Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση-μήνυμα του Προέδρου του Δ.Σ. Συλλόγου Ξενοδόχων Αρκαδίων κ.Θοδωρή Κολπονδίνου για την ενδεχόμενη λειτουργία του Οργανισμού Τουρισμού που θα στηρίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία και σε  παραγωγικούς φορείς, κ ατά τη διάρκεια συζήτησής του με το δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη.
Ο κ.Κολπονδίνος ασκώντας κριτική στην Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου, αλλά ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι είναι αναγκαία η συνεργασία των τουριστικών φορέων με τη Δημοτική Αρχή, άφησε προς το παρόν να αιωρείται και δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα προχωρήσει , σε αναλυτική ενημέρωση για τις προθέσεις φορέων που εμπλέκονται με τον τουρισμό, να δημιουργήσουν ένα μηχανισμό παρέμβασης στην Επιτροπή και στο Δήμο για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, πλησιάζοντας την άποψη λειτουργίας του Οργανισμού.
Στην εκπομπή συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ξενοδόχων Ζακυνθίων κ Χρήστος Ξένος, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού κ. Αντώνης Νικολουδάκης, ο ακροατής από Καστοριά και πρόσφατα επισκέπτης (τουριστικά) της Ζακύνθου κ. Δημήτρης Τζήμας ενώ εκτάκτως φιλοξενήθηκε στο στούντιο ο τ.Περιφερειάρχης κ.Σπύρος Σπύρου, που βρέθηκε στη Ζάκυνθο, ενόψει της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου την 1/8.

Ακολουθούν δηλώσεις των φιλοξενούμενων:


Ο Χρήστος Ξένος δηλώνει στο ΙonianRadio.gr

Χρήστος Ξένος: Θέλω μια Ελλάδα της Ευρώπης της διαφορετικότητας. Η συμφωνία που έρχεται θα φέρει πολλές δυσκολίες για όλο τον κόσμο.Οι Έλληνες πρέπει να μείνουμε στην Ευρώπη, να σοβαρευτούμε και να δουλέψουμε όλοι μαζί.

Για τη Ζάκυνθο θα μπορούσε να ήταν η καλύτερη χρονιά του αιώνα. Η Ελλάδα πέρασε από μία καμπή και πάει προς την πράσινη γραμμή που σημαίνει εγγύηση

Έχω μέρος της ευθύνης για ότι δεν γίνεται σωστά στη Ζάκυνθο. Δεν έχω ασχοληθεί με την Επιτροπή Τουρισμού. Η απογοήτευση είναι βαριά ασθένεια και όταν πας κάπου και κάτι δεν προχωράει λές άστο να πάει και όπου πάει. Η Ζάκυνθος έχει αναδειχθεί λόγω της ατομικής προσπάθειας

 

Ο Θοδωρής Κολπονδίνος δηλώνουν στο ΙonianRadio.gr

Το τελευταίο διάστημα βιώσαμε ιστορικές στιγμές, χάθηκε πολύς καιρός και μήνα με το μήνα τα μέτρα θα γίνονται πιο δυσβάσταχτα. Ελπίζω να παραμείνουμε στην Ευρώπη γιατί η έξοδος από το ευρώ θα είναι η πλήρης καταστροφή

Τουριστικά όμως παρόλο που η χρονιά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς με αύξηση 25%, καταφέραμε το ακατόρθωτο να μηδενίσουμε την αύξηση. Παρόλα αυτά η κίνηση γίνεται ομαλά. Αν δεν είχαν συμβεί όλα αυτά τους τελευταίους μήνες θα είχαμε ρεκόρ αφίξεων

Η οποιαδήποτε άφιξη βέβαια δεν αντικατοπτρίζεται και στην άφιξη των εσόδων. Πολλές φορές η μείωση των εσόδωνφτάνει στο 20 με 30% Ο εσωτερικός τουρισμός έχει μειωθεί και αυτό είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την οικονομία μας. Επίσης έχει μειωθεί ηκράτηση της τελευταίας χρονιάς

Ο κ.Ξένος είναι ενεργότατος και ήταν πρωτοστάτης , έχει σημαντική εμπειρία στα τουριστικά.

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού κ.Αντώνης Νικολουδάκης δηλώνει στο ΙonianRadio.gr

Η υπάρχουσα επιτροπή τουρισμού έχει πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα όπως πρέπει να έχει. Δουλειά της είναι να παράγει έργο. Δεν είμαι αρμόδιος να μιλήσω για τη ΣΑΖ γιατί η ΣΑΖ δεν ανήκει στο Δήμο.

Ο Οργανισμός αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει και δεν μπορώ να μιλήσω για έναν άλλο οργανισμό που δεν είναι δική μου αρμοδιότητα

Θα είμαστε σε θέση προς το τέλος του καλοκαιριού να ανακοινώσουμε κάποιες δράσεις και ένα από αυτά είναι ο μεγάλος αριθμός γαλάζιων σημαιών που θα έχουμε την επόμενη χρονιά. Στους επόμενους μήνες θα δείτε πολύ περισσότερα πράγματα.

