ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης εφ΄όλης της ύλης του Αναπληρωτή Δημάρχου Αντώνη Αντίοχου στο IonianRadio.gr. η δήλωση από τον τ.Πρόεδρο ΦΟΔΣΑ Ανδρέα Ξένο, ότι "δέχεται μηνύσεις με παραποιημένα στοιχεία  από τη διοίκηση του Συνδέσμου Καθαριότητας", δηλώνοντας μάλιστα ότι σύντομα θα γίνει περισσότερο αποκαλυπτικός.
Η καταγγελία αυτή ξάφνιασε τον κ.Αντίοχο , ο οποίος ζήτησε άμεση επικοινωνία και πλήρη ενημέρωση για το θέμα αυτό  από τον τ. Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ.
Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Αντίοχος, αναφέρθηκε και με νόημα επανέλαβε πολλές φορές ότι οι σχέσεις του με τον Δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά  είναι άριστες, ενώ ένιωσε την ανάγκη με αφορμή δημοσιεύματα να δώσει διευκρινίσεις για την φιλική και όχι πολιτική σχέση με τον τ. Δήμαρχο Ζακύνθου κ. Στέλιο Μποζίκη.
Αίσθηση όμως προκάλεσε και η αναφορά του κ.Αντίοχου για την συνέχιση λειτουργίας της ΣΑΖ, ενώ εμμέσως πλην σαφώς απάντησε χωρίς να κατονομάσει σε δηλώσεις του Αντιδημάρχου κ. Γιάννη Στάθη στο IonianRadio.gr και στην ZantePress24
Περισσότερα στη μαγνητοσκοπημένη εκπομπή του IonianRadio.gr ή στις δηλώσεις που ακολουθούν ...

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (28.07.2015)
Aκόμη στην εκπομπή συμμετείχε και η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ.Λίλυ Μπουζιάνου, η οποία αναφέρθηκε στην αγοραστική κίνηση της Ζακύνθου μετά την εφαρμογή του capital control, ενώ άσκησε κριτική στη Δημοτική Αρχή, δίνοντας έμφαση στην παροπλισμένη Πλατεία Σολωμού.

