικών προϊόντων και την εκδήλωση τους – Στην εκπομπή συμμετείχε ο α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ.Στασινόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη υποστήριξης και προβολής των τοπικών προϊόντων και στη συμμετοχή των μελών του Επιμελητηρίου στην εκδήλωση…

 

Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ.Λίλυ Μπουζιάνου μιλάει στο IonianRadio.gr για το καθεστώς λειτουργίας στην Αλεξάνδρου Ρώμα και την αγοραστική κίνηση.

"Προχώρησαν στην πεζοδρόμηση. Το πρωί έπαιρναν πινακίδες , κι έκοβαν πρόστιμα 60 ευρώ, το απόγευμα όμως τα μηχανάκια που πάνε κι έρχονται κανείς δεν βρίσκεται εκεί για να προστατέψει τους πεζούς.

Ενημερωθήκαμε από την ΠΕΖ για το κλείσιμο χωρίς να ληφθεί υπόψη η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου.

Τις πρωινές ώρες Τερτσέτη, Φωσκολου, Ταβουλάρη γίνονται παρκινγκ.

Ο δρόμος τις περισσότερες ώρες είναι νεκρός. Φέρθηκαν άδικα κι έβαλαν στην άκρη δικαστικές αποφάσεις.

Στην ουσία είναι ένας φραγμένος δρόμος με ταινία, δεν έχει κλείσει η Αλεξάνδρου Ρώμα και τα μηχανάκια πάνε κι έρχονται.

Η αγοραστική κίνηση την προηγούμενη εβδομάδα είχε πτώση 70% ενώ την εβδομάδα αυτή η πτώση έχει φτάσει στο 80 με 90%

Οι φίλοι ξενοδόχοι με το Αll inclusive πουλάνε βραχιολάκια , για να πηγαίνουν επισκέπτες στα ξενοδοχεία τους κι έχω καταγγελία από Λαγανά-Καλαμάκι που όμωςδεν έχω η ίδια επιβεβαιώσει,

 

Ο Πρόεδρος Λαϊκής Αγοράς Ζακύνθου κ.Βασίλης Φλάμπουρας καλεσμένος στο στούντιο του IonianRadio.gr, δηλώνει:

"Καλησπέρα σε όλο τον πλανήτη που αυτή τη στιγμή με ακούει διαδικτυακά.

Σήμερα με απλά λόγια ήθελα να δώσω ένα μήνυμα ενότητας μετά την εβδομάδα που περάσαμε. Προσπάθησα όλη την εβδομάδα να κρατήσω μία ισορροπία για να μην υπάρξουν εντάσεις μεταξύ μας λόγω του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ.

Ήταν μία εκδήλωση ενωτική.

Πριν ένα χρόνο είχαμε στη Ζάκυνθο ένα θέμα με τη γέφυρα Αγίου Χαραλάμπη. Το προϊόν το δικό μου που είναι η ντομάτα πωλείται σε delicatesen στην τοπική αγορά. Δεν προχωράω σε μεγαλύτερη παραγωγή για να μην χαθεί η ποιότητα της. Επίσης έχουμε το νεροκρέμμυδο που είναι μοναδικό προϊόν στην Ελλάδα και πρέπει να προωθηθεί κάποια στιγμή.

Τότε λοιπόν με το θέμα της γέφυρας δημιουργήθηκε ένα θέμα με τους παραγωγούς της λαϊκής αγοράς.Εκεί εμείς είμαστε μία οικογένεια κι εγώ εκεί βρίσκομαι 30 χρόνια. Φεύγουμε χαρούμενοι είτε βγάλουμε πολλά είτε βγάλουμε λίγα.

Έχουμε εντυπωσιάσει τους γερμανόφωνους και αυστριακούς και συζητάνε ότι πάνε στη λαϊκή τρώνε και πίνουν δωρεάν. Την επόμενη ημέρα έρχονται τουρίστες στο χώρο μας.

Τότε μου ζήτησαν οι παραγωγοί να βρω τρόπο να πουλήσουμε τα προϊόντα που λόγω γέφυρας τα πετάγαμε. Είχαμε χάσει την πελατεία μας. Έψαξα στην αγορά για να προωθήσω τα προϊόντα μας σε μεγάλα ξενοδοχεία. Ήθελα να μου δώσουν μία κατεύθυνση , μία εμπειρία. Σε πολλά ξενοδοχεία ήταν ενημερωμένο το προσωπικό αν παρουσιαστεί κάποιος παραγωγός αμέσως το προϊόν να αγοραστεί και να μπει στις αποθήκες. Υπήρξε όμως περίπτωση που δεν κατάφερνα να φτάσω στον ίδιο τον ξενοδόχο γιατί ο σεκιουριτάς με σταματούσε και δεν είχα πρόσβαση , γεγονός όμως που ο ιδιοκτήτης δεν το γνώριζε. Όταν έγινε αυτό το σκηνικό , πήγα σε ραδιοφωνικό σταθμό και ζήτησα βοήθεια. Ήμουν ράκος, έκλαιγα αλλά αυτό που εισέπραξα την επόμενη ημέρα μου έδωσε ώθηση

