ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Στην εκπομπή στο IonianRadio.gr, φιλοξενήθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ξενοδόχων Αρκαδίων κ.Θοδωρής Κολπονδίνος και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζακύνθου κ. Γιάννης Φεραδούρος.
O Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου Ξενοδόχων Αρκαδίων κ. Θοδωρής Κολπονδίνος φιλοξενείται στην εκπομπή του Δημήτρη Τετράδη
"Το τελευταίο διάστημα έχουμε βιώσει τραγικές καταστάσεις και πρέπει να καταλάβουμε ότι ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει το μοχλό ανάπτυξης. Οι αφίξεις στο νησί αλλά και στη χώρα μας γενικότερα είναι Μαιο και Ιούνιο στο συν. Φέτος ο Ιούνιος έκλεισε συν 5% από πέρυσι.
Αυτό όμως δεν αντικατοπτρίζει τα έσοδα λόγω της καταστάσεως , θα έλεγα ότι τα έσοδα είναι σε μείωση που αγγίζουν το 25-30%.
Έχουμε κάποιες ακυρώσεις σε μικρό ποσοστό όσο αφορά μεμονωμένους πολίτες. Από Έλληνες έχουμε πάγωμα κι επίσης έχουμε χάσει τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.
Το τελευταίο διάστημα ήμασταν προ πυλών καταστροφής, αυτό είναι καταστροφολογία.
Η επιτροπή τουρισμού λόγω των προβλημάτων του Δήμου δεν έχει αποδώσει όπως θα έπρεπε. Η ΣΑΖ λειτουργεί και δεν καταλαβαίνω αφού συνεχίζεται γιατί δεν συνεχίστηκε ο Οργανισμός αφού η ΣΑΖ ήταν ο λόγος που έλεγαν ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει.
Θα πρέπει να υπάρξει μια πλήρης ενημέρωση από τους αρμόδιους ώστε να μας διευκρινίσουν ποιος είναι ο ρόλος της επιτροπής και γιατί δεν συνεχίστηκε ο Οργανισμός.
Και οι γαλάζιες σημαίες και η καθαριότητα πρέπει να υπάρχουν όμως δεν πρέπει να είναι αρμοδιότητα της επιτροπής που πρέπει να ασχοληθεί με στρατηγική και στόχους. Τα υπόλοιπα είναι για τους υπαλλήλους του Δήμου.
 
O Γιάννης Φεραδούρος Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μιλά στο IonianRadio.gr
"Ζούμε δραματικές στιγμές στη χώρα μας. Έγιναν ατυχείς χειρισμοί που είναι από χρόνια πίσω και τώρα το πρόβλημα της χώρας μας αντιμετωπίζεται με επιπολαιότητα. Ο κ.Βαρουφάκης δεν διαπραγματεύτηκε καθόλου, πήγαινε ταξίδια στις Βρυξέλλες κάνοντας τον showman.Διαφωνώ ριζικά στην οποιαδήποτε ψήφιση από εδώ και πέρα από την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Να τα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ που δια καώς ήθελε την καρέκλα.
Ο Δήμαρχος πρέπει στην τρομακτική συγκοιρία που ζούμε να μας πει τι θα γίνει με τα απορρίμματα. Εμείς μετά την απόρριψη στο ΣτΕ δεν έχουμε άγχος και παρακαλούμε τη Δημοτική Αρχή να προτάξει το συμφέρον του Δήμου μας και να δώσει λύση στην διαχείριση των απορριμμάτων.
Ήθελα να πω ότι το μόνο που δεν είχε η προηγούμενη αρχή ήταν η πρεμούρα και ο φόβος και είχε εξευρεθεί ο χώρος στο ΛΙΒΑ. Ο κ.Κάρδαρης γνωρίζει ότι οι μελέτες όλων των ετών δείχνουν ΛΙΒΑ.Πλέον να σταματήσουμε τις συζητήσεις και να μας πουν τι εμμονές υπάρχουν και δεν προχωράνε στον ένα από τους ελάχιστους αδειοδοτημένους χώρους της Ελλάδας. Το θέμα έχει λυθεί και η εξεύρεση του χώρου έχει βρεθεί από το 2004. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να σταματήσει τους αστείους χειρισμούς"

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (14.07.2015)