O Αντώνης Αντίοχος Μπαλιακράς δηλώνει : "Με τους δημοσιογράφους της Ζακύνθου πάντα είχα καλές σχέσεις και προσπαθώ να τις διατηρώ. Με ευχαριστεί να δέχομαι κριτική όχι όμως δημοσιεύματα εκ του πονηρού που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Ο Μπαλιακράς δεν έχει καμία σχέση με το Μποζίκη. Είμαστε φίλοι και θα είμαστε ισοβίως. Άλλο οι ανθρώπινες σχέσεις και άλλο οι πολιτικές. Έδωσα μάχη εναντίον του Μποζίκη στο πλευρό του Κολοκοτσά και κερδίσαμε.
Με συγκεκριμένες οδηγίες ηγήθηκα του συμβουλίου, πήγε πολύ καλά, υπεύθυνη είναι η πλειοψηφία και μόνο και δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει η λειτουργία του συμβουλίου χωρίς ισολογισμούς.
Την πολιτική του Δήμου την ασκεί ο Παύλος Κολοκοτσάς. Έχω πει ότι θα γίνει έλεγχος και ότι βρεθεί θα ανακοινωθεί. Πότε πως και γιατί δεν έχει γίνει ακόμη είναι δουλειά του Δημάρχου που τον στηρίζω με όλη μου την καρδιά και έχουμε άριστες σχέσεις.
Αυτοί που με κατηγορούν αν έχουν στοιχεία εναντίον μου να βγουν στον αέρα να τα πουν. Έχω ενοχληθεί πολύ γιατί ανθρώπους που έχω ευεργετήσει κακώς πράττουν.
Η Πλατεία Σολωμού να βρεθεί κάποιος να μου πει ποιο έργο μέσω ΕΣΠΑ πανελλαδικά σήμερα χρηματοδοτείται.
Δεν έχει μείνει όρθιο τίποτα. Με το χρονοδιάγραμμα που είχαμε καταστρώσει 24/8 θα ήταν έτοιμη. Σταμάτησα όλα, έκλεισαν οι τράπεζες. Κανένας δεν θα μπορούσε να προβλέψει αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας. Ότι έχει συμβεί με την Πλατεία είναι μέσα στα πλαίσια των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.
Αν θα λειτουργήσει το Κράτος, γιατί δεν είναι σίγουρο ακόμη, τότε θα μπορώ να απαντήσω τι θα γίνει με την Πλατεία.
Ο Δήμαρχος ήρθε σε επαφή με ξενοδόχους, ξεκίνησε μια διαδικασία, υπήρξαν νομικά προβλήματα που προσπαθήσαμε να τα ξεπεράσουμε αλλά μετά κανένας δεν βρέθηκε να πληρώσει. ΚΑΝΕΝΑΣ.
Η ΣΑΖ δημιουργήθηκε από εμένα και το ΄Ρίκο για να επιτελέσει ένα σοβαρό έργο αλλά στη συνέχεια..... οι μελέτες έγιναν ομελέτες και κονόμες. Η ΣΑΖ είναι ένα εργαλείο που μπορεί να παίξει σοβαρό λόγο αρκεί να πάει στο δρόμο που ήταν όταν την δημιουργήσαμε.
Ο ίδιος ο Δήμαρχος πήγε στο Μαχαιράδο μίλησε με τα παιδιά, θέλησε να διορθώσει κάποια πράγματα αλλά σε καμία περίπτωση να την καταργήσει. Έχει πειστεί ότι μπορεί να αποτελέσει σημαντικό έργο για τον τόπο μας, να κάνει μελέτες και να φέρει σωρεία εσόδων.
Το θέμα σκουπίδια είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Την κυρία ευθύνη για το Δήμο την έχει η πλειοψηφία. Η Ζάκυνθος κατηγορεί τον Μποζίκη ότι δεν μας κάνει αντιπολίτευση, όπως κατηγορούσε κι εμένα κάποτε ότι δεν έκανα αντιπολίτευση στον Μποζίκη. Όμως όταν αποδεικνύεται ποιο είναι το συμφέρον της Ζακύνθου ποιος θα αντιπολιτευθεί; Ο κ.Μποζίκης όταν υπάρχει θέμα βεβαίως αντιδρά και πολλές φορές κάνει σκληρή αντιπολίτευση. Στα σκουπίδια γίνεται σκληρή αντιπαράθεση. Εμείς δεν έχουμε τίποτα με το ΛΙΒΑ και ειδικά μετά την απόφαση. Είναι όμως μακριά και ασύμφορο οικονομικά.
Πρέπει άμεσα να γίνει επεξεργασία των σκουπιδιών. Θα μπορούσε να είναι ισόβιο το θέμα των σκουπιδιών. Αν είχαν γίνει σωστά τα τοιχία , τα αντιστραγγιστικά θα μπορούσε να συνεχιστεί εκεί η επεξεργασία χωρίς κανένα πρόβλημα.
Με την κ. Καραγκούνη πήγαμε στον Υπουργό Εσωτερικών και επιμείναμε να μείνουν εκεί τα σκουπίδια υπό όρους. Είμαστε σε επαφή με ένα Ρώσο και θα δούμε ένα πρότυπο όπου το απορριμματοφόρο μπαίνει σε κλειστό χώρο, αδειάζει πλένεται και βγαίνει έξω να συνεχίσει την δουλειά του.
Οι ζακυνθινοί θα καλεστούν να επιλέξουν οι ίδιοι το χώρο μετά και από επιστημονική μελέτη.
Ο Ανδρέας ο Ξένος ήταν δική μου επιλογή , τον στήριξα τότε για να βγει και είναι πρακτικός άνθρωπος. Η κατάσταση θα αντιμετωπιστεί όπως την αντιμετώπισε ο Ανδρέας.
Το Λιμενικό Ταμείο ποιον επιλέγει το κανονίζει ο Δήμαρχος. Επέλεξε λοιπόν τον κ.Βαρβαρίγο Δημήτρη. Του τηλεφώνησε μπροστά μου και του είπε ότι κανόνισε να πάει στο Λιμενικό Ταμείο.
Ο Άκης ο Ζήβας ήταν η πρώτη επιλογή. Πέρασε με επιτυχία από αυτό το χώρο. Παρασκηνιακά έγινε αλαλούμ, κόπηκε και πήγε κάποιος άλλος. Έγινε τούμπα και τελικά πήγε ο Ακης Ζήβας. Πιστεύω και αισιοδοξώ ότι η επιλογή του Ακη Ζήβα για την επόμενη τετραετία και με τη συμπαράσταση του Δημήτρη Βαρβαρίγου που ξέρω τη θέληση του και τη δύναμη του θα πετύχουν θαύματα"