 

Ο Πρόεδρος Λαϊκής Αγοράς Ζακύνθου κ.Βασίλης Φλάμπουρας συναισθηματικά φορτισμένος,δηλώνει στο IonianRadio.gr,

"Κατάφερα μία εβδομάδα αργότερα να δω τον ιδιοκτήτη και ανακάλυψα μία εικόνα που δεν είχα ξαναδεί στο ξενοδοχείο βλέποντας ότι η ρεσεψιονίστ δεν γνώριζε που είναι η τοπική αγορά. Ακολούθησαν στρατηγική μαρκετινγκ , είναι όλα προγραμματισμένα και οι επισκέπτες πριν ακόμη έρθουν στην Ζάκυνθο γνωρίζουν για τα τοπικά προϊόντα.

Δημιούργησα την ομάδα παραγωγών αγροτικών προϊόντων Ζακύνθου, είμαι Πρόεδρος και μάνατζερ και κατευθύναμε κανάλι στο youtube , ασχολούμαι και διαχειρίζομαι τουλάχιστον 5 κανάλια.

Σήμερα έγινε μια μικρή εκδήλωση και χωρίς διαφήμιση. Τον Αύγουστο θα γίνει εκδήλωση σε χώρο που θα μας υποδείξει το Επιμελητήριο και θα είναι πολύ μεγάλη. Δεν πάω μόνος μου , είναι μαζί και ο Δήμος, η ΠΕΖ, και επιχειρηματίες.

Ο Πρόεδρος Τουριστικών Επιχειρηματιών Βασιλικού Ο ΣΚΟΠΟΣ κ.Νίκος Βαρδακαστάνηςδηλώνει στο IonianRadio.gr

"Είμαι αποφασισμένος να λύσω το πρόβλημα κυκλοφοριακού χάους στο Αργάσι. Μας εγκαταλείπουν επισκέπτες που θέλουν να έρθουν στο Βασιλικό , λόγω της κακής στάθμευσης στο δρόμο Αργασίου.

Οχήματα μεταφοράς νερού, λεωφορεία που κατεβάζουν επισκέπτες , μηχανάκια , ΙΧ δημιουργούν χάος. Προστατεύω τους επαγγελματίες του Βασιλικού και αυτό θα πρέπει να λήξει με οποιοδήποτε τρόπο.

Το πρόγραμμα μου είναι φορτωμένο, όμως εκπροσωπώ ένα σύλλογο και πάντα βρίσκω το χρόνο να διεκδικήσω.

Δεν έχω στόχο να θίξω ή να πειράξω κανέναν. Όμως οι επιτροπές στη Ζάκυνθο μας έχουν δείξει ότι πάντα αποτυγχάνουν. Όμως η Επιτροπή Τουρισμού πρέπει να λειτουργήσει.Εγώ στηρίζω πραγματικά την Επιτροπή όμως την θέλω να λειτουργεί και γι αυτό είχα ένσταση στον Πρόεδρο. Αν δεν δουλέψει αυτή η Επιτροπή είναι περιττό να υπάρχει.

Πιστεύω ότι θα λειτουργήσει η Επιτροπή , όμως εγώ θα είμαι εδώ και θα το επιδιώκω".

 

Ο Γιώργος Στασινόπουλος Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου, δηλώνει στο IonianRadio.gr,

"Αυτή τη στιγμή έχετε το μοναδικό συντονιστή αυτή τη στιγμή στο νησί.. Σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που περνάει η Ελλάδα έγινε μια μεγάλη γιορτή σήμερα. Το Επιμελητήριο παραβρέθηκε και τίμησε την εκδήλωση. Σήμερα έγινε μια διαφορετική εκδήλωση , μας τίμησαν που μας δέχτηκαν στο χώρο τους. Είναι δύσκολο κάτω από συνθήκες καύσωνα ή συνθήκες κρύου να είσαι παραγωγός.

Εύχομαι στο Βασίλη να κάνει όσα μπορεί περισσότερα κι εμείς θα είμαστε δίπλα του. Όλοι μαζί μπορούμε

 

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (09.07.2015)