ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ο τ.Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής δηλώνει στο IonianRadio.gr

"Tόσα χρόνια διαπίστωσα αδικία εις βάρος του νησιού. Προχωράει η τοποθέτηση νέου ταρτάν, ηλεκτροφωτισμού και η κατασκευή νέου γυμναστηρίου. Εχουμε προγραμματίσει για το 2016 τη δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου, την επισκευή χλοοτάπητα στο Γαιτάνι και ένα βοηθητικό γυμναστήριο στο Στάδιο.

Για το θέμα του κολυμβητηρίου πρέπει να διασφαλιστεί και η συντήρηση του από το Δήμο αλλά θα δούμε πως θα οργανωθεί και είναι στην προοπτική μας να γίνει.

--------------------

Στο επίπεδο της διακυβέρνησης πετύχαμε πράγματα όπως προστασία α΄κατοικίας, νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση ανθρωπιστικής κρίσης, φέραμε νομοσχέδιο 100 δόσεων, φέραμε νομοσχέδιο να μπει τάξη στον επαγγελματικό αθλητισμό. Δεν μπορέσαμε να καταργήσουμε το ΕΝΦΙΑ, καταθέσαμε εναλλακτική πρόταση για το 2015 να μειωθούν οι αντικειμενικές τιμές αλλά δεχθήκαμε "εκβιασμούς". Πετύχαμε μία διαπραγμάτευση και θεωρώ ότι το μνημόνιο 3 εμπεριέχει και κοινωνικά άδικα αλλά έχει και θετικά όπως για παράδειγμα δεν ιδιωτικοποιουνται ΕΥΔΑΠ ΕΥΔΑΘ ΔΕΗ κλπ. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων.

Με αυτά που πετύχαμε και με αυτά που μπορούμε να πετύχουμε στο μέλλον που είναι η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους τον Οκτώβριο , μπορούμε να αξιοποιήσουμε μία φάση της οικονομίας να βγούμε έξω από το τούνελ της ύφεσης.

Με τη συμφωνία πετύχαμε να υπάρχουν ελαφρύνσεις στα λαικά μέτρα. Η Κυβέρνηση έδωσε δείγματα γραφής. Λίστες που επί χρόνια υπήρχαν μέσα στα συρτάρια για πρώτη φορά ελέγχονται , έχουν εκδοθεί και εντάλματα ακόμη και στην ιντερπολ για φοροδιαφυγή και ήδη ορισμένοι έχουν πληρώσει.

-------------------------------

Ο Πρωθυπουργός με το δημοσίευμα είχε ζητήσει το ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο τελεσίγραφο που μας έστειλαν και στον άθλιο τρόπο που μας το έδωσαν.

Η μεγάλη προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ στην πατρίδα είναι ότι τον Οκτώβριο θα ξανασυζητηθεί το χρέος.

Αν δεν υπάρξει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους τότε και αυτό το πρόγραμμα θα αποτύχει.

Ένας υπεύθυνος Πρωθυπουργός δεν μπορεί να σκέφτεται ένα σχέδιο που θα διαρκέσει μόνο 48 ώρες

-Θα είχαμε εξαΰλωση των καταθέσεων

-Θα είχαμε ένα εθνικό νόμισμα που όμως θα ήταν συνδεδεμένο με το ευρώ. Αυτοί που μιλάνε για αυτό δεν εξετάζουν τι θα συνέβαινε.

- Η Κυβέρνηση βρέθηκε σε δίλημμα ή πάμε σε άτακτη χρεοκοπία ή σε χρεοκοπία πηγαίνοντας προς το γκρεμό, ή πάμε στο τρίτο μνημόνιο. Είναι πολύ εύκολο να λέμε ρήξη. Ποιες όμως θα ήταν οι επιπτώσεις για τους φτωχούς ανθρώπους; αυτά πρέπει να συζητήσουμε.

---------------------------

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει στόχο την Αυτοδυναμία. Ενα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος μπροστά σε αυτήν την κατάσταση εκτίμησαν την κατάσταση της Κυβέρνησης και έχουμε εισροή ψηφοφόρων. Η Αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ αποκλείει σενάρια συνεργασιών. Με την Αυτοδυναμία χωρίς νοθεύσεις θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν δεν πετύχουμε Αυτοδυναμία δεν θα συνεργαστούμε με την ΝΔ.

