ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Ο Γιάννος Γραμματίδης δηλώνει στο IonianRadio.gr:
"Zούμε τραγικές καταστάσεις. Θα ψηφίσουν μία συμφωνία άκρως επιβαρυντική για τον πολίτη και αυτό είναι αποτέλεσμα του ότι χάθηκε η συνέχεια που υπήρχε μέχρι τις εκλογές. Μετά τις εκλογές η πατρίδα μας παίχτηκε στα ζάρια, η οικονομία έχει πλέον διαλυθεί, έχει παγώσει η επιχειρηματική δραστηριότητα. Είμαστε σε μία κατάσταση να βρισκόμαστε πάνω σε ένα νήμα με κίνδυνο να γκρεμιστούμε ανά πάσα στιγμή. Στο τέλος του έτους θα έχουμε ύφεση που υπολογίζεται στο 2,5 , εγκυμονεί ο κίνδυνος να βγούμε από το ευρώ και δεν κοιτάμε να κάνουμε καλύτερους τους όρους του 3ου μνημονίου, να οργανωθούμε και να δημιουργήσουμε προτάσεις για να βελτιωθεί αυτή η δυσμενέστατη αυτή συμφωνία.
Θέλω να αποκρούω το σενάριο και μου είναι αδιανόητο να θεωρήσω ότι δεν έχουν κανένα πατριωτικό αίσθημα οι κυβερνώντες.
Για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες πλούτου στη χώρα πρέπει με δραστικά μέτρα να ενισχύσουμε την οικονομία.
Ποιος πήγε να διαπραγματευτεί με τους εταίρους μας το συντελεστή προκειμένου να βοηθηθεί η χώρα;
Ισχυρίζομαι ότι η πραγματική οικονομία πρέπει να ενισχυθεί. Είναι και η βάση της δικής μας ιδεολογίας. Μόνο έτσι θα πάει η χώρα μπροστά, όταν είναι ευτυχισμένος και ο εργοδότης και ο εργαζόμενος.
Η δικιά μας κατεύθυνση βρίσκεται στο χώρο της ελεύθερης οικονομίας που παράγεται πλούτος και διανέμεται. Εάν μείνουμε στα στερεότυπα, αριστερός , δεξιός κλπ. παγιδευόμαστε.
Λεφτά δεν υπάρχουν και οι μέρες που θα έρθουν θα είναι δύσκολες. Θα έχουμε δύσκολα χρόνια μπροστά μας. Δεν μπορούμε πλέον να υποσχόμαστε ψέματα. Πρέπει τις δυσκολίες που έρχονται ενωμένοι να τις αντιμετωπίσουμε. Όχι εύκολες υποσχέσεις. Υποσχόμαστε να γίνει ότι πρέπει να γίνει.
Οπωσδήποτε θα έρθω στο νησί και το πρώτο που θα κάνω είναι να πάω στον Άγιο Διονύσιο που έχω και τάμα".
 
Ο Αντιδήμαρχος Zακύνθου Γιάννης Στάθης μιλάει στο IonianRadio.gr
"Έχουμε έναρξη παρεμβάσεων στο Άγιο Γεώργιο Φιλικών στη Μποχαλη.
Εγώ χωρίς τον Τσάκο ή ο Τσάκος χωρίς εμένα θα είναι ένα μηδέν. Όλοι έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο. Σήμερα που μίλησα με τον κ.Τσάκο μου είπε ότι το έργο ανήκει στην Μπόχαλη ενώ είχα ενημερωθεί ότι το έργο ανήκει στην Πόλη. Ίσως ήταν λάθος που δεν ενημερώθηκε.
Στη Φιλικών στο δρόμο μπροστά από την οδό θα πλακοστρωθεί και θα υπάρχει μία όμορφη διαδρομή μέχρι την εκκλησία.
Εξέφρασα ελεύθερα τη γνώμη μου στο Δημοτικό Συμβούλιο για το ψήφισμα που έφερε ο κ.Μποζίκης.
Αυτοί που στο δημοψήφισμα είχαν ψηφίσει όχι τώρα ψήφισαν στο ψήφισμα Μποζίκη ναι και αυτοί που ψήφισαν ναι τώρα ψήφισαν όχι. Διαφωνώ τελείως και με το δημοψήφισμα και με το ψήφισμα που έφερε ο κ.Μποζίκης. Και στο δημοψήφισμα απήχα και ήμουν κι εκτός Ζακύνθου. Είμαι Έλληνας και Ζακυνθινός και με νοιάζει ο τόπος μου και σε αυτό το γαϊτανάκι δεν μπαίνω.
Η Πλατεία Σολωμού είναι θέμα ΕΣΠΑ , οι εκλογές μας πήγαν πίσω. Πάντα είμαι επιφυλακτικός σε όσα ακούγονται οι παράγοντες είναι αστάθμητοι, είναι λυπηρό αυτό που γίνεται και πρόβλημα έχω και εγώ ο ίδιος που πήγαιναν τα παιδιά μου κι έπαιζαν. Ο κ. Μπαλιακράς έλεγε ότι ο Άγιος στις 24/8 θα περάσει από την πλατεία μετά από επικοινωνία με υπουργεία , αλλά για να γίνει αυτό χρονικά είναι αδύνατον.
 
