Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη, παραχώρησε στο δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη, στη «ζωντανή» διαδικτυακή εκπομπή του, ο Ευρωβουλευτής κ.Νότης Μαριάς, παρουσιάζοντας το περίγραμμα των θέσεων , προτάσεων κι απόψεων του, για την υπάρχουσα πολιτική κατάσταση στη χώρα μας και την θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη.
Παράλληλα ο κ.Μαριάς, προσπάθησε να εμφυσήσει τη φλόγα του προβληματισμού στον κάθε πολίτη ξεχωριστά, γι αυτό που στο άμεσο μέλλον θα συμβεί, ζητώντας τη συμμετοχή του σε μία  σχηματοποιημένου χαρακτήρα αντιμνημονιακή πολιτική...

Ακολουθεί μέρος των δηλώσεων του κ.Νότη Μαριά και στο IonianRadio.gr (Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την συνέντευξη στο IONIAN RADΙΟ) η μαγνητοσκοπημένη εκπομπή


Ο Νότης Μαριάς δηλώνει στο IonianRadio.gr:
"αυτό που έρχεται είναι μια αποτυχημένη πολιτική ένα μνημόνιο 3 και είναι το κόστος που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός. Θα μπορούσε ο κ.Τσίπρας να είχε πετύχει ανατροπές στην Ευρώπη. Από τη στιγμή που δρομολόγησε το μνημόνιο 3 διέλυσε κάθε προοπτική.

Είμαι υπέρ της δημιουργικής σαφήνειας. Υπήρχαν προτάσεις που μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές.

Επίσης ο κ.Τσίπρας θα μπορούσε να αξιοποιήσει τη θεσμική ισχύ που έχει η χώρα.....

Πολιτικές ευθύνες, ανικανότητα, ωραιοποίηση απέναντι στη ΕΕ, ήταν αυτά που είχε ο κ. Τσίπρας και οδήγησαν ολόκληρη τη χώρα σε αυτή την κατάσταση.

Η κατάσταση για να ομαλοποιηθεί με τις τράπεζες χρειάζονται 3 χρόνια. Τα μέτρα που έρχονται είναι σκληρά, πάμε σε αδιέξοδο και φοβάμαι αλλά απεύχομαι μήπως ενώ έχουμε το μνημόνιο 3 τελικά πάμε σε Grexit.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μας έφεραν σε αδιέξοδα, οι εναλλακτικές περιορίζονται ασφυκτικά και θα πρέπει να δούμε τα δεδομένα. Η συμφωνία που έκλεισε ο κ.Τσίπρας είναι στον αέρα

Έχουμε αρκετά εργαλεία να πιέσουμε τον κ.Ντράγκι και να προσβάλλουμε τις αποφάσεις του.

Ο κ. Τσίπρας στην τελευταία σύνοδο κορυφής πριν το δημοψήφισμα ψήφισε την απαλλαγή της Γερμανίας γιατί δήθεν είναι σύννομη με τους κανόνες της Ευρωζώνης.

Eχασε ευκαιρίες. Η Κυβέρνηση συγκροτείται από 2 κόμματα που είχαν εμπειρία τι σημαίνουν μνημόνια.

Οι εκλογές θα δώσουν αποτέλεσμα. Δ εν ξέρω αν θα γίνουν και υπό ποιους όρους και προϋποθέσεις. Η αντιπολίτευση δεν τολμά να θέσει θέμα ψήφου εμπιστοσύνης και προτιμά να αφήνει το ΣΥΡΙΖΑ . Θα οδηγηθούμε σε απαξίωση της δημοκρατίας , της ίδιας της Βουλής. Δεν εφαρμόζεται η Δημοκρατίας.

Κάνω έκκληση να ανασυγκροτηθεί το αντιμνημονιακό πολιτικό τόξο που θα βοηθήσει στην ανατροπή της λαίλαπας που έρχεται

Έχω ετοιμάσει μια πλατφόρμα ανοιχτής διαβούλευσης το consultation.notis.marias.gr .

Μπορούν να ασκήσουν τα δικαιώματα τους , να πουν τις απόψεις τους .

Στη Ζάκυνθο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τους κυνηγούς οι οποίοι επιθυμούν να αξιοποιήσουν το ανοιξιάτικο κυνήγι.Θα δούμε αν μπορεί να υπάρξει κάποια εξέλιξη.

Υπάρχει ζήτημα με τις Αλυκές σε οικόπεδο που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ. Στηρίζω να κάνουμε θεματικό πάρκο αλατιού.

Πρέπει να ενισχύσουμε την προσπάθεια για την Πλατεία Σολωμού και την ύδρευση.

Είμαι αντίθετος στην πώληση του αεροδρομίου.

Το Σάββατο θα συναντηθώ και με τον Περιφερειάρχη που θα έρθει Ζάκυνθο για την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στηρίζω την Πατρίδα μου, στηρίζω την Ελλάδα .

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (30.07.2015)