Θα πρέπει να σταθμίσουν τα μεγάλα επίδικα οι πολίτες και δη οι ζακυνθινοί. Εκπροσωπούμε τους απλούς ανθρώπους.

-------------------------------

Ο εργολάβος μπήκε πριν λίγες ημέρες στην Πλατεία Σολωμού. Είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο για τον τόπο το να θέλουν να φέρουν βιοκλιματική τη στιγμή που η θάλασσα είναι στα 5 μέτρα. Αυτοί που οργάνωσαν την καταστροφή της πλατείας και αυτοί που με επιπόλαιο τρόπο εγκατέστησαν τον εργολάβο θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν γίνεται να προβαίνουν σε τέτοιες καταστροφές του τόπου μας , που φέτος την πλήρωσαν πολίτες και επιχειρηματίες βρισκόμενοι σε απόγνωση.

--------------------------------------

Ειχαμε ευρεία συσκεψη για να δρομολογήσουμε λύσεις για την αξιοποίηση του λιμανιού.

--------------------------------------

Ο ΕΝΦΙΑ στόχο έχει τη δήμευση της περιουσίας του φτωχού ανθρώπου. Δεν καταργήθηκε. Αποτελεί όμως στόχο μας του χρόνου να μειωθεί 30% και μετά το 2016 θα μειωθεί. Ας σκεφτεί ο κ. Ακτύπης ότι τον ΕΝΦΙΑ τον ψήφισε το κόπο μου. Γιατί εγκαλούν για τον ΕΝΦΙΑ τονΣΥΡΙΖΑO υποψ.Βουλευτής της ΝΔ Διονύσης Ακτύπης δηλώνει:

"Ο κόσμος κατάλαβε ότι τα ψέμματα και τα λόγια τα μεγάλα τελείωσαν. Πρέπει να έχεις μεγάλο πολιτικό θράσος για να βγαίνεις και να δηλώνεις όσα δήλωναν. Προκαλώ και παρακαλώ να ακούσουν οι ζακυνθινοί τι έλεγε τον Ιανουάριο για τον ΕΝΦΙΑ, στην μεταξύ μας συζήτηση εδώ στην Zantepress24 και στο Ionianrradio.gr όπου καλούσε τους ζακυνθινούς να μην πληρώσουν γιατί θα καταργεί το 26/1. Μιλάμε για μια συνέντευξη-ψέμα του κ.Κοντονή.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου η Ελλάδα δεν είχε έρθει σε αυτή τη θέση, και μάλιστα ένα βήμα από την έξοδο μας από το ευρώ. Μόνο 17 ώρες έγιναν διαπραγματεύσεις, τίποτα άλλο. Το μόνο που μας λέει ο κ.Τσίπρας μας είπε ότι πέτυχε το ΤΑΙΠΕΔ να μην πάει στο Λουξεμβούργο αλλά να μείνει στην Ελλάδα.

Εμείς πιστεύουμε ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να δραπετεύσει και όχι να κυβερνήσει. Κάθε φορά που βρίσκει τα δύσκολα ζητάει τη βοήθεια του κοινού.

Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ένα σχέδιο για την παιδεία 30 χρόνων που δεν θα αλλάζει ; Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ένα από κοινού φορολογικό σύστημα;

Μας έφερε ένα τρίτο μνημόνιο ο Τσίπρας χωρίς να έχει την κοινοβουλευτική δύναμη να το στηρίξει. Βέβαια υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε από το μνημόνιο , να φύγουμε μπροστά. Έχει ο ΣΥΡΙΖΑ τη δυνατότητα να το κάνει ή πάλι σε 3 μήνες θα μας πάει σε εκλογές για να λύσει το εσωτερικό του πρόβλημα;

Μας σέρνει σε εκλογές κι εδώ και 2 μήνες συζητάμε γι αυτό αντί να προχωράμε. Δεν μπορούν να μιλάνε για Αυτοδυναμία, έρχονται δεύτερο κόμμα.

Η επόμενη ημέρα θα πρέπει να είναι ημέρα υγιών συνεργασιών. Εμείς μπορούμε να μιλάμε με όσους ενδιαφέρονται για το καλό της Ελλάδος.