Ο Πρόεδρος της Μπόχαλης κ.Γιώργος Τσάκος μιλάει στο IonianRadio.gr
"Ξεκίνησα μία μεγάλη διαδικασία από τον Ιούλιο και τώρα βλέπω τρία έργα που ξεκίνησα να ολοκληρώνονται. Το πρώτο είναι ο Άγιος Γεώργιος Φιλικών. Αύριο ξεκινάνε οι εργασίες .
Για λόγους σεβασμού θα πρέπει οι άρχοντες να τηρούν το νόμο. Ο νόμος λέει ότι θα πρέπει ο τοπικός Πρόεδρος να ενημερώνεται για τα έργα. Το δεύτερο είναι η εξέλιξη των ηλεκτρολογικών συνδέσεων του Λόφου Στράνη. Ήδη με τις οχλήσεις μου αλλά και με τη σύμπραξη του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων Αντίοχου και Στάθη που και με τους τρεις έχουμε μεταξύ μας άριστες σχέσεις προχωράνε τρία έργα. Το τρίτο είναι ο ηλεκτροφωτισμός του Κάστρου.
Ήδη έχω δώσει στον κ.Κόκλα το καταστατικό του συλλόγου εθελοντών που ιδρύσαμε στη Μπόχαλη από το Μάρτιο. Πιστεύω κάποια στιγμή να τον μάθει το Σύλλογο μας το Δημοτικό Συβούλιο. Φυλάμε με τις περιπολίες μας τους εξωτερικούς δρόμους και στις πρόσφατες πυρκαγιές με δύο βάρδιες προσφέραμε στην Π.Υ ότι μας ζητήθηκε. Συμμετέχω προσωπικά και κάνω και περιπολίες. Τα μέλη είναι αρκετά και αξιόλογα και προσφέρουν πολλά. Επίσης έχουμε κάμερες που βλέπουν τη δυτική και βορειοδυτική πλευρά του Κάστρου κι έτσι έχουμε και ηλεκτρονική επιτήρηση. Συμβάλλουμε με ανιδιοτέλεια και πραγματικό εθελοντισμό και ελπίζουμε να έρθουν κι άλλα άτομα στο σύλλογο μας
Έχουμε ένα σήμα που το χρησιμοποιούμε και που έχουμε και απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, δεν έχουμε σφραγίδα.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει εγώ να έχω γνώση για θέματα της Μπόχαλης να απαντώ στη διάρκεια της συνεδρίασης. Δύο θέματα που συζητήθηκαν χθες ήταν ένα που αφορούσε το νηπιαγωγείο της Μπόχαλης και επίσης μία εκδήλωση στο Λόφο Στράνη. Ο πυρήνας του Δήμου είμαστε οι Κοινοτάρχες. Πρέπει να μας υπολογίζουν. Πρέπει να μας ενημερώνουν πριν και όχι να ακούμε ερήμην στα Δημοτικά Συμβούλια. Έχουν στραβώσει την υπόθεση χωρίς λόγο και χωρίς ουσία.
Εγώ θέλω να βλέπω έργα και ας μην είμαι στις φωτογραφίες.
 
Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (23.07.2015)