O Ανδρέας Ξένος δηλώνει : "Δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να γίνει κάτι στο ΣΚΟΠΟ αν δεν τροποποιηθεί το Προεδρικό Διάταγμα. Είχα επισκεφτεί το Υπουργείο πολλές φορές αλλά δεν έγινε τίποτα γιατί πάντα επενέβαιναν οι οικολογικές οργανώσεις.
Επιβαρύνεται και κάποια στιγμή θα σκάσει γιατί καθημερινά πάνε τόνοι σκουπίδια.
Μηχανολογικός εξοπλισμός πριν από 18μηνες δεν πρόκειται να παρθεί.
Να δούμε αν από το Σεπτέμβριο θα υπάρξει δυνατότητα να λειτουργήσει ο Σκοπός.
Καθημερινά από τη Διοίκηση του Συνδέσμου δέχομαι μηνύσεις και με παραποιημένα στοιχεία …
 
Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ.Λίλυ Μπουζιάνου μιλά στο Ionian Radio.gr
"Eχουν έρθει αρκετοί Έλληνες και περιμένουμε να αρχίσει να κινείται η αγορά.Μέχρι το Σάββατο που μας πέρασε ήταν νεκροί οι μήνες. Ζούμε με την ελπίδα ότι θα βγουν να φάνε, να ψωνίσουν γιατί για να ήρθαν και μιλάω για τους Έλληνες θα έχουν κάποια άνεση.
Ο Έλληνας είναι πιο απαιτητικός αλλά είναι και αυτός που θα αφήσει χρήματα στην αγορά. Δύο μέρες τώρα έχουμε δει αλλαγή στην αγορά. Δεν θα καλυφθεί η ζημιά αλλά είναι μια αισιόδοξη νότα σε αυτό που είχαμε ως τώρα
Η πτώση της αγοράς έφτασε στο 90% με εξαίρεση βενζινάδικα και σουπερμαρκετ με το κλείσιμο των τραπεζών. Υπάρχουν μεγάλες εταιρείες που έχουν το προσωπικό σε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών. Φαίνεται ότι κάτι θα ξανακινηθεί. Δεν φτάσαμε να υπάρξουν ελλείψεις σε πρώτες ύλες και υπάρχει μια αισιοδοξία αυτές τις ημέρες
Για την πλατεία Σολωμού ο Δήμαρχος απάντησε στον Εμπορικό Σύλλογο μέσω δημοσιεύματος στα ΜΜΕ στέλνοντας μας το μήνυμα να ενημερώσουμε τους επιχειρηματίες να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο Δήμο. Θεωρώ ότι όσοι δεν πληρώνουν , δεν έχουν την δυνατότητα. Πολλοί πάνε σε ρυθμίσεις. Οταν είδα την πλατεία ξηλωμένη ποτέ δεν πίστεψα ότι θα φτιαχτεί σύντομα. Θα ήταν πιο έντιμο η νέα Δημοτική Αρχή πρώτα να ψάξει και μετά να σκάψει. Θεωρώ ότι είδαν καλόπιστα πως το έργο ήταν δρομολογημένο και το ξεκίνησαν. Είναι μεγάλη ζημιά για το νησί
Θέλω να πω ένα μπράβο στα παιδιά που δουλεύουν στα απορρίμματα. Συγχαίρω τα παιδιά που συνεχίζουν στη θέση του Δημήτρη που χάθηκε. Πάντα συνεπείς και πάντα χαμογελαστοί. Μακάρι να είχαμε πολλούς τέτοιους υπαλλήλους".

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (28.07.2015)