Στο κάδρο της Ζακύνθου υπάρχουν δύο πρόσωπα , το δικό μουο και του κ.Κοντονή, Ας επιλέξουν οι ζακυνθινοί ποιος δεν τους είπε ψέματα και ας αποφασίσουν. Εμείς θα προσπαθήσουμε να βρούμε μέτρα που θα ελαφρύνουν τους πολίτες.Θα πρέπει να προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις και βέβαια στις ιδιωτικοποιήσεις.

Ενα τραγικό ψέμα ήταν στο διάγγελμα των εκλογών που είπε ότι "κατάργησε το 5ευρω στα Νοσοκομεία"κάνοντας διάγγελμα. Ομως ταυτόχρονα του βάζει εισφορά για την υγεία 360 ευρώ το χρόνο αντί των 10 που θα έδινε. Εν τω μεταξύ δηλώνει πως το 5ευρω επανέρχεται από τον Οκτώβριο εκτός αν βρεθούν ισοδύναμα. Αυτό ήταν αποτέλεσμα διαγγέλματος. Εξαπατήθηκε ο λαός το προηγούμενο διάστημα, τώρα όμως γνωρίζει. Το χρέος σε 7 μήνες έφτασε σε 90 δις, δυσανάλογος αριθμός.

Κι εμείς μνημόνιο θα εφαρμόσουμε όμως λόγω των ικανών μας στελεχών μπορουμε να διαχειριστούμε τα παράθυρα που έχει τα μνημόνια.

Στο Νοσοκομείο μας έμεινα υλικά για ένα χειρουργείο και μόνο. Δεν υπάρχουν χρήματα στον κωδικό. Τι να συζητάμε για τον τομέα της υγείας στη Ζάκυνθο. Δύο μήνες σε επισχεση ο σύλλογος εργαζομένων και ο κ.Κοντονής δεν έκανε ούτε μία επαφή ούτε με το σύλλογο ούτε με την Διοίκηση να μάθει το λόγο. Εγώ ζήτησα τότε να ενημερωθεί γιατί ακόμη και ορούς είχαμε για 4 ημέρες. Ζήτησα να ενημερωθεί εγώ αφού ο ίδιος δεν το έκανε.

Οι ζακυνθινοί δεν μας ψηφίζουν για να είμαστε στην Αθήνα αλλά για να είμαστε κοντά τους.

Αυτές οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες τωντελευταίων χρόνων. Είμαστε η παραταξη που εξασφαλίζει τη σταθερότητα της επόμενης ημέρας ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ΟΧΙ σε συνεργασίες.

Δε μπορούμε να ζούμε με δανεικά, κάποια στιγμή πρέπει να βγούμε από τα μνημόνια.

Χαίρομαι αν είπε τα ίδια πριν ο κ.Κοντονής, Ομως το πιστεύει; Αν έχουμε τις ίδιες απόψεις τότε γιατί δεν μπορούμε να καθήσουμε στου ίδιο τραπέζι και να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση;

 

Ο Γιάννης Λιβέρης αντιπρόεδρος επ/τιών Καλαμακίου και μέλος της Επιτροπής Τουρισμού, δηλώνει στο IonianRadio:

"Σήμερα έδωσα απολογία στην Προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας γιατί έβαλα παραπάνω ομπρέλες στην παραλία του Καλαμακίου. Μασέρ, Παρεμπόριο παρόλο που τα γνωρίζουν δεν βλέπω τίποτα, άλλους νόμους έχει το θαλάσσιο πάρκο γι αυτούς;

Μου είπε ότι θα υπάρξουν πρόστιμα, το ύψος δεν το γνωρίζουμε, θα έρθει από Πάτρα. Ο τουρισμός έρχεται για τον ήλιο και οι παραπάνω ομπρέλες μπήκαν για λόγους επιβίωσης. Εγώ προσωπικά έβαλα 5 σετ παραπάνω.

Το ΕΘΠΖ άλλα λέει και άλλα κάνει. Ειχε φυλακες και τα δύο τελευταία χρόνια αντε να έχει 4-5 άτομα. Τις ομπρέλες τις έχουμε αφήσει έρμαια, είναι στο έλεο ς του Θεού και τρώμε και πρόστιμα. Προχθές κατέβηκε στην παραλία και η εφορία. Θα επιδιώξω μία συνάντηση με το Δήμαρχο για το θέμα.

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (10.09.2015)