ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Αύγουστος 2015… Με λυτά τα κορδόνια της η ζωή περπατά τα πεζοδρόμια και τις αμμουδερές παραλίες του καλοκαιριού. Διασχίζει τον ελάχιστο χώρο που της παραχωρούν τα εμπόδια, οι απροσδόκητες ζαρντινιέρες, τα απότομα τραπεζοκαθίσματα, το χέρι-χέρι των ζευγαριών, το μακρόσυρτο περπάτημα της τρίτης ηλικίας, τα αριστερά μνημόνια… Συνεχίζει με το αέρινο περπάτημα των αγγέλων, ενώ δίπλα της παφλάζει αθέατα η παλίρροια των ιδεών και το θείο που φέγγει στην ψυχή της πόλης. Ο αέρας γίνεται κρύσταλλο στο θυμιατό της μνήμης, φυσάει έμπνευση, όνειρο κι αδελφοσύνη.
Δειλινό καλοκαιρινό γεμάτο γαλήνη και χρώματα. Ο ουρανός απλώνεται διάφανος, ολόφωτος από τις στερνές ακτίνες του ήλιου που μόλις έχει βασιλέψει. Μύριες οσμές και ευωδιές από μελισσόκερο ξεχύνονται στο αποσπερινό αγιάζει… κι είναι σαν λάδι ο ουρανός… κι είν’ ο αέρας μέλι…
Ωραίες εικόνες από μια χώρα που στραγγίζει, αφυδατώνεται, συρρικνώνεται. Αισθανόμαστε δυσπεψία με όλον αυτό τον πολιτισμό που παράγεται, προάγεται, αναιρείται, ακυρώνεται, πανηγυρίζεται, επαναλαμβάνεται, διακωμωδείται, χρησιμοποιείται και καταλαμβάνει χώρους, θέατρα, μυαλά, ψυχές, ηλικίες, κόμματα, συντεχνίες, πολιτικές διεκπεραιώσεις, συνειδήσεις…
Αίφνης τα δάχτυλα του αρπιστή γέμισαν έλλογες φλόγες μεταβάλλοντας το «πυρ», σε μουσικές κλίμακες καθολικής αξιοπρέπειας.

Η Λέσχη «ΓΕΡΑΝΟΣ» παρουσιάζει τους GUNS AND ROSA που μας προσκαλούν να τους ακολουθήσουμε σε ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο την Πέμπτη στις 21:30 στο Πόρτο.
Μια μουσική πανδαισία με επιτυχίες από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο, ως τους Pink Martini και τον Μάνο Χατζιδάκι, πάνω στο κύμα, κάτω απ΄τα΄αστέρια και το Αυγουστιάτικο φεγγάρι.
Τραγουδούν η Ρόζα Πουλημένου και ο Σπύρος Κλείσσας.
Πιάνο κι ενορχήστρωση ο Στάθης Σούλης
Ένα μουσικό ταξίδι δίπλα στη θάλασσα… Βίρα τις άγκυρες λοιπόν, για ανάσες ψυχής, για χαμόγελα ζωής για να ξαλεγράρουμε, για να το παλέψουμε και να αντέξουμε.
ΕΙΣΟΔΟΣ 5 €
Προτείνουμε σε αυτούς που θα έρθουν να έχουν ένα κάθισμα μαζί τους, γιατί καθίσματα δεν θα υπάρχουν.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Λιμενικό Ταμείο και τον Πρόεδρο του κ. Άκη Ζήβα , καθώς και το Λιμεναρχείο για την παραχώρηση της άδειας και του χώρου για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΣΤΑΥΛΑΚΗΣ 6983343201