 

Ο κ Τζήμας Δημήτρης κάτοικος Καστοριάς , επισκέπτης προ ημερών του νησιού μας δηλώνει στο ΙonianRadio.gr

Επισκέφτηκα τη Ζάκυνθο με την οικογένεια μου διαπίστωσα ότι είναι πανέμορφο νησί και το 98% ήταν θετικές οι εμπειρίες μου. Η διαμονή ήταν απαράδεκτη εκεί που έμεινα. Αυτά που διαφήμισε στο διαδίκτυο δεν υπήρχαν και δεν τηρούσε τις προδιαγραφές. Η πισίνα ήταν μια μεγάλη ντουζιέρα 2 χ 2 μία γούρνα ένα απίθανο πράγμα, το φαγητό απαράδεκτο και έπρεπε να προλάβεις για να φας. Μιλούσε για ιδιωτικό πάρκινγκ που το αυτοκίνητο έπεφτε σε λακκούβες. Το χειρότερο ήταν η συμπεριφορά του ιδιοκτήτη. Στα παράπονα μας απαντούσε "Το ξενοδοχείο είναι δικό μου εγώ θα βάλω τους κανόνες. Μας έκανε και παράπονο γιατί πήγαμε με μαγιό και σαγιονάρες στην τραπεζαρία του πρωινού. Είναι μια αλυσίδα πραγμάτων που δεν θέλω να θυμάμαι και που δεν εκφράζουν το νησί .

 

Του απαντά ο Θοδωρής Κολπονδίνος...

Ζητάω συγνώμη από τον κ.Τζήμα για την ταλαιπωρία που πέρασε από τη διαμονή του στο όποιο κατάλυμα φιλοξενήθηκε .τον προσκαλώ να τον φιλοξενήσουμε σαν ανταπόδοση της ταλαιπωρίας που πέρασε.

Όσο αναφορά για την ποιότητα που του προσέφεραν θα ξαναπώ ότι ένα σύμφωνο ποιότητας που συζητούσαμε επί Οργανισμού Τουρισμού είναι ένα μέσο που διασφαλίζει την ποιότητα μας σαν νησί.

Ο Θοδωρής Κολπονδίνος δηλώνει στο ΙonianRadio.gr

 

Οι επιτροπές δεν είναι αποτελεσματικές όσο θα έπρεπε, Συστάθηκε με στόχο να υπάρξει ο Οργανισμός. Πριν ο Οργανισμός δεν λειτούργησε και μας έλεγαν λόγω της ΣΑΖ και παροπλίστηκε. Τώρα όμως από τη στιγμή που λειτουργεί και ενισχύεται για ποιο λόγο να μη λειτουργήσει ο Οργανισμός? Όλοι οι ξακουστοί προορισμοί έχουν ένα οργανισμό. Είναι απορίας άξιο γιατί συμβαίνει αυτό και θα πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί δεν θέλουν την λειτουργία του Οργανισμού.

Πιθανόν να υπάρξουν εξελίξεις στο άμεσο μέλλον , στο θέμα Επιτροπή Τουρισμού - Οργανισμός Τουρισμού.

Δεν θα παρέμβω στην Επιτροπή, πρέπει να υπάρχει Επιτροπή, αλλά σίγουρα ένας οργανισμός χρειάζεται . Θα είμαστε σε πλήρη επικοινωνία με το Δήμο και την Επιτροπή και οτιδήποτε γίνεται θα είναι μόνο για το δημόσιο συμφέρον. Θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με το Δήμο. Όταν θα υπάρχει το συνολικό πλαίσιο θα υπάρξει και ενημέρωση. Κάτι επίσημο δεν υπάρχει. Δεν έχω στόχο να ηγηθώ σε κάποιο φορέα απλά να προφέρω. Θεωρώ ότι ο Οργανισμός θα πρέπει να είναι αυτόνομος, αυτούσιος χωρίς να αλλάζουν τα μέλη.

 

Ο τ.Περιφερειάρχης φιλοξενείται εκτάκτως στο στούντιο του IonianRadio.gr

 

Με τους ζακυνθινούς έχουμε την καλύτερη σχέση, δουλέψαμε μαζί. Το ΕΣΠΑ θέλω να υπενθυμίσω για τα 7 έργα της Ζακύνθου που ήταν ενταγμένα τα δύο ολοκληρώθηκαν, το ένα είναι η γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπη που είναι ένα κόσμημα και ο αείμνηστος Μυλωνάς έκανε ενέργειες. Στο Δήμο η κατάσταση είναι τραγική. Επισκέφτηκα το Δήμαρχο και του είπα ότι θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να κλείσει αυτό το έργο της Πλατείας γιατί θα μείνει έτσι. Τα απορρίμματα είχαμε προβλέψει τη δυσκολία της υπόθεσης. Είναι ένας γολγοθάς, ένα πρόβλημα μεγάλο.
Υπάρχουν προβλήματα που δεν θα ξεπεραστούν εύκολα.Ευελπιστώ να μην οδηγηθεί η χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια.
Βλέπω εκλογές αν και τις απεύχομαι. Ο κ. Τσίπρας παίζει θέατρο , ψευτοδιαπραγματεύεται και δεν κυβερνάει.
Το νέο ΕΣΠΑ έχει δυσκολίες. Το ΦΠΑ που αυξήθηκε οδηγεί σε πτώχευση και η χώρα κινδυνεύει να φύγει από την Ευρώπη.

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (31.07.2015)